e
Banner


Sertrans Logistics eşitlilikte kararlı
Lojistik sektöründe zoru başaran yöneticilerden Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, şirketinde terfi konularında önceliği kadın çalışanlardan yana kullanıyor. Şirket olarak ataerkil yapının kırılmasına katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Keleş, hedeflerinin kadın-erkek çalışan oranı %50-%50 eşitlemek olduğunu söylüyor. 




SertaransLojistikte 30 yıllık bir deneyimi olan Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, sektörde zoru başaran yöneticilerinden biri. Hayatı boyuna zor olandan korkmak yerine onunla mücadele etmeyi seçtiğini belirten Keleş, “Özellikle lojistik sektörüne adım atmak, bu alanda kadın olarak başarılı olmak benim için zor olanı başarmaktı. Sektörde 30. yılımı geride bırakırken, bugün Sertrans Logistics’in geldiği nokta ve sektörün kadına bakışına verdiğim katkı açısından bana ne kadar doğru bir karar verdiğimi gösteriyor ve gururlandırıyor” diyor. Sertrans Logistics olarak yalnızca lojistikte değil, Türk şirketleri içerisindeki ataerkil yapının kırılmasına katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Keleş, sözlerini şöyle sürdürüyor:  “Bizler, kurulduğumuz günden bugüne dek bu konuda rol model olabilecek bir şirket inşa etmek için var gücümüzle çalıştık. Bu bağlamda, attığımız her adımda bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyor, istihdam stratejilerimizi buna göre belirliyoruz ve kadınlara özel imkanlar sunuyoruz. Açık yüreklilikle belirtmek isterim ki Sertrans Logistics kadınların gelişmiş sağduyuları sayesinde yönetim kademelerinde başarılı olacaklarına her zaman inanan bir şirkettir. Bu sebeple uzun yıllardır şirketimizde terfi konularında eşitler arasında pozitif ayrım yaparak önceliği kadın çalışanlardan yana kullanıyor, yöneticilerimizi kendi içimizden ve bilhassa kadınlardan çıkarmaya özen gösteriyoruz. Diğer yandan, kadın çalışanlarımızın meslek içi eğitimlerine ve kariyer planlamalarına destek olarak onları yönetimde üst basamaklara gelene kadar destekliyoruz. Sertrans Logistics olarak kadının ekonomik hayata katılımını ve iş yaşamına katkısını destekleyen, iş yaşamında cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldıran, işte eşitlik ilkesiyle kadınlara da kariyer fırsatı tanıyan bir şirketiz. Kadın-erkek çalışan oranında yüzde 50 - yüzde 50 eşitliği sağlamayı hedefliyoruz.” 
 
KADIN ÇALIŞAN ORANI %34 
Nilgün Keleş, yapılan araştırmalara göre erkek egemen bir sektör olarak görülen lojistikte kadın çalışan oranının %34 olduğunu söylüyor. Özellikle e-ticaretin de etkisiyle depo içi hizmetlerde kadın çalışan sayısının artmasının bu algının kırılmasına katkı sunacağını belirten Keleş, “Lojistiğin esasen bir tedarik zinciri yönetimi olduğu ve bu alandaki işlerin hem kadınlar hem de erkekler tarafından yapılabileceğine yönelik farkındalığın artırılması ile lojistik sektöründe kadın çalışanların sayısı önemli ölçüde artacaktır” diyor. Empati ve iletişim yeteneklerinin kadınları iş hayatında farklı kaldığını vurgulayan Keleş, şunları aktarıyor: “Kadınların erkeklere kıyasla daha farklı ve etkin bir iş yapış biçimine sahip olduğuna inanıyorum.  Erkeklere nazaran daha detaycı olmaları ve ayrıntılarla uğraşmayı sevmeleri, uzun süre konsantrasyon sağlayabilmeleri, aynı anda birbirinden farklı işleri ve konuları yönetebilmeleri gibi özellikleri bilhassa operasyonel hizmetlerde lojistik sektörü açısından artı bir değer. Tüm bunlara ek olarak, yönetim kademesinde de kadın sayısının artması gerektiğine inanıyorum. Kadın yöneticiler çalışanların sorunlarına daha çok ilgi gösterebiliyor ve kısa zamanda doğru çözümü sunabiliyor.  Özellikle planlama ve organizasyon yeteneklerinin sektöre katkı sağladığı kadın yöneticiler, bu mesleğe adım atacak kadın yönetici adayları için de umut vaat ediyor.” 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat