e

Etiketler: lojistik



300 milyonluk pazara lojistikle ulaşabiliriz


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’nın Türkiye için önemli bir sorun teşkil ettiğine dikkat çeken Şikago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. A. Kerem Coşar, buna karşı Gümrük Birliği’nden(GB) çıkmanın faturasının kalmaktan daha ağır olabileceği uyarısında bulundu. Çoşar, alternatif olarak AB'nin bundan sonra Serbest Ticaret Anlaşması imzalayacağı ülkelerden Türkiye’ye doğrudan gelen malların GB dışında tutulması önerisinde bulundu.




Henkel doğru lojistikçilerle kazan-kazan fırsatları yaratıyor


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Henkel Türkiye Lojistik Müdürü Osman Ocak, “Lojistik altyapısı yeterli, global ve yerel piyasada bilinirliği yüksek, pazarda iyi yere sahip şirketlerle çalışıyoruz. Birlikte ortak stratejiler geliştirip proje ve aksiyon planları oluşturarak kazan-kazan fırsatları yaratmaya çalışıyoruz” diyor.





HOYER için doğunun merkezi Türkiye olacak


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

80’den fazla ülkede kimya sektörünün lojistik servis sağlayıcısı olan Hoyer, Türkiye’deki büyüme hedeflerini yüksek tutuyor. Dünyada kimyevi madde üretiminin doğuya doğru kaydığını belirten Aktifsped Uluslararası Nakliyat Satış Müdürü Buğra Saraçoğlu, “Hedefimiz Türkiye’yi Hoyer açısından doğuya yönelik taşımalar için bir merkez haline getirmek” diyor. 





15 binden fazla işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildi



ADR’ye uyum sürecinin hız kesmeden devam ettiğini belirten Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık, bugüne kadar 15 bin 182 işletmeye tehlikeli madde faaliyet belgesi verildiğini, 58 adet eğitim kurumunun ise tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimi için yetkilendirildiğini söyledi. Işık, ADR’li olmayan araçların ADR’ye uygun hale getirilmesi kriterlerini belirlemek için bir çalışma başlattıklarını, buradan çıkan sonuçlar ışığında yeni bir düzenleme yapacaklarını açıkladı. 





Yüksek enerjisiyle isminin hakkını veriyor: Karınca Lojistik


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Tehlikeli madde taşımacılığında “sıfır hata sıfır kaza” prensibiyle hareket eden Karınca Lojistik, ADR’ye uyumlu 150 adetlik tanker filosu, eğitimli sürücüleriyle akaryakıt, LPG, LNG, jet yakıtı ve endüstriyel gaz taşımaları yapıyor. Tehlikeli madde taşımacılığının cirolarının %30’unu oluşturduğunu belirten Karınca Lojistik Yurt İçi Lojistik ve İş Geliştirme Koordinatörü Özgül Ayyıldız, yeni çözümler yaratacak projelerle bu payı daha da yukarı çıkaracaklarını söylüyor. 





ADR’ye geçiş bugünden yarına bir iş değil


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Kimya

Uluslararası alanda faaliyet yürüten kimya ve lojistik sektörü firmalarının ADR konusunda önemli bir mesafe kaydettiğini belirten TKSD Genel Sekreteri Mustafa Bağan, “Ancak hala alınacak çok mesafe var. Devletin de uygulayıcıların da tecrübe kazanması gerekiyor. Avrupa’da ADR sözleşmesi yaklaşık 11 yıllık bir geçiş dönemi gerektirmiştir. Türkiye’de bugünden yarına ADR’nin tamamının uygulanmasını beklemek ise biraz hayalciliktir” diyor. 





Akaryakıt taşımacılığında Ulusoy Logistics farkındalığı büyüyor



2014’te 780 milyon litre akaryakıt, 51 milyon 971 bin 11 metreküp LPG taşıması gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy Logistics General Manager Ertunç Laçinel, “Bu alanda rekabet içerisinde olmaktan çok farkındalığımızın getirdiği avantajlarla hizmetimizi yayarak genişliyoruz” diyor. 





Zafer Tank Taşıma filosunu yeni yatırımlar güçlendirecek


Yayın: 16-07-2015
Kategori: Lojistik

1998 yılında Zafer Nakliyat İthalat İhracat ve Sanayi Limited Şirketi olarak tank konteyner taşımacılığı hizmet alanına giren, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için 2005 yılından itibaren Zafer Tank Taşıma Uluslararası Nakliyat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi olarak sektörde yerini sağlamlaştıran Zafer Tank Taşıma, gelişen teknolojiye ve imkanlara paralel olarak yenilikçi, sürdürülebilir bir istikrarla ilerlemesini sürdürüyor. 





BSH’den lojistiğe 2018 kurgusu


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

2018’de 6 milyon büyük ev aleti üretimi hedefleyen BSH Ev Aletleri A.Ş. lojistik altyapısını da buna göre yeniden yapılandırıyor. İç ve dış lojistikte demiryolunu çok daha aktif kullanarak hem maliyet hem de karbondioksit salınımlarını azaltmayı hedeflediklerini belirten Tedarik Zinciri Yöneticisi Arif Özgür Sezer, “Satın alma, lojistik yönetimi ve fabrika tedarik zinciri organizasyonlarında entegrasyonu öngören değişikliklerle, talep& tedarik dengesini optimize edilmiş maliyetlerimizle daha etkin biçimde yönetebileceğiz” diyor.





Çevreyi korumak için intermodal şart


Yayın: 27-07-2015
Kategori: Yeşil Lojistik

Türkiye’ye gerçekleştirdiği sevkiyatlarda denizyolunu kullanan Lenovo, Kuehne+Nagel, Panalpina, DHL, Ata Freight ve Erben Lojistik’ten hizmet alıyor. Lenovo Türkiye Lojistik ve İthalat Müdürü Nermin Yılmaz, çevre için demiryolu bağlantılı kobine ve intermodal taşımacılık modellerinin geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.