Tekstilcilere 4 koldan destek Arkas Lojistik’ten
19/06/2017 - 13:26:00
Sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemseyen Arkas Lojistik, depolamadan teslimata kadar tüm aşamalarda sunduğu farklı çözümlerle dış ticaret yapan tekstil sektöründen müşterilerine tek elden destek sağlıyor. Bangladeş’ten Çin’e Endonezya’dan Kazakistan’a uzanan yolda ise müşterilerine dört farklı taşıma yolu sunuyor.
Deniz, kara, hava ve demir yolu alanlarında, konteyner, parsiyel konteyner, multimodal, açık yük, proje taşımaları, konteyner terminal, yurtiçi dağıtım ve depolama hizmetleri veren Arkas Lojistik, İstanbul, İzmir, Denizli, Bursa, Mersin, İskenderun, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’de kendine ait 14 ofisi ve 1000’in üzerinde çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Rusya, Ukrayna, Gürcistan, Azerbaycan, Yunanistan ve Çin’de kendi ofisleri bulunan şirket, 100’e yakın acente ağıyla tüm dünyaya ulaşım sağlıyor.
Çok güçlü bir araç filosuna sahip olan Arkas Lojistik, 60 adedi ADR sertifikalı olmak üzere 500 adet çekici, 20 adet teleskopik yarı römork, 20 adet damperli şasi, 12 sidelifter, 300 adet yarı römork, 14 Tipping Şasi, 10 adet ADR sertifikalı yarı römork, 123 adet jeneratörlü yarı römork, 50 kapaklı yarı römork ve 11 adet tenteli olmak üzere ise 540 adet yarı römork ve 300’e yakın nakliyecisi ile Türkiye’nin 81 iline ulaşıyor. Açık ve kapalı depo hizmetleri yanında antrepo hizmeti de sunan Arkas Lojistik’in, İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin, Konya, Kayseri, Gaziantep, Yenice, Van ve İskenderun’da olmak üzere 365 bin metrekarenin üzerinde açık konteyner sahası ve 12 bin metrekare kapalı depo tesisleri bulunuyor. Hizmet çeşitliliği ve farklı sektörlere yönelik uzmanlıklar geliştirmeyi önemseyen Arkas Lojistik, altyapısında bulunan konteyner, çekici, özel dorseler, vagon ve yükleme-boşaltma ekipmanları ile müşterilerine fark yaratan çözümler sunuyor.
4 FARKLI TAŞIMA ALTERNATİFİ
2015 yılında ulaştırma hizmetleri, depolama ve terminal hizmetleri, forwarding hizmetlerini tek çatı altında birleştiren şirket, sunduğu hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmetlerle Türkiye’nin dış ticaretinde önemli rol oynayan tekstil firmalarının da yanında yer alıyor. Arkas Lojistik, Bangladeş’ten Çin’e Endonezya’dan Kazakistan’a uzanan yolda müşterilerine dört farklı taşıma yolu sunuyor.
Denizyolu ile Bangladeş, Çin, Mısır, Endonezya, Kamboçya, Hindistan’dan Türkiye’ye, Hollanda’ya ve Yunanistan’a konteyner taşımaları yaptıklarını belirten Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, aynı zamanda yine Bangladeş, Çin ve Mısır’dan Türkiye’ye havayolu taşımaları gerçekleştirdiklerini aktarıyor. Multimodal taşıma kapsamında iki çözümü birleştirdiklerinin altını çizen Göçmez, “Müşterilerimizin talebine göre Bangladeş ve Çin’den getirdiğimiz ürünleri denizyolu ile Dubai veya Kolombo’ya getirdikten sonra havayolu ile Türkiye’ye ulaştırıyoruz. Bu şekilde maliyetleri azaltmanın yanı sıra daha fazla yük daha az zamanda taşınmış oluyor” diyor. Göçmez, Kazakistan için ise zorlu yol ve hava şartları nedeniyle yüksek hacimli taşımalarda hava charter taşıması gerçekleştirdiklerini aktarıyor.
DEPOLARDA TAM DONANIMLI HİZMET
Arkas Lojistik, Bangladeş, Çin, B.A.E., Hollanda ve Yunanistan’da temin ettiği depolarda depolama, antrepo, koli tartımı, koli sayımı, ürün sayımı, koli hasar kontrolü, etiket kontrolü, barkodlama, adresleme, konsolidasyon, kalite kontrolü için uygun alan tahsisi, askılı konteyner, PO (Purchasing Order) Yönetimi yaparken sürekli bilgi akışını da IT entegrasyonuyla sağlıyor.
Depolarda ürünlerin kalite kontrolünü ve takibini barkod sistemiyle sağladıklarını belirten Onur Göçmez, şunları aktarıyor: “Sistem sayesinde bilgiler müşterilerimize eş zamanlı olarak aktarılıyor. Üretilen ürün, hazırlanan kalite kontrol odasında enspektörler tarafından kontrol ediliyor. Kontrolden geçemeyen ürünler yükleyiciye geri gönderiliyor. Böylece müşterilerimiz, üreticiye geri gönderilme maliyetini en aza indirgemiş oluyor.”
ASKILI KONTEYNER HİZMETİ
Onur Göçmez, tekstil sektörüne yönelik geliştirdikleri önemli bir çözümün de askılı konteynerle taşıma hizmeti olduğunu söylüyor. Göçmez, “İpli veya barlı çözümlerle müşterilerimize kapıdan kapıya askılı konteynerle taşıma hizmeti veriyoruz. Bu sayede daha çok yük daha kısa sürede elleçlenerek zamandan tasarruf sağlıyor” diyor.
2016’DA 14 BİN TON YÜK ELLEÇLEDİ
Bangladeş, Çin, Mısır, Endonezya, Kamboçya, Hindistan’dan Türkiye’ye, Hollanda’ya ve Yunanistan’a denizyolu konteyner taşımaları yaptıklarını belirten Onur Göçmez, 2016 yılında yalnızca denizyolu taşımalarında 6 bin TEU elleçleme gerçekleştirdiklerini söyledi. İstanbul’a gelen konteynerlerin müşterilerinin deposuna taşımasına da özmal filo araçlarıyla sağladıklarını vurgulayan Göçmez, Bangladeş, Çin ve Mısır’dan Türkiye’ye yaptıkları havayolu taşımalarında ise 3 bin ton elleçlemeye ulaştıklarını belirtti. Deniz ve havayolunu birleştirerek Bangladeş ve Çin’den Türkiye’ye yaptıkları taşımaları ise Dubai ve Kolombo üzerinden gerçekleştirdiklerini aktaran Göçmez, aynı yıl 2 bin ton elleçlemeye ulaştıklarının altını çiziyor. Göçmez, “Tekstil sektöründeki müşterilerimizin dönemsel yoğunluklarında mağaza sirkülasyonlarını zamanında yapabilmeleri için havayolu şirketleriyle dönemsel anlaşmalar yaparak charter hizmeti de sağlıyoruz. Kazakistan ve Türkmenistan’a haftalık charter uçuşu sağlayarak, 3 bin ton yük elleçledik” diyor.
“Bangladeş, Çin, Mısır, Endonezya, Kamboçya, Hindistan’dan Türkiye’ye, Hollanda’ya ve Yunanistan’a denizyolu konteyner taşımaları yapan Arkas Lojistik, 2016 yılında yalnızca denizyolu taşımalarında 6 bin TEU elleçleme gerçekleştirdi. İstanbul’a gelen konteynerlerin müşterilerinin deposuna taşıması da özmal filo araçlarıyla sağlanıyor. Bangladeş, Çin ve Mısır’dan Türkiye’ye yaptığı havayolu taşımalarında ise 3 bin ton elleçlemeye ulaştı.”