Ford Cargo dünya yollarına 1846T ile çıkacak
Ford, ‘One Ford’ stratejisinin ilk ürünü olacak olan yeni Cargo Modeli 1846T, uluslararası taşımacılık sektöründe rekabet için gün sayıyor. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ve Ford Otosan İnönü fabrikasında üretilen çekici, yeni 10.3 litrelik 460 beygir güce ve 2100 Nm'lik torka sahip motoru ve otomatik şanzımanıyla sınıfının iddialı modellerinden biri olacak.
Ford Otosan, küresel büyüme stratejisinin ilk ürünü olan Cargo Modeli 1846T'nin lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Ford, bu yepyeni modeliyle ihracat pazarlarındaki gücünü ve pazar payını artırmayı hedefliyor. Küresel kamyon stratejisini üç aşamada hayata geçirecek olan Ford Otosan, bu doğrultuda geçtiğimiz yıl Ford Güney Amerika ile güç birliği yapmıştı. Birinci aşamada Güney Amerika’da üretilen Cargo’larda ortak kabin kullanımına başlandı. İkinci aşamada ise ortak ürün çıkarma planı hayata geçirilerek yeni çekici geliştirildi ve ön üretimine başlandı. Büyümenin üçüncü aşamasında ise ortak ürün gamı stratejisi üzerinde çalışılacak.
Ford Otosan’ın ürün geliştirme ekibi tarafından tasarlanan Yeni Ford Cargo 1846T Çekici, çarpıcı tasarımı ve keskin hatlarıyla dikkat çekiyor. Yeni 10.3 litrelik 460 beygir güce ve 2100 Nm’lik torka sahip motoru ve otomatik şanzımanıyla sınıfının iddialı modellerinden biri olacak Ford Cargo 1846T Çekici, Elektronik Fren Sistemi (EBS), Elektronik Denge Programı (ESP), 1945 mm iç yüksekliğinin yanı sıra otomatik şanzıman ve hız sabitleyici, konforlu bir sürüşü garanti altına alacak. Hırsızlığa karşı immobilizer sistemi ve basamak kapakları, yeni Ford Cargo’nun sunacağı diğer güvenlik önlemlerini oluşturuyor.
Ford Cargo’nun üstün özellikleri
Motor, şanzıman ve arka aksın oluşturduğu optimum bileşim, aerodinamik konusundaki iyileştirmeler ve ağırlığın azaltılmasının da desteğiyle, hem yüksek performans hem de rekabet gücü yüksek bir yakıt tüketim seviyesi sunuyor. Opsiyonel olarak verilecek olan Filo Yönetim Sistemi, filo yöneticiler için işletme maliyetlerini kontrol altında tutma ve filolarını daha etkin yönetme imkanı sağlayacak. Ford Cargo'nun yeni tasarımı aynı zamanda bakım maliyetlerini azaltmayı da amaçlıyor. Bakım aralıklarının daha geniş ve bakım yapılan parçaların ömrünün daha uzun olması, genel işletme maliyetlerinin aşağı çekilmesine katkıda bulunacak. 1 milyon km ve 10 yıllık yapısal dayanıklılık süresi ABD, Brezilya, Türkiye, İngiltere, İspanya, Almanya, İsveç ve Suudi Arabistan gibi dünyanın her yerindeki birçok ülkede yapılan testlerle kanıtlandı.
Hedef 5 yılda 5 bin ihracat
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yeni çekiciyi geliştirirken Ford Otosan’ın 52 yıllık ağır ticari araç tecrübesini kullandıklarını belirterek, “Yeni çekicimizin motor gücü, performansı, kabin içi ve dışında yapılan yeniliklerle, müşterilerimizin tüm beklentilerine karşılık vereceğine ve uluslararsı nakliyecilerin ilk tercihleri arasına gireceğine inanıyoruz” dedi. Farklı pazarlar için farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılayabilen kamyonlar ürettiklerini vurgulayan Yenigün şunları aktardı: “Türkiye ve Brezilya satış rakamlarına baktığımızda, her iki ülkede de satılan 4 kamyondan birinin Ford Cargo olduğunu görüyoruz. Bu başarıyı ihracat pazarlarımıza taşımak istiyoruz. Ford Cargo’lar, Türkiye ve Brezilya coğrafyalarında şu an 30 pazarda satılıyor. Büyüme stratejimiz doğrultusunda ise 80 ülke pazarını hedefliyoruz. İhracat stratejimizi Rusya, Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere, Türkiye çevresinde gelişmekte olan ülkelerdeki artan ağır ticari araç potansiyelini karşılamak üzere kurguluyoruz. Ford Güney Amerika ile yaptığımız güç birliği ile 5 yıl içerisinde ihracatımızı 5 bin adede çıkararak küresel pazarlarda rekabetçi bir oyuncu olacağız.”