e


CEVA Lojistik’ten e-ticaret lojistiği atılımı
CEVA, e-ticaret lojistiği alanında sunduğu hizmetleri yatırımlarla güçlendiriyor. Depo yönetimi, B2C dağıtım ve iade lojistiği hizmetlerini gerçekleştirdikleri yatırımlarla yeniden yapılandırdıklarını belirten CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, ayrıca Gebze’deki depoları için TAPA A sertifikası aldıklarını söyledi. 




murat karadağUlusal ve uluslararası müşterilerine tedarik zinciri yönetiminde katma değerli çözümler sunan CEVA Lojistik, Türkiye’de e-ticaret lojistiği alanında atılımlarını sürdürüyor. E -ticaret lojistiği kapsamında depo yönetimi, B2C dağıtım ve e-ticaret iade lojistiği hizmetleriyle uçtan uca çözümler sunan şirket, geçtiğimiz dönemde bu alandaki yapılanmasını güçlendirmeye odaklandı. Bu bağlamda gerekli altyapı, bilgi teknolojileri ve insan kaynakları yatırımlarını gerçekleştiren CEVA, ayrıca mevcut depolama kapasitesini 2 katına çıkarmak için de çalışma başlattı. Dağıtım tarafında ise genişleyen dağıtım ağına paralel olarak optimizasyonu arttıracak yazılımların seçimi ve dağıtım şubelerinin/ transfer merkezlerinin büyütülme çalışmalarına başladı.
 
GEBZE TESİSİ İÇİN TAPA A SERTİFİKASI ALDI 
CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, son 2 yıldır ana hedeflerinden birinin e-ticaret lojistiğinde büyümek olduğunu söyledi. E-ticaret alanındaki yapılanmalarının depo ve dağıtım yönetimi olarak ikiye ayrıldığını vurgulayan Karadağ, bu alanda attıkları yeni adımları şöyle açıkladı: “Depo yönetimi tarafında tüm yatırımlarımızı tamamladık ve kapasite ihtiyacına bağlı olarak yeni yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda raf, sorter ve bilgi teknolojileri donanım yatırımları gerçekleştirdik. Yazılım tarafında da e-ticaret lojistiğine yönelik dünyanın en iyi uygulama standartlarına uygun yazılımı uygulamasına geçtik. CEVA Lojistik Gebze Tesisi için TAPA A sertifikası alındı. B2C dağıtım hizmeti için parsiyel dağıtım altyapımızı ağır ve hacimli ürünlerin taşınması için revize ettik. Bu çerçevede dağıtım araçları, kuryeler ve müşteri hizmetleri yeniden revize edildi. Gelişmiş parsiyel dağıtım ağımıza ek olarak büyük illerde özel teslimat ihtiyaçlarını karşılamak için (saatli teslimat, kata teslimat vb.) özel dağıtım filolarıyla hizmet sunmaya başladık.” E-ticaret platformlarının yanı sıra perakende şirketlerinin de e-ticaret operasyonlarını yönettiklerini bilgisini veren Karadağ, perakende alanında beyaz eşya ve tekstil olmak üzere 2 alana yoğunlaştıklarını söyledi. 
 
YENİ SÜRECE ŞİMDİDEN HAZIR 
E-ticaretin lojistik sektörüne yansımalarını da değerlendiren Murat Karadağ, iş hacmine pozitif yansırken, karmaşıklık ve hız anlamında ise lojistik süreçleri daha da zorladığını vurguladı. Bu noktada CEVA Lojistik gibi rekabette güçlü firmaların önümüzdeki süreçte daha da ön plana çıkacağının altını çizen Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de e-ticaretteki büyümeye paralel olarak e-ticaret lojistiğinin de büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. Dağıtım tarafında daha yerel ve lokal çözümlerin başta gelişeceğini ve bunlarında konsolide edileceğini öngörüyoruz. Depo yönetimi tarafında ise müşterilerimizin e-ticaret iş hacminin mağazacılık iş hacminden pay almasını bekliyoruz.  Bunun da neticesi olarak önümüzdeki altı ay ila 1 yıl içinde müşterilerimizin depo tasarımlarının yeniden planlanması gerekeceğini şimdiden görebiliyoruz. CEVA Lojistik olarak hem depo hem de dağıtım altyapılarımızda gerekli revizyonları öngörülerimiz çerçevesinde planlamaya başladık. Halihazırda bizimle çalışmayan firmalar ile fikir alışverişinde bulunmaya, özel çözümler ortaya koymaya hazırız.” 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat