Haber »
Etiketler: lojistik
Etiketler: lojistik
“Ürünleri zamanında ve sorunsuz bir şekilde ulaştırmak, ihracatçılarımızın rekabet gücünü artırıyor” diyen Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB) Koordinatör Başkanı Baran Çelik, yüksek lojistik maliyetleri, gümrük süreçlerinde gecikmeler ve taşımacılık altyapısındaki yetersizlikler gibi alanlarda yapılacak iyileştirmelerin ihracatçıya hem zaman hem de rekabet avantajı sağlayacağını söyledi.
Tedarik zincirinde yakın coğrafyalardan ürün tedarik etme stratejisinin bir sonucu olarak dünyadan Türkiye’ye yönelik oluşacak talep artışına cevap verebilmek için lojistik sektörünün güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Üretimden depolama, taşıma ve tüketime kadar zincirin bütün halkalarının tabandan iyileştirilmesi için uğraşmalıyız” dedi.
HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Komitesi Başkanı Murat Baykara, en önemli hedeflerinin uluslararası lojistik gelirlerini orta vadede 40 milyar dolar seviyesine çıkarmak olduğunu kaydetti.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), lojistik sektörünün 2024 yılı değerlendirmelerini, dernek faaliyetlerini, taşımacılık istatistiklerini ve 2025 yılı öngörülerini 7 Ocak 2025 Salı günü Radisson Blu Hotel Şişli’de düzenlediği basın toplantısında paylaştı.
Global lojistik pazarı, 2024 yılında bir önceki yıla göre %3,5 büyüyerek 10,9 trilyon dolar büyüklüğe ulaştı. 2025 yılında, global lojistik pazarında %3,8 büyüme öngörülerek 11,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.
Nevzat HACIOĞLU -Koçtaş Tedarik Zinciri&Lojistik ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü
Batu Logistics, sanat eseri taşımacılığındaki gücünü artırıyor. Bu alanda yüksek deneyime sahip olan şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna, sanat eserlerini nem ve ısı kontrollü araçlarla eserin niteliğine uygun koruyucu ambalajlar uygulayarak taşıdıklarını söyledi.
Global lojistik HUB olan Türkiye, her yıl 50 milyar dolar doğrudan yatırım alabilir.
Birleşmiş Milletler’in küresel çapta yürüttüğü Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan Alışan Lojistik, son iki yılda kadın çalışan sayısını yüzde 14,2, kadın yönetici oranını ise yüzde 50 artırarak sektördeki kadın temsilini güçlendirdi. Şirketin uzun vadeli başarısında kadın gücünün kritik önem taşıdığına dikkat çeken Alışan Lojistik CEO’su Damla Alışan, bu alanda en büyük etkiyi yaratmak için üç temel noktaya odaklandıklarını belirtti. Bu kapsamda öncelikle kız çocuklarının eğitimine destek verdiklerini, lojistik sektöründe 'erkek işi' olarak görülen alanlarda kadınlara eşit iş imkanları sunduklarını ve şirket içinde tüm cinsiyetler için kapsayıcı, eşit bir çalışma ortamı oluşturduklarını vurguladı.
Talay Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çetin, fırsat eşitliğini şirket kültürünün temel taşlarından biri olarak gördüklerini belirterek, “Talay Logistics olarak iş yerinde çeşitlilik, kapsayıcılık ve fırsat eşitliğini teşvik etme konusundaki kararlılığımızı somut projelerle hayata geçiriyoruz. Kadın çalışanlarımızın kariyerlerinde ilerlemelerini destekleyen programlarımız, yalnızca bugünü değil, sektörün geleceğini de şekillendirmeyi hedefliyor. Bu vizyonla geliştirdiğimiz projeler sayesinde, kadınların lojistik sektöründe daha görünür, etkin ve öncü roller üstlenmesine öncülük ediyoruz” dedi.