Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM ), İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı kapsamında uluslararası boyutta tanıtım kampanyası başlattı.
“Blockchain lojistiğin aspirini mi?” diye soran Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Güner Gürsoy, “Hiçbir teknoloji için tüm alanlarda mükemmel sonuç ve fayda sağlar denemeyeceği gibi yok da sayılmaması gerekiyor. Lojistik süreçler ve sistemlerde blockchain’in güçlü olduğu ve avantaj sağlayabildiği oranlarda uygulamalar geliştirilmekte ve geliştirilmeye devam edecektir. Olumlu ve olumsuz önyargılarımızdan kurtularak rekabetçi ve fark yaratan lojistik sistemlerimizi daha da geliştirmek için blockchain teknolojisini daha iyi anlamaya ve kullanım alanlarını sorgulamaya çalışmalıyız” dedi.
Avrupa, Asya ve Kuzey Afrika’da yer alan 36 ülkeye servis sunan Sarp Intermodal, yeni yatırımlarla Avrupa’da büyümeye devam ediyor. İtalya’nın ardından Bulgaristan’da ofis açan şirket, ayrıca Rusya ve Ukrayna odaklı olmak üzere “Mark Multimodal” adıyla yeni bir şirket kurdu. Sarp Intermodal Genel Müdür Yardımcısı Şenol Taş, Almanya ve İngiltere’de de yatırım gerçekleştirmeyi planladıklarını açıkladı.
Lojistik operatörlerini, forwarderları, üretici şirketleri ve taşıyıcıları aynı platformda buluşturan Trans.eu, intermodal taşımacılık alanında da dijital bir platform olmayı hedefliyor. Trans.eu Ülke Müdürü Özgür Kesemen, Kazakistan Demiryolları ile imzaladıkları anlaşmayla intermodal taşımacılığın gelişmesine katkı sunmayı amaçladıklarını söylüyor.
AsttrA, Türkiye üzerinden Asya pazarında etkinliğini arttırıyor. AsstrA İstanbul Şube Müdürü Elena Firsova, Türkiye’de açtıkları ofisle hem Asya'daki müşteri portföyünün genişletilmesi hem de Türk müşterileriyle ortaklıkların pekiştirilmesi için mükemmel bir fırsat yakaladıklarını söyledi.
Barsan Global Lojistik, 29 ülkede bulunan 67 lojistik merkeziyle GSMH’sı dünya ekonomisinin %81,67’sini oluşturan ülkelerde hizmet veriyor. Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, açacakları yeni lojistik merkezlerle 2018 sonunda dünya ekonomisinin %92,31’ini; 2019 sonunda ise %94,89’unu oluşturan ülkelerde olmayı hedeflediklerini söylüyor.
Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, kombine yük taşımacılık hizmetlerinin teşvik edilmesi ve belirli şartlar altında taşıma işleri organizatörlerinin kombine taşımacılık operatörü olmalarının da önünü açan bir yönetmelik hazırladı. TMKT Genel Müdürü Cem Murat Yıldırım, yakın zamanda sektörün görüşlerine açacakları yönetmeliği 2019 yılı içerisinde yürürlüğe sokmayı hedeflediklerini söyledi.
CEVA, e-ticaret lojistiği alanında sunduğu hizmetleri yatırımlarla güçlendiriyor. Depo yönetimi, B2C dağıtım ve iade lojistiği hizmetlerini gerçekleştirdikleri yatırımlarla yeniden yapılandırdıklarını belirten CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, ayrıca Gebze’deki depoları için TAPA A sertifikası aldıklarını söyledi.