Soğuk zincir ağını yatırımlarla güçlendireceğiz
Gıda sanayicisine riskleri sıfırlayan çözümler sunduklarını belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Soğuk zincir lojistiğinde oldukça iddialıyız. Bu kapsamda önümüzdeki yıl filomuzdaki frigorifik araç sayısını arttırmaya yönelik yatırımlarımız olacak” diyor.
Türkiye’nin hızlı büyüyen lojistik gruplarından Batu International Logistics, soğuk zincir lojistiğinde önemli yatırımlara hazırlanıyor. Soğuk zincir lojistiğinde oldukça iddialı olduklarını söyleyen Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, belirledikleri büyüme hedefleri kapsamında 2016 yılında filolarındaki frigorifik araç sayısını arttırmak için yatırımlarım yapacaklarını açıklıyor. Soğuk zincir taşımalarının toplam iş hacimleri içinde %20’lik pay aldığını vurgulayan Ankara, 2015’te ise %4’lük bir artış hedeflediklerinin altını çiziyor.
Ulusal ve uluslararası birçok firmaya hizmet sunduklarını vurgulayan Taner Ankara, “Yaptığımız taşımalarda teknolojinin sunduğu imkânlar doğrultusunda riskleri sıfır noktasında tutuyoruz. Bu alana yönelik taşımalarımızı karayolu ile gerçekleştiriyoruz. Çünkü müdahale edebilme imkânı var. Tüm araçlarımızda ısı ve kapı algılayıcıları yer alıyor. Merkez ofisimizden araçlardaki ısı derecelerini takip ediyor, olumsuz bir durum görüldüğünde sürücüye bilgi veriyoruz. Bu anlamda sürücü gerektiğinde gerekli direktifler ile sürece müdahale edebiliyor. Yani yaptığımız taşımalarda her şey kontrol altında” diyor.
AVRUPA’DA ARIZAYA GEÇİT YOK
Soğuk zincir lojistiğinde anında müdahalenin önemine dikkat çeken Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, ekliyor: “Bu alandaki taşımalarda en önemli nokta, kuşkusuz anlık müdahale yapılabilmesidir. Bir de taşımaların yapıldığı frigorifik araçların arızalanma durumlarının göz önünde bulundurulması gerekiyor. Avrupa ülkelerinde bu araçların arızalanması halinde 24 saat ulaşabildiğimiz servis noktalarımız var. Gıda firmalarının yaşadıkları en büyük problem ise, taşınması gerçekleşen ürünlerin Avrupa kriterlerine uymaması. Türkiye’den giden bir gıda maddesi Avrupa giriş kapısında kontrol ediliyor. Araçlardan numune alınıyor. Eğer numunelerde Avrupa Birliği kriterlerine uymayan bir durum varsa o ürünler imha ediliyor ya da ülkeye sokulmuyor.”