Türkiye Demiryolu Sektörünün Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun’u ile kaynakların daha verimli kullanılması sayesinde taşımacılık maliyetlerinin düşeceğini belirten TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, TCDD ile TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin ayrışması çalışmalarının ise 2014 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söyledi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, ilk etabı 2018 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan İstanbul’daki yeni havalimanın kurulacak demiryolu ve denizyolu bağlantılarıyla dünyanın en büyük Hub merkezlerinden biri olacağını söylüyor.
Uzakdoğu’da deniz ve havayolu taşımacılığında liderliğe oynayan Kıta Lojistik, bölgeden Avrupa’ya uçak + karayolu ile taşımalar da yapıyor. Uzakdoğu’dan Avrupa havalimanlarına gelen yükleri özmal araçlarıyla 3-4 günde kapıya teslim ettiklerini belirten Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, önümüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgenin ise Güneydoğu Asya olacağını söylüyor.
Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi.
Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'nin ekonomik modelini mikro bazda hiç analiz etmediği ve maliyeti azaltacak tedbirler yaratamadığı için ithal hammaddelerin yerli hammadden ortalama 26 km daha kısa mesafede fabrikaya girdiğini söyledi.
8.333 km’yi bulan sahil şeridi Asya ve Avrupa’yı bağlaması, enerji üreten ülkelere yakınlığı, uluslararası ulaşım yolları üzerinde bulunması, yeterli oranda kara ve demiryolu bağlantısı sebebiyle denizyolu taşımacılığında önemli bir potansiyele sahip olan Türkiye,2023 yılında filosunu tonaj bazında 50 milyon DWT'ye ulaştırarak denizyolu ticaretinde dünyada ilk 10 ülkeden biri olmayı hedefliyor.
1960’lı yıllardan beri Türkiye’nin moda perakendeciliği alanında lider kuruluşlardan biri olan Aydınlı Grup, Pierre Cardin, Cacharel ve U.S. Polo Assn. markaları için ürettiği ürünleri bugün 3 kıtaya ihraç ediyor. Aydınlı Grup Rusya Genel Müdürü Emre Duru, ihracat yaptıkları ülkelerin gümrük mevzuatları ve uygulamalarını çok iyi öğrenip, işinin ehli taşımacılık şirketleriyle çalışarak lojistik süreçlerini güçlendirdiklerini söylüyor.
Kuruluşundan bugüne sırasıyla Balkancar, Boss, Samsung, Yale markalarının mümessili olan Boskar, 2008 yılından beri ise alanında bir dünya markası olan CAT Forklift ve Depo Ekipmanları’nın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor.
46. yıllık tarihine önemli rekorlar sığdıran Mercedes-Benz Türk A.Ş., lojistik operasyonlarında da sürdürülebilir çevre ilkesinden taviz vermiyor.
Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması ve artırabilmesinde, hedeflenen pazarlara girebilmesinde lojistik sektörünün ciddi bir rol üstlendiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, bu nedenle lojistik süreçlerdeki gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle mutlaka asgari seviyeye indirilmesi gerektiğini vurguluyor.