e
Banner

Etiketler: taşımacılık



Demiryolu sektörü kan kaybediyor


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Demiryolu

Geciken yönetmelikler, yol kapatmaları ve yapılan tarife artışları demiryolu sektörüne kan kaybettiriyor. Yaşanan belirsizlik yüzünden birçok şirket yatırımlarını ya durduruyor ya da iptal ediyor. Demiryoluyla taşınan yüklerin karayoluna kaymaya başladığına dikkat çeken sektör temsilcileri, yönetmeliklerin biran önce çıkarılması ve demiryolu taşımacılığının teşvik edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.




Yusen Logistics Rusya'da gümrükleme işine de girdi


Yayın: 09-09-2015
Kategori: Dünyadan

Yusen Logistics Rusya (YLRU), federal gümrük lisansı alıp Rusya Federasyonu'nda gümrükleme hizmeti sunmaya başlayarak kapıdan kapıya lojistik çözümlerini daha sağlamlaştırdı.




ASÜD’ten süt lojistiği için çözüm önerisi


Yayın: 10-09-2015
Kategori: Gıda

Türkiye’de sütün kimi zaman 600 km taşındığını ve bu durumun ciddi enerji maliyetlerine yol açtığını belirten Ambalajlı Süt Üreticileri Derneği (ASÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, çözümün sektördeki tüm paydaşların katılımıyla kurulacak Süt Toplama Bordu olduğunu söyledi. 





Soğuk zincir ağını yatırımlarla güçlendireceğiz



Gıda sanayicisine riskleri sıfırlayan çözümler sunduklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Soğuk zincir lojistiğinde oldukça iddialıyız. Bu kapsamda önümüzdeki yıl filomuzdaki frigorifik araç sayısını arttırmaya yönelik yatırımlarımız olacak” diyor. 





Fettahoğlu gücünü hızlı dağıtımdan alıyor


Yayın: 11-09-2015
Kategori: Gıda

Meyve suyu ve bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Fettahoğlu Şirketler Grubu, ürün sevkiyatlarını Marmara Bölgesi’nde kendi araçlarıyla, diğer bölgelerde ise işbirliği yaptığı lojistik firmalarıyla gerçekleştiriyor. 





Lojistik sektörü İran'daki fırsat ve riskler için ne düşünüyor?



Lojistik sektörü temsilcileri İran’la BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında varılan nükleer mutabakatın ardından 3 yıldır süregelen ambargonun kalkmasının ticari ilişkilere pozitif yansıyacağını söylüyor. Temsilcilere göre, bu yeni durum Türkiye lojistik sektörü için riskleri ve avantajları bir arada barındırıyor. 




TEK PENCERE SİSTEMİ


Yayın: 27-01-2016
Kategori: 10 Soruda

Adil Özsoğuk / HG Gümrük Müşavirliği  /İstanbul Bölge Müdürü




Türkiye-İran eTIR Pilot Projesi'nde imzalar atıldı



Türkiye-İran eTIR Pilot Proje tanıtım töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "2016 için İran ile ortaya koyduğumuz 30 milyar dolarlık dış ticaret hedefi için atılan bu adım önemli olacak” diye konuştu.​




Bezci: Yeni İpek Yolu nakliye maliyetlerini düşürecek


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Demiryolu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yüzyıllar boyunca dünya ekonomisinin ana ekseni olarak faaliyet gösteren Çin İpek Yolu’nun yeniden canlandırma çalışmalarının Çin’i ve inşa edilecek yolda bulunan bütün ülkeleri yeni bir geleceğe ulaştıracağını söyledi.




Irak’a ihracatın yüzde 17’sini Taha Kargo omuzladı


Yayın: 15-02-2016
Kategori: Karayolu

“Yarattığımız marka kimliğiyle Türkiye ve Irak’taki iş adamlarına güven ve cesaret veriyoruz” diyen Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, 2015’te Irak’a yapılan ihracatın yaklaşık ’sini kendilerinin taşıdığını söyledi. Taha, Irak ile ticaretin artırılması için siyasi ilişkilerin iyi tutulması ve Habur Sınır Kapısı’ndaki geçişlerin ise günlük en az 2 bin tıra çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.