Haber »
Etiketler: depolama
Etiketler: depolama
Pandemiden itibaren dünyada ve ülkemizde e-ticaret yoğun ilgi görüyor ve gelişiyor. Konvansiyonel (klasik) perakendeciler, mağazalarına ilave olarak e-ticaret ile satış da yaparken, daha önce hiç perakende satışı yapmamış Kobi’ler ve hatta hiç ticari deneyimi olmayan bireysel kişiler, e-ticaret ile satış yapmaya başladılar. e-ticaretin hızlı büyümesi, dolayısıyla e-ticaret lojistiğine ve depolama alanına olan ihtiyacı artırıyor.
Kara nakliyesinde yeni hatlar açan, depolama alanında kapasitesini büyüten, filoyu yeni araçlarla güçlendiren DB Schenker Arkas, “eSchenker”, “BinPacker”, “Connect”, “Omni-Channel” gibi teknolojik çözümlerle tedarik zinciri süreçlerini daha verimli ve kolay yönetilebilir hale getiriyor. DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür AL, dijital dönüşümü şirket kültürünün bir parçası haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Horoz Lojistik, halka arzdan elde ettiği gelirlerin bir kısmını e-ticaret ve e-ihracat lojistiği hizmetleri için teknoloji, altyapı projeleri ve operasyonel iyileştirme yatırımlara yönlendirecek. Bu sayede e-ticaret ve ihracat lojistiğinde daha hızlı büyürken ve müşteri taleplerine daha etkin bir şekilde cevap vereceklerini vurgulayan Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, aynı zamanda yükselen marka değeriyle geliştirecekleri stratejik ortaklıklarla global alanda güçlü bir konum elde edeceklerini söyledi.
HepsiJET, 250’ye yakın şubesi, 18 transfer merkezi, 3500’e yakın taşımacısı, 50’den fazla filo ve 700’den fazla nakliye aracı ile e-ticaret sektörü için farklı hizmet modelleri sunuyor. Yenilikçi ve sürdürülebilir projelerle Türkiye’deki e-ticaret taşımacılığını ve teslimat sistemini yeniden şekillendirme amacında olduklarını vurgulayan HepsiJET Genel Müdürü Atilla Alver, teknolojik yatırımlarla verimliliği ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmaya, elektrikli araç, rota optimizasyonu ve stratejik noktalara yapılan lojistik merkez yatırımları gibi adımlarla sürdürülebilir lojistik çözümlerini genişletmeye, inovatif projelerle sektördeki rekabet güçlerini artırmaya devam edeceklerini söyledi.
TÜSİAD e-ticaret lojistiği raporu göre Türkiye'de 2027 yılına kadar toplam e-ticaret depo arzının yaklaşık 11 milyon 400 bin m2, ihtiyaç duyulacak mavi yaka insan kaynağının ise yaklaşık 121 bin kişi olması öngörülüyor. Türkiye'de e-ihracat ile ilgili pazardaki oyuncuların kapsamlı bilgiye sahip olmaması, lojistik altyapı eksiklikleri, gümrük süreçlerindeki zorluklar ve dijitalleşme ihtiyacı gibi engellerin aşılması gerekiyor.