e
Banner

Etiketler: adr



Tehlikeli madde taşımacılığına sıkı denetimler geliyor


Yayın: 23-12-2013
Kategori: Karayolu

Türkiye’nin 2010 yılında taraf olduğu ADR Yönetmeliği 1 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe giriyor. 1 Ocak'tan sonra tehlikeli madde taşımacılığında her şeyin değişeceğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, “Uygulama yürürlüğe girer girmez sıkı bir denetim süreci başlatacağız. Sektör buna hazırlıklı olmalı” dedi. 




Alışan ADR sürecini masaya yatırdı



Alışan,“Tehlikeli Madde Taşımacılığı” için yeni bir dönem başlatacak olan ADR mevzuatı konusunda düzenlediği seminer ile uygulamanın getireceği yeni düzenlemeler konusunda katılımcılara bilgi verdi. 




ADR için yol haritası da sektör de hazır



2007’de yayınlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik’in revize edilerek 24 Ekim 2013 tarihinde yeniden yayınlandığını ve ADR’ye geçiş sürecinin yol haritasının çizildiğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürü Mehmet Mehdi Gönülalçak, lojistik sektörünün sürece hazır olduğunu düşünüyor. 




Dow Türkiye, tedarikçilerine global kimlik kazandırıyor



Hizmet aldıkları lojistik firmalarını belirlemede en büyük kriterlerinin “CDI-T” ve“SQAS” olduğunu belirten Dow Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Ümit Parlak, “Tedarikçilerimizden global standartlarda hizmet bekliyor, hatta lokal firmalara know how desteği sunarak onların da çıtasını yükseltiyoruz” diyor. 




ADR’ye geçişte asıl sıkıntı yurtiçi taşımalarda yaşanacak!


Yayın: 23-01-2014
Kategori: Karayolu

Uluslararası alanda taşama yapan firmaların ADR sürecine hazır olduğunu, bu alanda en büyük sıkıntının yurtiçi taşımalarında yaşanacağını belirten UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Alper Özel, “Kara, demir, deniz ve havayolunda mevcut potansiyelimizi değerlendirdiğimizde Türkiye ‘bölgesinin kimyasal lojistik üssü’ olabilir” diyor.  




Dinçer Lojistik ADR’de yazılım atağında


Yayın: 15-07-2015
Kategori: Kimya

Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında uzmanlaşan Dinçer Lojistik, TÜBİTAK ve LA işbirliğinde ADR’ye yönelik bir yazılım projesi hazırlıyor. Bu projeyle ADR’ye ilişkin tüm uygulamaların karayolu taşımacılığı yazılımına entegre edileceğini açıklayan Dinçer Lojistik A.Ş. Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Turan Cihanoğlu, bu sistemin servis ve güvenlik alanında çıtayı yükselteceğini söylüyor. 





15 binden fazla işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildi



ADR’ye uyum sürecinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, bugüne kadar 15 bin 182 işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildiğini, 58 adet eğitim kurumunun ise tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi için yetkilendirildiğini söyledi. Işık, ADR’li olmayan araçların ADR’ye uygun hale getirilmesi kriterlerini belirlemek için bir çalışma başlattıklarını, buradan çıkan sonuçlar ışığında yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. 





ADR’ye geçiş bugünden yarına bir iş değil


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Uluslararası alanda faaliyet yürüten kimya ve lojistik sektörü firmalarının ADR konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirten TKSD Genel Sekreteri Mustafa Bağan, “Ancak hala alınacak çok mesafe var. Devletin de uygulayıcıların da tecrübe kazanması gerekiyor. Avrupa’da ADR sözleşmesi yaklaşık 11 yıllık bir geçiş dönemi gerektirmiştir. Türkiye’de bugünden yarına ADR’nin tamamının uygulanmasını beklemek ise biraz hayalciliktir” diyor. 





Dönüşüm 3 milyar euroluk araç pazarı yaratacak


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Karayolu

Yaptıkları bir araştırmaya göre trafikte tehlikeli madde taşımacılığı yapan tüm araçların ADR’ye geçmesi ile yaklaşık 3 milyar euroluk bir araç pazarı oluşacağını belirten Treyler Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Bu değişimi hızlandırmak için gerekli teşvik önlemlerini alma görevi hükümete düşmektedir” diyor. 





Yerli üreticinin rekabet gücünü artırdık



ADR’ye ilişkin belgelendirme işlemlerinin TSE tarafından yapılmasıyla birlikte yerli üreticinin uluslararası alanda rekabet gücünü artırdığını ve ihracatın ivme kazandığını belirten TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, “Amacımız tüm üreticilerin üretimlerini standartlara uygun hale getirmek” diyor.