Pharma CMO Zirvesi’nde konuşan Ekol Sağlık Sektörü Yöneticisi Ahmet Lütfi Dörtyön, “Türkiye’de ilaç takip sistemi için Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız entegrasyonu, Avrupa Birliği, Suudi Arabistan ve Rusya gibi ülkelerin resmi ilaç takip sistemleri ile de sağlayarak, ilaç firmalarına baştan sona tedarik zinciri çözümleri sunmaya devam ediyoruz” dedi.
Türkiye'nin lider yiyecek içecek şirketi olma yolunda devam eden PepsiCo, geleneksel satış kanalına bayiler, organize ticaret ve yerinde tüketim noktalarına 3PL firmalarıyla ulaşıyor. 10’dan fazla farklı lojistik firmasından nakliye ve mikro dağıtım operasyonlarının yanısıra, katma değerli hizmetler konusunda da hizmet aldıklarını belirten PepsiCo Türkiye Tedarik Zinciri Geliştirme ve Verimlilik Müdürü İrfan Tokpınar, “Lojistik tedarikçilerimizi çözüm ortağı olarak görüyor, karşılıklı kazan-kazan ilkesine bağlı kalarak birçok verimlilik projesine birlikte imza atıyoruz” diyor.
Türkiye'nin önde gelen dondurma markası PANDA, yılda 2 bin adet tır sevkiyatı gerçekleştiriyor. Satış ve lojistik süreçlerini direkt dağıtım ve distribütör ağlarıyla yönettiklerini belirten PANDA Tedarik Zinciri Müdürü Mete İltaş, “Tırlarımzın her birinde bulunan data loggerlar sayesinde ürünlerimiz satış noktalarına uygun şartlarda ulaştığını kontrol etmekteyiz. Kaynaklarımızı en ideal şekilde kullanarak rut optimizasyonunu sürekli iyileştirmekte ve buna bağlı olarak da sistemimizin bütünlüğünü sağlamaktayız” diyor.
2,23 milyar kutuluk hacme ve 20,67 milyar TL’lik değere ulaşan, 150’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Türkiye ilaç endüstrisinde 10 farklı tedarik zinciri yapısının bulunduğunu belirten UCB Pharma Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Tedarik Zinciri Kıdemli Müdürü Dr. Emre Göllü, çokuluslu firmaların lojistikte dış kaynak kullanarak 3PL firmalarıyla çalışmayı tercih ederken, yerli firmaların ise birincil ve ikincil üretimin yerlerine de bağlı olarak kısmen hizmet aldıklarını söylüyor. Güllü, yerli üretim hamlesiyle birlikte birçok firmanın, tedarik zinciri süreçlerini yeniden kurgulamak veya sıfırdan oluşturmak durumunda kalacağının altını çiziyor.
100’ü aşkın ülkeyi Türk çikolatasıyla tanıştıran Şölen, yıllık 100 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknoloji yatırımlarla güçlendiren şirket, ürünlerini ilk günkü tazeliğiyle tüketicilerine ulaştırıyor. Gıda firmaların özellikle parsiyel ürün dağıtımlarında ortak platformlar kullanmadan kaçınmalarının, maliyet ve hizmet kalitesini negatif etkilediğine dikkat çeken Şölen Tedarik Zinciri Direktörü Mehmet Ali Aslan “Sektörün kamyonların içerisinde değil raflarda rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak altyapı kullanımının artması, herkes için daha iyi hizmet ve kalite sağlayacaktır” dedi.
Gıda ve sağlık endüstrisinde hava taşımacılığına olan talep artarken, Turkish Cargo da sunduğu özel çözümlerle bu talebe en doğru cevabı veriyor. 2016’da 53.000 ton gıda ve 15.000 ton sağlık taşıması yapan Turkish Cargo, 2017’de hem bozulabilir kargo hem de ilaç gönderileri oranlarında %35 gelir artışı hedefliyor.
Mars Logistics, 2015 yılında başladığı Milk Run hizmetinin süresini 2 yıl daha uzattı. Bu kapsamda iki dev firmanın operasyonlarını da yürütmeye başlayan Mars Logistics yılda toplam 42 bin sefer gerçekleştiriyor.
2017’nin “En İyi 10 Taşımacılık Yönetimi Çözüm Sağlayıcılarından” biri olarak seçilen ATA Freight, Türkiye’de yeni genel müdürü Haluk Yavuz ile 2018’de pazara daha fazla nüfuz ederek, agresif bir büyüme hedefliyor. Satış alanında güçlü bir tecrübeye sahip olan Yavuz, ajandasındaki başlıkları, satış ekibini daha da güçlendirmek, güçlü oldukları servislerin yanı sıra hava kargo ürününe de ağırlık vermek olarak açıkladı.
Yeni pazar stratejilerini ve yatırımlarını sanayicinin taleplerine ve dış ticaretteki gelişmelere paralel olarak şekillendiren Batu, 2018’de de maksimum verim alacağı yatırımlar yapmaya hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, 2018 için gündemlerindeki konuları; yurtiçinde ve yurtdışında ofis ve depo yatırımı, yeni araç alımı ve yurtdışında şirket satın alımları olarak açıklıyor.
İthalat ve ihracat yüklerini dünyanın bir köşesinden bir başka köşesine deniz, hava ve karayolu taşımacılığı yoluyla ulaştıran EFA Uluslararası Taşımacılık, gümrükleme ve sigorta hizmetleri de sağlıyor. Firma sahibi Eyüp Tuğtağ, “2018’de Kartal’daki yeni ofisimizde, artan enerji ve profesyonelliğimizle iş hacmimizi daha arttırma hedefindeyiz” diyor.