Otomatik depolama ve geri alma sistemlerinin dünyadaki lider üreticisi olan Kardex Remstar, sağladığı tasarrufla otomotiv sektörünün can simidi olacak. Yüzde 85 alan tasarrufu ve yüzde 60 işgücü verimi sağlayan Kardex Remstar ile otomotiv sektörü kara geçecek.
Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor.
Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor. Ekol Lojistik, global bir şirket olma hedefi doğrultusunda depo yazılımını yenileyerek tekstil sektörü de dahil tüm müşterilerine bulunduğu her yerde aynı kalitede hizmet sunmayı hedefliyor.
DGM Türkiye, eğitim, danışmanlık ve paketleme operasyonu çözümleriyle sektörünün tehlikeli madde lojistiğine yönelik oluşan hizmet ihtiyacını eksiksiz karşılamayı sürdürüyor. Yılda 800’den fazla kursiyere eğitim verdiklerinin altını çizen DGM Türkiye Genel Müdürü Dinçer Özgür, paketleme ve danışmanlık hizmetleriyle de tehlikeli madde taşımacılığında oluşan riskleri minimize ettiklerini aktarıyor.
Sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemseyen Arkas Lojistik, depolamadan teslimata kadar tüm aşamalarda sunduğu farklı çözümlerle dış ticaret yapan tekstil sektöründen müşterilerine tek elden destek sağlıyor. Bangladeş’ten Çin’e Endonezya’dan Kazakistan’a uzanan yolda ise müşterilerine dört farklı taşıma yolu sunuyor.
“Entegre Tedarik Zinciri Yönetimi Projesi” ile tüm süreçleri tek bir platform üzerinden yönetmeye başladıklarını belirten COLIN’S Lojistik ve Bilgi Teknolojileri Direktörü Ergin Ersin, bu sayede ithalat, ihracat ve transit operasyonlarının akışını, birleşimi ve yükleme hızlarını daha önceki yapıya göre %200 iyileştirdiklerini, haftalık 300 bin adet olan sevkiyat oranlarını ise daha az maliyet ve minimum hata ile 1 milyon 200 bin adede yükselttiklerini söyledi.
Tedarik zinciri operasyonlarını daha verimli hale getirmek için kargo entegrasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Lufian Lojistik Grup Müdürü Seyhan Gülhan, bu sayede teslimatları lokasyon ve irsaliye bazında online takip edebildiklerini, sevkiyatlarda oluşan maliyetleri görebildiklerini, teslimat performansını ERP üzerinden analiz edilebildiklerini, merkez ve mağazalar arasındaki teslimat konularıyla ilgili iletişimi minimize ettiklerini söylüyor.
Tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde elleçlenmesi ve taşınmasını sağlayacak temel hukuki düzenlemelerin yapılarak uygulamaya konulduğunu, eğitim, sertifikasyon ve denetim alanında ise önemli çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, “Lojistik firmalarımızın iş süreçlerini ve yönetim anlayışını tehlikeli madde lojistiğinin gereklilikleri ışığında yeniden dizayn etmesi gerekmektedir” diyor.
Beyaz palet takas sisteminin neden olduğu problemleri ve ekstra maliyetleri ortadan kaldıran CHEP, kullandığı özel yazılımları sayesinde ürün akışının en iyi şekilde nasıl gerçekleşeceğini ve stok elverişliliğinin nasıl geliştirileceğini gösteriyor, paletlerini düzenli olarak inceleyip onarıyor, uyguladığı test programıyla darbe, basınç, titreşim ve çevre simülasyonlarından geçirerek palette ve üründe hasar riskini minimum seviyeye indiriyor.
Yeni hükümetin gündeminin ilk sıralarında gıda fiyatları var. Tarladan sofraya kadar olan tedarik zincirine ilişkin kayıt sistemi güçlendirilecek. Maddi kayba sebep olan fire oranları, soğuk zincir yatırımlarıyla en aza indirilecek. Lisanslı depoculuk sisteminin yaygınlaşması ve gelişmesi sağlanacak.