e
Banner


Kardex Remstar’dan yeni Endüstri 4.0 Çözümü
Dünya devi Kardex, depo yönetimindeki inovatif ürünleri ile 365 gün 24 saat çalışabilen insansız depolar, hızlı yatırım geri dönüşü, küçük alanlarda maksimum depolama alanı, hızlı stok sayımı gibi alanlarda sunduğu avantajlara bir yenisini daha ekledi. Şirket, kutulu stoklama yapan e-ticaret firmaları ya da imalata kutulu malzeme besleyen firmalar için geliştirdiği LR35 ara depolama modülüyle Endüstri 4.0 adına oldukça ideal bir çözüm sunuyor. 




Kardex_EmreTürkiye’de 1993 yılından beri depo ve iç lojistik alanlarında otomasyon projeleri yapan Kardex’in bugüne kadar kurulu 1.200’ün üzerinde kurulu makinası bulunuyor. Otomotivden beyaz eşyaya, savunma sayesinden perakendeye, lojistikten e-ticarete kadar pek çok farklı sektöre otomatik ve yarı otomatik depolama, hat besleme çözümleri sunan firma, Endüstri 4.0 ile inovatif çözümlerini arttırıyor. Depo yönetimindeki inovatif ürünleri ile 365 gün 24 saat çalışabilen insansız depolar, hızlı yatırım geri dönüşü, küçük alanlarda maksimum depolama alanı, hızlı stok sayımı gibi alanlarda sunduğu avantajlara bir yenisini daha ekleyen Kardex, yeni Endüstri 4.0 çözümü LR 35 ara depolama modülüyle kutulu stoklama yapan e-ticaret firmaları ya da imalata kutulu malzeme besleyen firmalar için ideal bir çözüm sunuyor.
 
İHTİYACA GÖRE TASARLANABİLİYOR
 
Endüstri 4.0’ın ana hedefinin herhangi bir süreçte hem süreç optimizasyonunu, hem de süreçleri kesintiye uğratmadan en yüksek düzeyde kaliteyi en uygun şartlarda sağlamak olduğunu belirten Kardex Türkiye Ülke Müdürü Emre Yenal, “Endüstri 3.0’da robotlaşan üretim tesislerine tanık olduk. Ancak bu robotlar; önüne konulan işi yapmak ile beraber, birbirlerinden kopuk süreçlerde çalışıyorlardı. Halbuki bir fabrika içinde artık malzeme dolaşımını sağlamak ve bir süreçten diğerine atlarken; robotların birbirileri arasında bağlantı kurmak yazılımlar ve diğer mobil iletişim kanalları sayesinde artık mümkün. İdeal dünyada, minimum alan üzerinde, minimum iş gücüyle maksimum faydayı üretmek, daha farklı istihdam ve yatırımları sağlayacak olan kârı elde etmenin yegane yolu” diyor.  
İnsanların artık robotların yapabileceği işleri yapmak istemediğine dikkat çeken Emre Yenal, mezanin kat sistemlerinin, raflar arasında ürün yerleştirme ve toplama seçeneklerinin gün geçtikçe kullanıcıları için hem verimsiz hem de hatalara daha fazla imkan tanıyan, kısaca pahalı sistemler haline geldiğini vurguluyor. LR35 ara bekleme modülünün hem sahip olma maliyeti hem de sunduğu avantajlar sayesinde ideal bir ürün toplama sistemi olduğunu aktaran Yenal, “KİT yaparak bunları saklayan ve belirli vardiyalarda üretim hattına sevk eden firmalar içinde harika bir çözüm olan LR35 ara bekleme modülü, modüler yapısıyla ihtiyaca göre tasarlanabiliyor. Kardex’in Almanya’da bulunan fabrikalarında üretiliyor ve sadece 12 haftada sevk ediliyor” diyor. 
 
KOMPLE BİR SİSTEM 
 
"Endüstri 4.0 sadece üretimi ilgilendiren bir şey mi?” diyen Emre Yenal şunları aktarıyor: “Tabii ki hayır. Kardex, Endüstri 4.0’ı yarı mamül depoları ile üretim hat başı bekleme ara depolarını ve de onları sevk depolarıyla bağlayan komple bir sistemi hayata geçirdi. Hangi üretim hatlarında, hangi vardiyada, hangi yarı mamüle ihtiyaç var ise; yazılımlar sayesinde Kardex sistemlerine akan bu bilgiler işleniyor ve ana depodan çıkan ürünler el değmeden üretim hatlarına kadar sevk edilip, ardından bitmiş ürün depolarında sevk edilmeyi bekliyorlar. Her ne kadar komple bir sistemden bahsetmekte, modüler yapıda kurulabilen bu sistemi parça parça devreye almak ve ya sadece bir bölümünü de kullanmak mümkün.”  
 
LR 35 SİSTEMİNİN EN’LERİ
 
2.5 metreden 12 metreye kadar, deponuza uygun yükseklik,
3 metre derinlik ve maksimum 10 metre uzunluk üzerinde, en fazla 30 metrekareye oturan kapalı modül,
600 mm x 400 mm ebatlarında kutu ve / ve ya tepsi taşıyabilen Kardex-Remstar robotu (maksimum 35 kg taşıma kapasiteli)
Saatte 150 ila 200 kutu arası çift döngü (double cycle) hareket, 
Birden fazla LR35 ara bekleme modülünün entegre çalışmasına olanak veren PPG WMS yazılımı,
12 haftada fabrikadan çıkış (hızlı imalat süresi). 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat