e
Banner

Etiketler: lojistik



Samsung Electronics süreçlerini yeni teslimat modelleriyle besliyor


Yayın: 25-05-2021
Kategori: e-ticaret

Pandemi döneminde e-ticaret satışlarında ciddi artış yakalayan Samsung Electronics, dağıtımda yeni teslimat modellerine yöneliyor. Dağıtım alanında 4 - 5 farklı firmayla aynı anda çalıştıklarını ve iki farklı teslimat modeli kullandıklarını belirten Samsung Electronics Türkiye E-Ticaret ve Çoklu Kanal Direktörü Erkut Gündüz, “Yakın bir tarihte operasyonlarımıza farklı teslimat türlerini dâhil edeceğiz” dedi.  




Taşımacılıkta engeller blok zinciri ile aşılacak



Ortalama bir dış ticaret işleminde 36 orijinal, 240 da kopya dokümanın aktığını belirten KPMG Türkiye Gümrük ve Dış Ticaret Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Şirket Ortağı Murat Palaoğlu, kota sorunu ve sınır kapılarındaki yığılmalarla mücadele eden Türk ihracatçısı ve lojistikçisi için süreci hızlandıran, kağıt bürokrasisini ortadan kaldıran; daha güvenli, daha şeffaf ve daha verimli bir ticaret ortamı sağlayan blok zincir teknolojisinin hayata geçirilmesinin kritik önemde olduğunu söyledi. Palaoğlu, Türkiye’nin bu alanda hazırlık yapması ve yasal bir çerçeve oluşturması gerektiğinin altını çizdi. 




10 Soruda: Dijital Takograf


Yayın: 27-05-2021
Kategori: 10 Soruda

Motorlu araçların karayolunda seyri sırasında, hız ve kat edilen mesafe, sürücülerin etkinlikleri, olaylar ve arızlar gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazı, hızlı ve etkin bir denetim sağlanması, sürücülerin haklarını firmalara karşı korumak, firmalar arasından rekabet koşullarını sağlamak ve kazaları önlemek amacıyla kullanılıyor. UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Savrum, Türkiye’de dijital takograf uygulamasını 10 Soruda cevapladı. 




Almanya’ya ihracat rekorunda lojistik etkisi


Yayın: 15-06-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin Almanya’ya ihracatı bu yıl rekorlarla devam ediyor. İlk çeyrekteki rekorların ardından ocak-nisan dönemi de en yüksek seviyeye ulaştı. Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, ihracat artışında lojistik sektörünün kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 2021 yılının rekorlar ile devam edebileceğini belirten Güler, bu doğrultuda ihracatçıları desteklemeyi sürdüreceklerini ve Almanya’daki yatırımlarına yoğunlaşacaklarını söyledi.




Lojistikte güven rekor kırdı


Yayın: 15-07-2021
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü, pandemiden güçlenerek çıkıyor. 2021’in ikinci çeyreğini kapsayan Lojistik Güven Endeksi’ne göre sektör tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. KPMG Türkiye Taşımacılık Sektör Lideri Yavuz Öner, “Dünya genelinde hızla devam eden aşılama çalışmaları ve hafifleyen kısıtlamalarla birlikte taşımacılık sektörü orta vadede güçlü görünümünü koruyor” dedi
 




Galata Taşımacılık yerelde ve globalde yatırımları artırıyor



Bu dönemde ulusal ve intermodal taşımacılığa ağırlık veren, depolama hizmetlerini büyüten Galata Taşımacılık, yatırımda hız kesmeyecek. Ulusal alanda yeni ofis yatırımlarıyla daha fazla müşteriye dokunacaklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, özellikle Afrika ülkelerinde önemli açılımlar gerçekleştireceklerini açıkladı. 




Murat Baştor: Taşımacılık sisteminde değişim zamanı



Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki hedeflerine ulaşılabilmesi ve pandemi sürecinde yakaladığı fırsatın kalıcı hale gelebilmesi için, kombine ve intermodal taşımacılık alternatifleri ile daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir taşımacılık sistemi tesis etmeyi, yük taşımacılığını tamamen dijitalleştirmeyi, Lojistik Koordinasyon Kurulu ile bürokratik engellerin kolayca aşıldığı dinamik bir lojistik altyapısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 




Barsan küresel marka olma hedefine yeni yatırımlarla yürüyor


Yayın: 24-09-2021
Kategori: Lojistik

Pandemi döneminde tüm dünyaya yayılan hizmet ağlarının önemli oranda katkılarını gördüklerini, hızlı bir şekilde aksiyon alarak, krizin etkilerini büyük ölçüde bertaraf ettiklerini belirten BGL Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, bugün 38 ülkede 74 lojistik merkeziyle hizmet verdiklerini, yeni yapacakları yatırımlarla dünya GSMH’nın %92’sine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 




Kınay çalışanları, 75. kuruluş yıl dönümünü kutladı


Yayın: 01-10-2021
Kategori: Lojistik

Bu yıl 75. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Kınay, çalışanları ile bir araya geldi. Çalışanlara ‘Başarının Sırrı Sensin’ mesajının verildiği gecede Sina Kınay, çalışanlarını başarının arkasındaki güç olarak gösterirken, Barış Dillioğlu da yeni ufuklara yine çalışanlarıyla birlikte açılacaklarını dile getirdi.  




Tedarik zinciri ve lojistiği yeniden nasıl kurgulayabiliriz?


Yayın: 27-10-2021
Kategori: Lojistik Vizyon

Bora Tanyel - g2mEksper & DFU Tedarik Zinciri Direktörü