Türkiye’de denizyolu parsiyel taşımacılığının öncülerinden Globelink Ünimar, haftalık düzenli parsiyel servislerine Şangay-Gemlik ve İstanbul-New York noktalarını da ekledi.
Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması, artırabilmesi ve pazar geliştirebilmesi için lojistik sektörünü önemsediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, ancak özellikle ihracat ve ithalat operasyonlarında sevkiyat süreçlerinde karşılaşılan gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle asgari seviyeye indirilmesini beklediklerini söylüyor.
Tekstil lojistiğinde, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren yatırımlar, hızlı ve uygun maliyetli çözümlerle büyüdüklerini belirten ASAV Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Melek Karabacak, yurtiçinde gerçekleştirecekleri yeni depo yatırımı ve yurtdışında açacakları yeni ofislerle sektöre katma değerli hizmetler sunmaya devam edeceklerini söylüyor.
Avrupa’daki ilk 10 lojistik şirketinden biri olma hedefiyle yatırımlarını hızlandıran Ekol, doğrudan faaliyet gösterdiği ülkelerin arasına yakın dönemde Polonya’yı da ekledi. Böylece Polonya Ekol’ün kendi tesislerini kurduğu 11. ülke oldu. Ekol, haftada 5 sefer yapan Ro-Ro gemileri ve 40 sefere çıkan blok tren yüklemeleri ile çevre dostu hizmetlerini her geçen gün emin adımlarla güçlendiriyor.
Galata Taşımacılık, tekstil sektöründeki her müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru tespit edip, lojistik hizmetlerde buna uygun bir kreasyon yaratıyor. Hazır giyim ve tekstil sektörünün iş hacimleri ve ciroları içinde ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Galata Taşımacılık CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vittorio Zagaia, “Önümüzdeki süreçte özellikle yurtiçi perakende sektörüne yönelik daha fazla yatırım yapmayı ve müşterilerimize daha hızlı ve rekabetçi çözümler sunmayı hedefliyoruz” diyor.
Vector Event tarafından düzenlenen “2'nci Tedarik Zinciri Yönetimi ve Optimizasyonu’15” konferansında bir araya gelen lojistik profesyonelleri, şirketlerin rekabetteki en güçlü silahının tedarik zinciri yönetimi olduğunun altını çizerek, lojistik maliyetlerin optimizasyonunun ise doğru ölçümleme ve planlama, risklerin doğru yönetimi, teknoloji yatırımı ve yetkin insan kaynağıyla yakalanabileceğini vurguladılar.
38 ülkede 600 mağaza ile faaliyet gösteren Colin's'in hedefi hızlı perakende, hızlı moda ve güçlü bir lojistik ağla dünya markası olmak. İstanbul Hadımköy’de 38 bin m
2’lik depo yatırımıyla tedarik zinciri sürecini ciddi anlamda hızlandırdıklarını belirten Colin's Uluslararası Lojistik Müdürü Gökcan Demir, nakliye organizasyonlarında dış kaynak kullanarak rekabet güçlerini artırdıklarını söylüyor.
Balnak’ı satın alarak Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri haline gelen Borusan Lojistik, şimdi gözünü dünyanın en büyük 10 kontrat lojistiği firmasından biri olmaya dikti. Bu hedefe ulaşmanın yeni satın almalarla mümkün olacağını vurgulayan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, “Her ne kadar şirket satın almanın zorluğunu görsek de, Balnak alımı ile önemli bir tecrübe kazandık. Bu anlamda büyüme stratejimiz içerisinde satın almalar önemli bir pay alacak” dedi.
Boyner, önümüzdeki 2-3 yılda hayata geçireceği önemli projelerle tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde köklü bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor. Operasyon ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Nasuhioğlu, bu projelerden birinin tedarik zinciri süreçlerini daha yalın ve verimli hale getirecek olan merkezi dağıtım projesi olduğunu söylüyor.
Tekstil sektörüne özel çözümler sunan Militzer & Münch Türkiye, bu alanda yeni ürünler ve coğrafyalara konsantre olacak. Önünüzdeki süreçte yoğunlaşacakları bölgeleri Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ve İskandinav ülkeleri olarak açıklayan Militzer & Münch Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alex Sandalcı, yakın zamanda kapalı kasa özel teçhizatlı M&M dorselerini Pendik – Toulon güzergahında da kullanarak, İstanbul’dan Fas Tanca’ya hizmet vermeye başlayacaklarını açıklıyor.