e


Kardex’ten asgari taban alanında azami depolama
Kardex Remstar’ın Türkiye’de kurduğu dikey depolama sistemlerinin yüzde 17’si tekstil ve perakende sektöründe kullanılıyor. 




emre_yenal_kardexArtık her tekstil firmasının depolama, toplama, paketleme veya ulaşım amaçlı iş akışını hızlandıracak şekilde çalışmalarla ekonomik özgürlüğüne ulaşmayı hedeflediğini vurgulayan Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal, “Biz depolama ve hızlı sipariş toplama çözümlerimizle bu hedefe çok büyük katkı sağlıyoruz” diyor.  
 
Türkiye’de depo otomasyonu denince akla gelen ilk firmalardan olan Kardex Remstar, gerek doğrudan gerekse de lojistik firmaları aracılığıyla sunduğu çözümlerle perakende ve tekstil sektöründeki işletmelere %80’e varan depolama alanı tasarrufu sağlıyor. Türkiye’de kurdukları dikey depolama sistemlerinin ’sinin tekstil ve perakende sektörü için kullanıldığını belirten Kardex Remstar Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Emre Yenal, “Kardex Remstar sunduğu çözümlerle en dar alanda en fazla ürünü stoklamayı ve doğru ürüne en hızlı şekilde ulaşmayı sağlıyor. Çözümlerimiz sayesinde müşterilerimiz %80’e varan alan ve %60’a varan işçilik verimi sağlıyor. PPG yazılım çözümlerimiz ile yoğun zamanlarda bile hızlı ve doğru toplama imkanı sağlıyoruz. İş süreçlerini sistematik bir şekilde birleştirerek, uzun vadeli başarı, daha fazla verimlilik, şeffaflık ve esneklik önkoşullarını müşterilerimiz için yaratıyoruz” diyor. 
 
ASGARİ TABAN ALANINDA AZAMİ DEPOLAMA
 
Kardex Remstar’ın tekstil sektörüne yönelik geliştirdiği özel depolama çözümleri neler? 
 
Yeni teknolojiler tekstil sektöründeki şirketler için umut verici fırsatlar açmaktadır. Buna kalp ritmini izleyen ya da güneş yanığını tespit eden tişörtler, yolcunun ağırlığını ölçen oto koltuk kılıfları, bebek koltuğunda otururken hava yastığını devre dışı yapan sistemler örnek olarak verilebilir. Tekstil sektöründe gerçekleşen inovasyonlar sadece bunlarla da sınırlı değil. Kardex Remstar, yeni teknolojilerin pazar eğilimlerine dönüşmesini ve bu kaynakların optimum düzeyde kullanılmasına imkan sağlıyor. 
Artık hemen hemen her tekstil firması depolama, toplama, paketleme veya ulaşım amaçlı iş akışını hızlandıracak şekilde çalışmalarla ekonomik özgürlüklerine ulaşmayı hedeflerken, Kardex Remstar, depolama ve hızlı sipariş toplama çözümleriyle bu hedefe çok büyük katkı sağlamaktadır.  
Kardex Remstar’ın ürettiği 3 ana ürün grubu var. Bunlardan SHUTTLE asansörlü sistemler, sayısız depolama ve temin uygulamaları için geliştirilmiştir. MEGAMAT RS’in kompakt yapısı, asgari bir taban alanında azami bir depolama sunmaktadır. HOKA, otomatikleştirilmiş bir yapay döner sistemdir. 
 
Kardex Remstar yeni teknolojilerin uygulanmasında da öncü bir firma. Bu alandaki çalışmalarınız neler? 
 
Evet Kardex yeni teknolojilerin uygulanmasında da öncüdür. Özellikle de doğrusal tedarik zincirlerini güçlü, esnek ve talebe dayalı lojistik ağlarına dönüştürmek gerektiği zaman. Kardex, depolama ve sipariş toplama sistemleri, malzeme dolaşım (akıllı konveyörler) ve bunları yöneten yazılımlar da sunmaktadır. Akıllı konveyörler sayesinde sipariş ve toplama ve tasnif aynı anda yapılır. Böylelikle hem bir süreç ortadan kaldırılmış olur hem de pahalı otomasyonlardan kaçınılır.
 
Tekstil sektörüne hizmet sunan lojistik şirketlerine yönelik geliştirdiğiniz özel çözümleri anlatarak, referanslarınızdan söz eder misiniz? 
 
Lojistik sektörünün birçok önemli gündem maddesi var. Ancak otomasyona ihtiyacımız var mı ya da işleri nasıl daha verimli yapabiliriz gibi sorular ve hatta sorunlar üzerinde pek durulmuyor. Sorunlar anlık ve günü kurtaracak çözümler ile geçiştiriliyor. Bunun sonucunda da istediği hizmeti alamayan müşteriler ile verimsizlikten dolayı para kaybeden servis sağlayıcılar arasında sürekli bir çekişme yaşanıyor, işe odaklanılamıyor. Halbuki teknolojiye yatırım yaparak bugünü değil, yarınları düşünen lojistik firmalarıysa, rekabette arayı açarak farklı bir ligde yarışıyorlar. Türkiye’de Ekol Lojistik 185 adet ve her biri 16 metrenin üzerinde Kardex Shuttle XP makinalarının büyük bir bölümünü şuan Mavi Jeans, Tchibo ve Boyner operasyonlarında aktif olarak kullanmaktadır. 
 
1000 MÜŞTERİYLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜP 
OTOMASYONU ANLATACAĞIZ 
Tekstil sektörüne yönelik depolama çözümlerinde en önemli sorunlar neler? Siz bu anlamda önümüzdeki süreçte ne tür adımlar atacaksınız? 
Aslında en büyük sorun, otomasyonun pek tanınmamasından dolayı pahalı ve ulaşılmaz bir araç olarak görülmesidir. Kardex Remstar’ın Türkiye misyonu agresif pazarlama yaparak talep oluşturmaktır. Bu sene bin yeni müşteriyle yüz yüze görüşme yapacağız. Otomasyon planı olsun olmasın, otomasyon ihtiyacı olan firmalara gidip onlara Kardex Remstar ürünlerine ulaşmanın ne kadar basit ve mantıklı olduğunu hatta yapılan yatırımların 1-3 yıl arasında nasıl geri dönüş sağladığını anlatacağız. Profesyonel yaklaşımımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunarak, bu alanda da karşılıklı başarılara imza atacağımızı düşünüyorum.
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat