e
Banner


Galata Taşımacılık yerelde ve globalde yatırımları artırıyor
Bu dönemde ulusal ve intermodal taşımacılığa ağırlık veren, depolama hizmetlerini büyüten Galata Taşımacılık, yatırımda hız kesmeyecek. Ulusal alanda yeni ofis yatırımlarıyla daha fazla müşteriye dokunacaklarını belirten Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, özellikle Afrika ülkelerinde önemli açılımlar gerçekleştireceklerini açıkladı. 




Galata TaÅ�ımacılıkPandemi döneminde operasyonlarınızda sürekliliği nasıl sağladınız? Hangi hizmetlere yoğunlaştınız?
 
Mart 2020 itibariyle geçtiğimiz evden çalışma modelinde, operasyonlarımızı sürdürülebilir bir şekilde devam ettirebilmemiz ve hala bu sistemde çalışıyor olmamızın temelinde bir kaç sene önce başlattığımız dijital dönüşüm projesi yatmaktadır. Operasyonlarımızı devam ettirirken aynı zamanda hizmet verdiğimiz tüm taşıma modlarının da aksamadan devam etmesi adına ekip olarak ciddi bir efor sarf ettik. Bu dönemde öne çıkan hizmetlerimizden biri ulusal lojistik ve dağıtım hizmetlerimiz ile intermodal taşımacılık oldu. 
2020 yılının başında bir dizi yeni yatırımla pandemi sürecine girmemiz sebebiyle bu yatırımların mevcut sisteme adaptasyonunu sağlamak bizim için önemli bir süreci teşkil ediyordu ve başarılı da olduk.
 
Konteyner krizi lojistik sektörünü nasıl etkiledi? Siz bu süreç karşısında nasıl pozisyon aldınız?
 
Ulusal taşımacılık ve depolama hariç sektörümüz malum direkt müşterilerimizin ithalat ve ihracat performansına çok bağlı ve onların etkilendikleriyle aynı oranda etkilenen bir sektör. Hizmet verdiğimiz sektör çeşitliliği ve her sektörün bir krizden aynı oranda etkilenmiyor olması, operasyonlarımızın sürdürülebilirliği açısından en büyük gücümüz olmuştur. Bu dönemde de gerek karayolu, gerek hava, deniz yolu ve intermodal hizmetlerimiz kendi içlerinde dönemsel artış ve tabiki de azalış gösterdi. Devam eden konteyner ekipmanları sıkıntısı, armatörler ile olan köklü ve iyi ilişkilerimiz, dünya çapındaki acentelerimizin gücü ile zor ama yönetilebilir bir seyir gösterdi. Her destinasyon için farklı boyutta olan ekipman sıkıntısında biraz da alternatif destinasyonlara ağırlık verme yoluna gittik ve başarılı olduk; şu anda da bu şekilde süreçlerimizi yönetmeye devam ediyoruz.
 
Galata TaÅ�ımacılıkİNTERMODAL VE ULUSAL TAŞIMACILIKTA ÖNE ÇIKTI 
 
2020 yılını nasıl kapattınız? Bu yılki büyüme hedefleriniz neler? 
 
Tutucu bir yapıya sahip olmamız ve her daim gerçekçi hedefler belirleyerek sağlam adımlarla büyümeyi hedeflediğimiz için 2020 yılını da yine hedeflerimiz doğrultusunda tamamlamayı başardık. 2021 yılını da, dünyayı ve ülkemizi takip ederek, nerelerde bir büyüme trendi yakalayabileceğimizi yöneticilerimiz ile tartışarak koyduğumuz hedefler dahilinde yönetiyoruz. Ulusal lojistik ve intermodal taşımacılığa ağırlık verirken, diğer hizmet verdiğimiz taşıma modlarında mevcut pozisyonumuzu muhafaza edecek bir süreç içerisindeyiz. Diğer bir atılımımız ise Türkiye’deki ofis sayımızı artırmaya yönelik girişimlerimizdir. 
 
Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarınız hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Hali hazırda sahip olduğumuz intermodal ekipman sayımızı artırdık ve yeni siparişler verdik. Depomuzda yaptığımız yatırımlar ile bu hizmet özelinde bir büyüme trendine girdik. Uzun bir dönemdir Afrika özelinde olan taşımalarımız için departmanlaşmaya gittik ve Afrika masasını kurduk, keza bu kıtadaki yük sayımız ciddi ve sürekli bir artış göstermektedir. Bunun yanında karayolunda eklediğimiz yeni destinasyonlar ile Galata Taşımacılık bugün tam 16 ülkeye parsiyel hizmet veren bir kurum olmuştur ve bu da bizim için çok önemli bir süreç diyebiliriz. Birkaç sene önce Tunus’ta gerçekleştirdiğimiz iştirake benzer iştirakleri diğer Afrika ülkelerinde de pandemi koşullarının iyileşmesi ile tekrar değerlendirmeye başlamış bulunuyoruz.
 
‘OLMAZLARIN DEĞİL OLURLARIN DÖNEMİNDEYİZ’ 
 
Yeni dönemde lojistik sektörünün nasıl bir pozisyon alması gerekiyor? Galata Taşımacılık bu döneme nasıl hazırlanıyor?
 
Samimiyetle konuşmam gerekirse, dünya birçok açıdan radikal değişikliklere gebe olduğunun mesajlarını uzun bir süredir veriyordu, pandemi ise bu noktada bir hızlandırma görevi gördü. Sadece değişen ekonomik trendler veya iş yapış şekilleri değil; günlük hayatımızda yaşam şekilleri dahi artık değişiyor. Düne kadar aynı çatıda olmazsak verimlilik sağlayamayız diye düşünürken bugün alternatif iletişim platformlarında küçükten büyüğe bütün şirketler işleyişlerini devam ettiriyor. Bizim sektörümüz ve her sektör özelinde öncelikle yenilikleri ve değişimleri kabullenici bir tutum sergilemek gerekiyor ve daha da önemlisi bu değişimlerin bir adım sonrasını da kestirebilmek gerekiyor diye düşünüyorum. Olmazların değil olurların dönemi bu. 
Biz kolektif düşüncenin hakim olduğu bir şirketiz ve iş yapışımızdan operasyonel süreçlerimize kadar her bir ekip arkadaşımızın dahil olduğu bir yöntem uygulamaya önem veriyoruz. Öncelikle nasıl daha yaratıcı ve rekabetçi olabiliriz diye çaba sarf ediyoruz, en önem verdiğimiz itibarlı ve güvenilir şirket imajımızı daha da güçlendirerek çalışıyoruz. 
Türkiye bugün dünyanın dört bir yanına ürettiğini gönderen bir ülke, dolayısıyla oyun alanımız çok büyük. Her yere ulaşabilmek, hizmet götürebilmek bizim asli misyonumuz. Bununla beraber hizmet verdiğimiz taşıma modlarının yanı sıra ulusal lojistikte büyümek kadar Türkiye’deki ofis sayımızı da artırarak daha fazla müşteriye dokunabilmek ve hizmet görebilmeyi hedefliyoruz. Aynı şekilde hizmet verdiğimiz sektör çeşitliliğini hem artırmak hem her sektörün doğru ihtiyacını analiz ederek ve buna endeksli hizmet üretmek asli projelerimizin başında gelmektedir.
 
OFİS ORTAMINI DİJİTALE TAŞIDI 
 
Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, dijitalleşmenin lojistik sektöründe ciddi bir değişim yarattığını söyledi. Gerçekleştirdikleri yatırımların bu dönemde kendilerine önemli avantaj sağladığını vurgulayan Zagaia, şunları aktardı: “Son 10 yılda hayatımıza giren teknolojinin 10 katı fazlası önümüzdeki 3-4 seneye sığacak ve bu değişime direnen ya da adapte olmayan şirketler için zor bir süreç olacak. Biz bu değişime erken ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda başladığımız için bir nebze daha avantajlı bir konumdayız. Yeni çalışma modelinde muhtemelen evden çalışma hiç olmadığı kadar kabul gören ve normalleşme sürecinde olmazsa olmaz bir gerçek olacak. Dediğim gibi hala evden çalışmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda da yeni destinasyonlar ekliyoruz, yatırımlar yapıyoruz ve istihdam artışını da sağlamaya devam ediyoruz. Günlük operasyonlarımızı yönettiğimiz sistemin sürekli güncellenmesinin yanısıra, iç iletişim sistemlerimizi ve yeni platformlarını da devreye alarak adeta ofis içindeki çalışma ortamını dijital ortamda yakalayarak motivasyon düşüklüğünü de engellemeye çalışıyoruz. Yolumuza Galata Akademi’nin de eğitimlerini de aksatmayarak devam ediyoruz.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat