e
Banner


HAVAŞ lojistik yatırımlarını sürdürüyor
Yer hizmetlerindeki başarısını kargo ve antrepo hizmetlerine de taşıyan Havaş, yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Son yaptığı yatırımla depolama kapasitesini 20 bin m2’nin üzerine çıkaran şirket, bozulabilir gıdalar için frigorifik araçlarla yaptığı taşımlarla da fark yaratıyor. Ayrıca İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara ve İstanbul-Antalya arasında gümrüklü kargo taşımacılığı hizmeti sunduklarını belirten Havaş Genel Müdür Vekili Mete Erna, lojistik sektörüne yatırım yapmaya devam edeceklerini söylüyor. 




havaş87’inci kuruluş yılını kutlayan Havaş, nasıl bir hizmet yelpazesine sahip?
Ülkemizde 29 havalimanında, yurt dışında ise Letonya’nın Riga Havalimanı ile Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı’nda 200’ün üzerinde havayolu müşterimize uluslararası standartlarda yer hizmetleri sunuyoruz. İştiraklerimizle birlikte yılda 1 milyondan fazla uçuşa hizmet sağlıyor ve 1.3 milyon tona yakın kargo ile 97 milyonun üzerinde bagaj taşıyarak yılda 151 milyonun üzerinde yolcuya hizmet veriyoruz. Yer hizmetlerinin yanı sıra Türkiye’de 20 ilde havalimanları ile şehir merkezleri arasında, havayolu taşımacılığı ile aynı konfora sahip otobüslerimizle yolcu taşımacılığı hizmeti sunuyoruz. 
Kargo ve antrepo hizmetlerimiz kapsamında ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarında son teknoloji ve donanımlara sahip tesislerimizde toplamda 20 bin 457 metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Kargo ve Antrepo hizmetlerimizde, genel kargolar ile birlikte değerli kargo, bozulabilir kargo, canlı hayvan, tehlikeli madde, radyoaktif madde vb. tüm özel kargolara ev sahipliği yaparak ithalat ve ihracat kargoların sevk ve idaresini gerçekleştiriyoruz. Tesislerimizde; soğutma gerektiren bozulabilir kargolardan canlı hayvan bekleme odalarına kadar farklı nitelikteki gönderilere uygun özel alanlar yer alıyor. Özel sevkiyat gerektiren bozulabilir kargoların uçak-tesis, tesis-uçak transferleri için frigorifik araçlarımız ile müşterilerimize ayrıcalıklı hizmet sunmaktayız. Ayrıca, gümrüklü kargo taşımacılığı hizmetimiz kapsamında İstanbul-İzmir, İstanbul-Ankara ve İstanbul-Antalya arasında tarifeli karşılıklı seferlerimiz bulunuyor.
 
İLK’LERE İMZA ATARAK İLERLİYOR 
Kargo ve geçici depolama hizmetleriniz kapsamında mevcut ve gerçekleştirdiğiniz yatırımlar hakkında bilgi verir misiniz? 
Geçtiğimiz yıl İstanbul Havalimanı’ndaki yeni antrepo tesisimizi Atatürk Havalimanı’na göre iki kat büyüterek yaklaşık 10 bin metrekarelik bir kapalı alanda faaliyete geçirdik. Yeni tesisimizin son teknoloji tüm donanımları için yaklaşık 11 milyon Avro yatırım gerçekleştirdik. ULD hazırlık ve/veya gelen ULD açma işlemlerini sağlamak üzere, toplamda 80 ULD (PMC palet) bekletme, aynı anda 10 ULD için hazırlık/açma hizmeti verme kapasiteli “Castor Deck” ve “ULD Hazırlık Havuzu” sistemini oluşturduk. Ekipman yatırımlarımız kapsamında, soğuk zincirin korunmasını gerektiren özel nitelikli ürünlerin uluslararası standartlarda taşınmasına imkan tanıyan frigorifik araçları filomuza katarak Türkiye’de sektörde bir ilke imza attık. Frigorifik araçlarımızı gümrüklü taşımacılık hizmetlerimize de dahil ederek İstanbul ile İzmir, Ankara ve Antalya arasında tarifeli karşılıklı seferlerimizde devreye aldık. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) tehlikeli madde kargo kabullerinde verimliliği ve emniyeti artırmaya yönelik geliştirdiği Tehlikeli Madde Otomatik Kontrol (DG AutoCheck) sistemini faaliyetlerine taşıyan Türkiye’deki ilk yer hizmetleri şirketiyiz. Tüm antrepolarımızda en önem verdiğimiz konuların başında emniyet geliyor. Bu nedenle, tesislerimizin tamamı 7/24 CCTV sistemleri ile takip edilmekle birlikte tüm kayıtlar bir yıl süresince tutularak resmi makamlara ulaştırılabilmektedir. Ayrıca, kısa süre önce Antalya Havalimanı’ndaki yeni antrepo tesisimizi de açarak hizmet ağımızı genişlettik. Müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla inovasyona yönelik ekipman ve tesis yatırımlarımızı hız kesmeden sürdürmeyi planlıyoruz.  
 
havaşYer hizmetlerinde uzmanlaşan Havaş, lojistik hizmetler alanında nasıl fark yaratıyor? 
Sektördeki bilgi birikimi ve deneyimimiz ile nitelikli insan kaynağımız başarımızın temelinde yatan en önemli unsurlar. Havalimanları gibi 7/24 canlı ve eş zamanlı ilerleyen karmaşık bir yapının içinde güvenlikten ödün vermeden doğru zaman yönetimini sağlayarak operasyonlarımızı yürütüyoruz. Antrepo hizmetlerimizde tüm kargoların uluslararası ve ulusal otoriteler tarafından oluşturulan yasal düzenlemelere uygunluğunu titizlikle takip ediyor ve sevkiyat gerekliliklerini yerine getiriyoruz. Operasyonların verimliliği için teknik altyapı ve dijital çözümlerle sürekli daha iyiye odaklanıyoruz ve sektörel yeniliklere hızlıca adapte oluyoruz. Bunun yanı sıra dijitalleşmeyi etkin kullanarak, tazeleme eğitimleri ve simülatör araçlarındaki özel eğitimlerle çalışanlarımızı belirli aralıklarla destekleyerek operasyon zincirinin her alanında sorunsuz bir iş akışı sağlıyoruz. Hizmet sektöründe yer alan bir firma olarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarını mutlaka gözetiyoruz ve müşterilerimizin bu alanda stratejik iş ortağı olma bilinciyle, hizmet çeşitliliğini, türünü belirleyerek en uygun şekilde talebe cevap vermeye çalışıyoruz. “Kazan-Kazan” prensibi ile müşterilerimizin ihtiyacı olan hızlı, güvenilir, süreklilik arz eden hizmetler üretip sunuyoruz.
 
2020’DE YURT DIŞINA ODAKLANDI 
Bu yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı hedefliyorsunuz?
2020 yılında Türkiye’deki liderliğimizi korumakla birlikte, yurt dışında büyüme hedefimize odaklandık. Letonya ve Suudi Arabistan’ın ardından hizmet ağımızı Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’na da taşımak üzere görüşmelerimiz sürüyor. Ayrıca, yüzde 100 iştiraki olduğumuz TAV Havalimanları’nın Kazakistan Almatı Havalimanı’ndaki yeni yatırımında yer almayı bekliyoruz. TAV’ın Almatı Havalimanı’nı satın alması ile ilgili anlaşma sağlandığında biz de hem kargo hem de yer hizmetleri sağlayıcısı olarak burada yer almak için fırsat kolluyoruz. Bu yılı, pandemi sürecinin etkilerini gelişen faaliyetlerimizle dengeleyerek kapatmayı hedefliyoruz.
 
Pandemi operasyonlarınızı nasıl etkiledi? Ne tür tedbirler aldınız? 
Pandemi sürecinde sektördeki tüm paydaşlarımızla birlikte, azalan hava trafiğinin yarattığı olumsuz etkilerle ve salgın tedbirlerine yönelik oluşan ek maliyetlerle karşı karşıya kaldık. Ancak eş zamanlı olarak hava kargoda yaşanan trafik artışı ve antrepolarımızdaki faaliyetlerin yoğun şekilde devam etmesiyle sürecin olumsuz mali etkilerini kontrol altına aldık. Ek olarak, iç hat uçuşlarındaki normalleşmeler ile birlikte Rus ve İngiliz pazarındaki hareketlenme de yer hizmetleri operasyonlarımıza olumlu yönde yansıdı. Covid-19 salgınının ilk günlerinden itibaren iş sağlığı ve güvenliği politikalarımız çerçevesinde çalışanlarımıza, görev alanlarına göre değişen koruyucu ekipmanlarını sağladık. İstasyonlarımız ve ekipmanlarımızda dezenfeksiyon çalışmalarımızı başlattık. Yolcu taşımacılığında tüm illerdeki otobüslerimizi düzenli aralıklarla dezenfekte ederek taşımacılık gerekliliklerine uygun önlemleri uyguladık. Antrepolarımızda, koruyucu ekipmanlar, dezenfeksiyon çalışmaları ve sosyal mesafe önlemlerine yönelik tedbirleri devreye alarak operasyonlarımızı emniyetli şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. 
 
Yeni normale nasıl hazırlanıyorsunuz? 
Önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın sağlığı ve operasyonlarımızı üst düzey güvenlik standartlarında yürütmektedir. Bu doğrultuda, pandemi önlemleri kapsamında tüm gereklilikleri operasyonlarımızda ilk günden itibaren uyguluyoruz. Dünyayı etkisi altına alan bu zorlu sürecin etkilerini belirleyerek, yeni normali iş modelimize yansıtmak üzere değişen koşullara hızla uyum sağladık. Havaş, inovasyon yatırımlarını sürdüren ve koşullara adaptasyon kabiliyeti güçlü bir şirket. Bu doğrultuda, yeni trendleri ve sektörün değişkenlerini yakından takip ediyoruz. Kriz dönemleri, ortaya çıkan olumsuzluklara rağmen bazı fırsatları da beraberinde getiriyor. Dönemin ortaya çıkardığı koşullar, havalimanlarına, havayollarına ve yer hizmetleri şirketlerine yeni teknolojileri faaliyetlerine taşımaları için olanak sağladı. Biz de, bu yönelimlerde kendi alanımızı belirliyoruz. Yer hizmetlerinde olduğu gibi kargo ve antrepo hizmetlerimizde de müşterilerimize son trend teknolojilerle hizmet sunmaya odaklandık. Pandemi sürecinde lojistik alanında büyüme trendinin oluştuğunu gördük. Hava kargoda talep artışıyla birlikte, antrepolarımızdaki faaliyetler de hız kazandı. Teknolojinin gelişimi ve kullanım alanlarının artmasıyla birlikte yaşam biçimlerimize yansıyan dönüşüm sürecinde, lojistik sektörü önemini artırmayı sürdürecek. Bu yöndeki yatırımlarımıza da devam etmeyi planlıyoruz.
 
ORTAK ADIM ATMALIYIZ 
Yeni dönemde lojistikte neler öne çıkacak? Hangi politikalar ve stratejiler gündeme alınmalı? 
Yeni dönemin en fazla öne çıkacak konusunu, artık birçok iş sürecinin “temassız” olması gerekliliği şeklinde görüyoruz. Dijitalleşmenin önemini giderek arttırmasıyla, temassız ve uzaktan yönetilebilir işlemlerin geleneksel iş akışlarının yerini almasını bekliyoruz. Bu paralelde, resmi otoritelerden hizmet sağlayıcılar ve hizmet alanlara kadar zincirdeki tüm paydaşların gelişmeleri yakından takip ederek sürece uyum sağlamaları gerekiyor. Bu amaçla, sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelerek, ortak bir standart oluşturmasının gerektiğine inanıyoruz. Paydaşlar arası süreç akışının iyi ve doğru kurgusu için böyle bir sektörel ortak adım atılması önem taşıyor.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat