e


Volvo FH, taşımacılık sektöründe çıtayı yükseltiyor

Volvo Kamyon’un Yeni Volvo FH serisi, yakıt ekonomisi, güvenilirlik, ergonomi, üstün yol tutuş, aktif ve pasif güvenlik özellikleriyle dikkat çekerken, filoların karlılığını artırmayı vadediyor.





volvo_tir.jpg

Volvo Kamyon, en çok satan modeli olan Volvo FH serisinin yeni versiyonunu tüm dünyaya tanıttı. Nakliye firmalarının en önemli önceliklerinden biri olan yakıt ekonomisi ön planda tutularak geliştirilen Volvo FH’de zaten üst düzeyde yakıt verimliliği sağlayan Euro 5 yürüyen aksam, artık daha da ekonomik hale getirildi. Volvo FH aynı zamanda, emisyonları önemli ölçüde azaltacak olan Volvo’nun ilk Euro 6 motoru da piyasaya çıkıyor.  Yeni I-See işlevi, yakıt tüketimini daha da azaltmayı mümkün kılarak %5’e kadar tasarruf sağlıyor. Ayrıca, 2013 sonbaharında piyasaya sürülecek olan yeni Volvo I-Torque yürüyen aksam, sektöre yeni bir teknoloji standardı getirip daha düşük yakıt tüketimi ve gelişmiş sürüş özellikleriyle hem nakliye firmaları hem de sürücüler için vazgeçilmez olacağının sinyallerini veriyor.

Yakıt tüketimini araç başına %5’e varan oranda azaltıyor

I-See, sürücünün hayatını kolaylaştıran ve yakıt tasarrufu sağlayan teknolojilerden biri olduğunu belirten Volvo Truck Corporation Başkanı Claes Nilsson, bu öze teknolojiyi “I-See, I-Shift şanzımana yönelik bir yazılım paketi. Kamyonun geçtiği tepeler hakkındaki bilgileri kaydediyor. Kamyon bir kez daha aynı rotayı kullandığında, I-See gaz pedalını, vitesleri ve frenleri kontrol ederek sürüşün mümkün olduğunca ekonomik olmasını sağlıyor. I-See sayesinde nakliye firması, yakıt tüketimini araç başına yüzde 5’e varan bir oranda azaltabiliyor” diyerek açıklıyor. Volvo Kamyon’un yeni Yakıt Paketi de yakıt tasarrufunda %5’e varan ekstra bir artış sağlıyor. Eğitim ve aylık yardımı (Yakıt Önerisi) kapsayan bu paketle birlikte, sürücüleri bilgilendirip araçlarını doğru bir tarzda ve maksimum yakıt verimliliği sağlayacak şekilde sürmeye yönlendirerek, yakıt maliyetlerini düşürmek amaçlanıyor.

Üstün yol tutuş

Avrupa pazarı için üretimine 2013 sonbaharında başlanacak olan Volvo Kamyon’un yeni I-Torque Euro 6 yürüyen aksamı ile daha yüksek tasarruf sağlıyor. Claes Nilsson, “Volvo I-Torque yakıt tüketimini yüzde 4’e kadar azaltıyor. I-See ve diğer küçük iyileştirmeler de buna eklendiğinde, yakıt tüketiminde yüzde 10’a varan bir düşüş sağlanıyor. Bu da ortalama olarak bir kamyon için yılda 4100 litre yakıta denk geliyor” diyor.

Aşınmayı ve aracın genel durumunu uzaktan takip etmeyi sağlayan yeni teknolojisi sayesinde Volvo FH, artık maksimum işletim süresi sunuyor. Bu durum, Volvo Kamyon’un bileşen aşınmasını ve aracın genel durumunu uzaktan takip etmeyi sağlayan yeni teknolojisine dayanıyor.  Claes Nilsson, bu özelliği “Servis, bilgisayar aracılığıyla çeşitli araç bileşenlerinin gerçek aşınma durumunu uzaktan kontrol edebiliyor. Bir bileşen hizmet ömrünün sonuna yaklaştığında servis, nakliye firmasıyla çok daha önceden irtibata geçerek aracın bakıma alınması için en uygun zamanı belirleyebiliyor” diyerek açıklıyor.

Yeni Volvo FH’nin bir otomobilinkinden farksız olağanüstü bir yol tutuşu sunduğunu belirten

Claes Nilsson, “Her şeyin kusursuz olması için yol tutuşu bağımsız ön süspansiyonla destekliyoruz. Dünyada bir ilk olan bu özellikle, kamyon dünyasında görülmemiş bir yol tutuş elde ediliyor” diyor.

Yepyeni bir kamyon

Yeni teknoloji, araç içi güvenliği daha da artırıyor. Daha ekonomik bir yürüyen aksam ve şanzıman sunuyor. İşletim süresinin yüksek düzeylerde tutulmasını sağlıyor. Özellikle kabinin kullanılabilir cam alanının artması ve yenilikçi dikiz aynası tasarımı sayesinde sürücü, iyileştirilmiş sürücü koltuğunda otururken yolu daha iyi görebiliyor. Kol ve kumandalar, en önemli olanları sürücüye en yakın olacak şekilde öncelik sırasına göre dizildi. Yapılan çeşitli değişiklikler sayesinde sürücüye çok daha iyi bir görüş imkanı sunuluyor. Sürüş pozisyonu daha iyi ve daha büyük bir esneklik sunuyor. Tamamen yenilenen kabin yapısı, Volvo FH’ın daha da güvenli bir araç olmasını sağlıyor.

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat