Kadınların iş yaşamında karşı karşıya kaldığı sorunlara yönelik Toplumsal Cinsiyet Politikası, Fırsat Eşitliği Politikası ve Şiddete Sıfır Tolerans Politikası ile Alışan Lojistik’te uzun süreden bu yana bir şirket politikası oluşturduklarını belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Birleşmiş Milletlerin küresel bazda yürüttüğü Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan ve onları rehber edinen tek lojistik şirketi olduklarını söyledi.
Lojistik sektöründeki kariyerine UND’de başlayan SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, “Benim ilk çalışmaya başladığım 2001 yılında sektör kadın çalışana bu kadar alışkın değildi. Bunu hissedebiliyordunuz. Ama hiçbir zaman büyük bir dezavantajını yaşamadım.” diye konuştu. Kaya, kariyer yolculuğunda özellikle kadın çalışanlara konu ile ilgili daha fazla şey öğrenmelerini, daha sıkı çalışmalarını ve daha araştırmacı olmalarını önerdiğini söyledi.
Tıp mı, hukuk mu mimarlık mı derken kendini lojistik sektöründe bulan Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, “Fırsatlar ve koşullar bu sektöre girişimi sağladı. Ancak lojistik sektörünün dinamizmi ve geniş çalışma alanı beni cezbetti. Lojistik sektöründe mutfağınızda malzeme olarak tüm dış ticaret, alan olarak ise tüm dünya var. İyi bir aşçı iseniz orijinal ve lezzetli sonuçlar çıkartmak için sonu gelmez fırsatlar elde ediyorsunuz.” diye konuştu.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle atılan normalleşme adımlarının lojistik ve taşımacılık sektörüne etkilerini değerlendirdi.