Beykoz Lojistik MYO eğitimde çığır açıyor!
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu lojistik sektörüne yönelik Uzaktan Eğitim Programı geliştirdi. Sanal sınıflarda hocalar tarafından 7 gün 24 saat verilen eğitimin örgün eğitimden tek farkı gerçek sınıfların olmaması. Öğrenciler derse katılıyor, devamsızlıkları takip ediliyor, gürültü yaptığında dersten atılabiliyor hatta parmak kaldırıp soru sorabiliyorlar.
Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu sektör basınına özel bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalar, hedefler ve Uzaktan Eğitim Programı hakkında bilgiler verildi. Toplantının ev sahipliğini Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Okan Tuna, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Baki Aksu, Yüksekokul Sekreteri M. Murat Şentürk ile Endüstriye Dayalı Öğrenme Koordinatörlüğü Asistanı Nilüfer Küçük yaptı.
Kahvaltı eşliğinde gerçekleşen toplantıda konuşan Prof. Dr. Okan Tuna, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun meslek ağırlıklı bir okul olduğunu ve ana temasının lojistik olduğunu belirterek, lojistiğin tedarik zincirinin her aşamasında yer almasından dolayı programların tamamının lojistik üzerine kurulduğunu söyledi. “Burası sektörün okulu” diyen Tuna, okullarının 2 yıllık meslek yüksekokulu olmasına rağmen birçok üniversitede olmayan insan kaynağına sahip oldukların altını çizdi.
Örnek sektörel işbirliği uygulaması
Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu, tüm öğrencilerin en büyük kaygısı olan staj ve iş bulabilme sorununun çözümü için bir uygulama geliştirmiş. Endüstriye Dayalı Öğrenme Koordinatörlüğü Asistanı Nilüfer Küçük haftada 15 sektör firmasını ziyaret ediyor. Bu ziyaretlerde sektör firmalarının beklentileri, yeni trendler, uygulamalar konusunda bilgileri topluyor. Sektör üniversite işbirliğinin güzel bir örneği olan bu uygulama ile öğrencilerin iş ve staj ihtiyaçları için kapı da aralanmış oluyor. Okan Tuna bununla birlikte hali hazırda 807 olan mezun öğrencilerle temaslarının sürdüğünü kaydetti.
Tuna, okullarının eğitim hayatında 5’inci yılını doldurduğunu ve artık uluslararası bir okul olma hedefi koyduklarının bilgisini de paylaştı. Yurt dışına çok sayıda öğrenci gönderdiklerini kaydeden Tuna, yurtdışından da öğrenci almaya başlayacaklarını söyledi. Öğrenci merkezli bir eğitim uyguladıklarını da anlatan Tuna, öğrencinin yaparak öğrendiği bir model oluşturduklarını ifade etti.
İlklerin okulu
Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun öne çıkan özelliklerinden biri de yeni bölümlerin ilk uygulayıcısı olması. Bu konuda bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Baki Aksu, Enerji Tesisi İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin İşletme, Mobil Teknolojileri gibi bölümlerin ilk kez kendi okullarında başladığını söyledi. Aksu Marina İşletme bölümünü açan İstanbul’da ilk Türkiye’de ikinci okul olduklarını belirtti. “Lojistik deyince akla geldiğimiz kesin” diyen Baki Aksu bunu diğer alt bölümlere de yaymak istediklerinin üzerinde durdu.
Uzaktan Eğitim Programı ile 7/24 eğitim
M. Murat Şentürk ise lojistik sektörü konusunda eğitim almak isteyenlerin işlerini kolaylaştıracak Uzaktan Eğitim Programı’nın detaylarını paylaştı. Programın 7/24 saat süren bir eğitimden oluştuğunu belirten Şentürk, ders aidiyetinin olmaması nedeniyle açık öğretim sisteminden ayrıldığını söyledi. “Dersler online olarak gerçekleştiriliyor. Sanal sınıflar bulunuyor. Öğrenciler dersleri aktif olarak online takip edebiliyorlar, sorular yöneltebiliyorlar, diğer öğrenciler bir öğrencisinin sorusun veya cevabını duyabiliyor. Haftalık quizler yapılıyor” diyen Şentürk, diplomanın ise normal diplomadan hiçbir farkının olmadığını kaydetti.
Programın eğitim ücreti ise örgün eğitimin yarısı kadar. Örgün eğitimde olduğu gibi yüzde 20 burs olanağı da tanınıyor. Ayrıca sektörde çalışanlar bu eğitimden ekstra yüzde 20 indirimli yararlanabiliyorlar. Bu eğitimden faydalanmak için ÖSYM sınavına katılarak gerekli puanı almak gerekiyor. Meslek lisesi mezunları ise ÖSYM tercih klavuzunda bu programı tercih ettiklerinde sınavsız giriş hakkı elde edebiliyorlar.
Beykoz Lojistik Üniversitesi açılacak
Beykoz Lojistik Üniversitesi için de çalışmalar başladı. Okan Tuna Polonezköy Mahmut Şevket Paşa Köyü’nde 70 bin metrekarelik bir alanda üniversite yapmak için planlarının olduğunu söyledi. Şu anda bürokratik işlemlerin devam ettiğinin bilgisini veren Tuna, işlemlerin tamamlanması halinde 2014-2015 Eğitim Öğretim yılanda ilk öğrencileri almaya başlayacaklarını anlattı.