e
Banner


GittiGidiyor aynı gün teslimatı yaygınlaştıracak
Her saniyede bir ürün satışı gerçekleştiren GittiGidiyor, online pazaryeri modeliyle alıcı ve satıcıların tüm kargo şirketleriyle gönderim yapmasına olanak sağlıyor. Kullanıcıların dağıtım sürecinden memnun kalmasını çok önemsediklerini vurgulayan GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı, kargo şirketleriyle entegrasyon faaliyetleri yürüterek, satıcıların zamanında ve kusursuz gönderim sağlaması için çalıştıklarını söylüyor. 




oget_kantarci2001 yılında “Türkiye’de e-ticaretin lideri olma” vizyonuyla yola çıkan GittiGidiyor, geçen 16 yıla hangi başarıları sığdırdı? 
16 yıllık geçmişimiz ve bilgi birikimimizle yıllar önce belirlediğimiz hedeflere ulaştık ve Türkiye'de e-ticaretin öncü pazaryeri olduk. Özellikle 2011 yılında global e-ticaret devi eBay’in çatısı altına girdikten sonra, onun tecrübesini de arkamıza alarak sektördeki lider konumumuzu daha da güçlendirdik. Aylık ortalama 60 milyon ziyaret alıyoruz ve yaklaşık 19 milyon kayıtlı üyemiz bulunuyor. Avantajlı fiyatlarla milyonlarca ürüne ev sahipliği yapıyor; bireysel satıcılar, KOBİ ve büyük işletmelerin mağaza açıp işlerini büyüttüğü güvenli bir alışveriş platformu olarak farkımızı ortaya koyuyoruz. 50’den fazla kategoride 15 milyondan fazla ürün çeşidimizle dikkat çekiyoruz. Muazzam büyüme performansımızla 2012 yılının başından itibaren 6 yılda toplam satış hacmimiz tam 6 kat arttı. Platformumuzda her saniyede bir ürün satışı gerçekleştiriyoruz. 
E-ticarette güvenliğin, tüketicinin en önemli beklentisi olduğunun farkındayız. Ödemeleri yüzde 100 güvence altına alan ödeme-onay sistemi “Sıfır Risk”i kullanarak kullanıcılarımıza online platformlarda ihtiyaç duydukları “güvenli alışveriş”in huzurunu vadediyoruz. SRS kapsamında, tüketici satın aldığı ürünü GittiGidiyor sisteminde onayladıktan sonra parayı satıcıya aktarıyoruz. Böylece alışveriş süreci son derece güvenli şekilde ilerliyor. Yaklaşık her saniyede bir ürünün satıldığı platformumuz, 5 milyon kez indirilen mobil uygulamalarıyla ve mobil cihazlara uyumlu alışveriş ekranlarıyla trafiğinin yüzde 64’ünü de mobilden alıyor. Yalnızca online pazaryeri olarak hizmet vermiyor, aynı zamanda stil sahibi bir yaşam için öneriler ve uzman editörler tarafından hazırlanan özel içerik platformumuz blog.gittigidiyor.com ile alışverişte rehber olacak içerikler sunuyoruz. 
 
Online pazaryeri modelinizden söz eder misiniz? Bu modelde dağıtım süreçleri nasıl ilerliyor? 
GittiGidiyor online pazaryeri modeliyle hizmet veren, alıcı ve satıcıların Türkiye’de yer alan tüm kargo ve lojistik şirketleri aracılığıyla gönderim yapmasına açık bir platform. Platformumuzu kullanan 100 binden fazla aktif satıcımızın, ürünlerini uygun fiyatla ve güvenli bir şekilde gönderebilmeleri için çözümler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Platformumuzdan alışveriş yapan kullanıcıların dağıtım sürecinden memnun kalmasını sağlamayı çok önemsiyoruz. Çünkü müşterinin ürünü satın almasının ve sipariş vermesinin, alışverişi yalnızca başlatan bir eylem olduğunun farkındayız. Sektörümüzdeki en hassas belirleyicilerden biri, satın alınan ürünün müşteriye kaliteli bir hizmetle ve zamanında ulaştırılması. Teslimat sürecindeki memnuniyet, bir sonraki siparişi etkileyen en önemli faktörlerden biri. Dolayısıyla, kargo süreçlerindeki iyileştirmeler de sektörün nabzını tutan şirketler için öncelikli bir gelişme alanı. Ücretsiz teslimat, aynı gün teslimat ve tüketicilerin kargolarının durumlarını eş zamanlı takip edebilmeleri gibi önemli trendler izlenirken müşterilere ürünlerinin eksiksiz ve hasarsız ulaştırılması da gerekiyor. GittiGidiyor olarak diğer tüm alanlarda olduğu gibi teslimat konusunda da müşterilerimize hızlı ve güvenilir çözümler sunmayı amaçlıyor ve bu doğrultuda birçok farklı teslimat seçeneği sunuyoruz. Bu kapsamda Aras Kargo, MNG Kargo, PTT Kargo, Sürat Kargo, UPS ve Yurtiçi Kargo gibi Türkiye’nin önde gelen kargo şirketleriyle entegrasyon faaliyetleri yürütüyor, satıcılarımızın zamanında ve kusursuz gönderim sağlaması için çalışıyoruz. Bu anlaşmalar sayesinde satıcılarımızın dağıtım sürecinde GittiGidiyor’a özel uygun fiyatlardan yararlanırken, ayrıca oluşturulan özel kod sayesinde alıcı ve satıcı tarafından kargonun teslimat süresi boyunca kolay ve hızlı bir şekilde takip edilmesi sağlanıyor.  Ayrıca bu yıl Anneler Günü ve Babalar Günü gibi özel günlerde Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirdiğimiz kurye hizmeti sayesinde platformumuzdan satın alınan ürünlerin pazar günü de dâhil aynı gün içinde müşterilerimize teslim edilmesini sağladık. 2018 için öncelikli hedeflerimiz arasında aynı gün teslimat hizmetimizi daha fazla kenti kapsayacak şekilde sunabilmek ve lojistik firmalarıyla da entegrasyon sağlayarak yüksek desi gönderimi yapan satıcılarımıza uygun fiyat ve kaliteli gönderim hizmeti verebilmek bulunuyor. 
 
EN ÖNEMLİ UNSUR HIZ VE TAKİP EDİLEBİLİRLİK 
Lojistik, e-ticaret şirketlerinin rekabet gücünü artırmasında nasıl bir rol oynuyor? 
E-ticaret ekosisteminde başarılı olabilmenin pek çok kriteri bulunuyor. Bu kriterler içinde yer alan en önemli unsurlardan biri de şüphesiz lojistik. Çünkü e-ticaret platformlarının veya internette satış yapan markaların en çok üstüne düşmesi gereken noktalardan biri, ürünlerin sağlam ve mümkün olan en kısa süre içinde alıcıya ulaştırılmasıdır. İdeal bir lojistik süreci sağlanıyorsa, müşterinin alışveriş yaparken o platformu tercih etmesi ihtimali artacak ve sadık müşteri profili de böylelikle oluşturulabilecektir. E-ticarette müşterinin talebi değişken olduğu için teslimat tek bir noktadaki perakendeciye değil farklı noktalardaki binlerce müşteriye yapılıyor. Bu nedenle e-ticarette hız ve takip edilebilirlik çok önem taşıyor. Ayrıca müşteriye sunulan değer önerisini artırmak için sektördeki oyuncular müşterilerine aynı gün teslimat teklifini sunmaya başlıyor. Bugün, kargo ve lojistik firmaları müşterilerine çok farklı ve yaratıcı deneyimler yaşatırken, kurye sistemi sayesinde ürünleri en hızlı şekilde alıcılara teslim ediyorlar. 
Tüm dünyada ve Türkiye’de kargo ve lojistik sektöründeki gelişmelere baktığımızda, gelecekte hem taşıma kapasitesinin daha da artacağını hem de hasarsız ve güvenilir teslimatlar ile dünyanın her noktasına çok daha hızlı sevkiyatların gerçekleşeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Müşterilerin sipariş ettikleri ürünleri diledikleri yerden almayı her geçen gün daha fazla tercih ettiğini de gözlemliyoruz. Ayrıca lojistik süreçlerini en hızlı ve en güvenilir şekilde yürüten şirketlerle iş ortaklıkları geliştirmek de markaların ürünlerini alıcılara kolaylıkla ulaştırmasını sağlayabilecek adımlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla online pazar yerlerinde satış yapan tüm markalar da bu yenilikleri çok sıkı takip etmeli ve en kısa sürede kendilerini bu gelişmelere adapte edebilmeli. GittiGidiyor olarak amaçlarımız arasında bu süreçte sektöre öncülük etmek de bulunuyor.
 
Türkiye’de e-ticaret sektörünün geleceğine ilişkin öngörüleriniz neler? GittiGidiyor hangi alanlara yoğunlaşacak? 
Dijitalleşme, dünyada yeni bir ekonomi anlayışı yarattı. Artık her sektörün içine teknoloji girdi ve yatırımlar da daha çok bu alana kaymaya başladı. Türkiye’de de bu küresel trende paralel olarak gelecek 5 yılda daha fazla teknoloji konuşulacağını ve hem şirketlerin hem de kamu kaynaklarının bu alana daha fazla yöneleceğini düşünüyorum. Teknolojiyle iç içe şirketler de konumlarını doğru değerlendirebilirlerse büyük avantaj elde edecekler. E-ticaret sektörü özeline bakacak olursak; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaretin hızla büyüdüğünü gözlemlemek mümkün. Türkiye pazarı; 46,2 milyon internet kullanıcısı ve %58 oranında internet penetrasyonu ile e-ticaret pazarında çok büyük bir büyüme potansiyeline sahip olmasıyla dikkat çekiyor. GittiGidiyor ve The Boston Consulting Group'un destekleriyle hazırlanan TÜSİAD'ın "Dijitalleşen Dünyada Ekonominin İtici Gücü e-ticaret" raporunda; ülkemizde sadece 2 yılda internet kullanıcısı sayısının 6.6 milyon kişi arttığı ortaya konuyor. 2020 tahmini ise, 62 milyon internet kullanıcısı ile Türkiye'nin internet penetrasyonunu yüzde 76 seviyesine taşıyacağı yönünde belirtiliyor. Ayrıca artan internet penetrasyonu ve akıllı telefon kullanımı ile 2016 itibariyle Türkiye’de e-ticaret pazarının büyüklüğü 30.8 milyar TL seviyesine ulaşırken, bunun 17.5 milyar TL’si de perakende e-ticaret hacmini oluşturuyor. Bu potansiyel sayesinde, küresel pazardaki şirketler de Türkiye’ye yöneliyor. Tüm bu faktörler, ülkemizde e-ticaretin gelişiminin ne yönde olacağına dair önemli veriler sunuyor. Ancak önümüzde uzun bir yol olduğunu da eklemeliyim. GittiGidiyor olarak, 2019 yılında Türkiye’deki online perakende hacminin ikiye katlanarak 35 milyar TL’ye ulaşmasını, 2020’de ise 40 milyar TL’ye çıkmasını bekliyoruz. Önümüzdeki dönemde, tüketicinin talebini iyi analiz ederek bu talebi en doğru şekilde karşılayan ve hızlı değişen koşullara ayak uydurabilen şirketler ön plana çıkacak. Biz de Türkiye’de e-ticaretin lideri olma vizyonumuzdan hareketle hem en son teknolojiyi platformumuza zaman kaybetmeden entegre etmek üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz hem de KOBİ’leri e-ticaret ekosistemine dahil etme hedefiyle hayata geçirdiğimiz geleceğim e-ticaret projesi gibi projelere ağırlık vereceğiz. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat