e
Banner


Lojistik sektörünün dinamizmi ve natürel yapısından etkilendim
Lojistik sektörüne profesyonel olarak giriş yapan CTT Genel Müdürü Hilal Ergun, sektörün dinamik, samimi ve natürel yapısından çok etkilendiğini söyledi. Başarının anahtarının, çok çalışmak, yaratıcı olmak, işe odaklanmak ve insanları sevmek olduğunu belirten Ergun, “Bunlar uygulandığı takdirde herkese eşit imkanlar sağlanabilecek, varsa dahi ayrımlar süratle yok olacaktır” dedi.




Hilal TezcanEğitim yaşamınız nasıl geçti? 
 
Eğitim yaşamım boyunca derslerimi önemseyen, hocalarımı son derece dikkatle dinleyen ve sürekli soru soran, başarılı öğrencilerden biriydim. Etiler Lisesi’nden mezun oldum, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü’nde eğitim aldım.
 
Lojistik sektörüyle nasıl tanıştınız?
 
Tamamen bir tesadüf neticesi sonucu 2000 senesinde Grupaj Servis Uluslararası Taşımacılık firmasında Genel Müdür yardımcısı olarak göreve başladım. Daha önce bir holdingde ithalat ve ihracat bölümlerinin yetkilisi olarak görev yapıyordum. 2006’da ise CTT Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik firması olarak sektördeki yerimizi aldık. 
 
BAŞARI SEKTÖRÜ SEVMEKLE BAŞLIYOR 
 
Sektörde sizi etkileyen konular neler oldu? Bugün sektör hakkında neler düşünüyorsunuz?
 
Lojistik sektörü ile tanıştığım ilk günden itibaren sektörün çok hareketli oluşu, dinamikliği, samimiyeti, natürel oluşu beni çok etkiledi. Diğer sektörlerin aksine çalışan tüm kişilerin daha doğal ve samimi olan iletişimleri beni şaşırtmıştı. Son derece stresli bir iş akışı olmasına rağmen günlük, anlık çıkan problemlerin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çözümlenebiliyor olması, dikkatimi çeken bir diğer konu oldu. Lojistik sektörü ile alakalı edinmiş olduğum bu olumlu düşüncelerim, hala bugün de aynı şekilde devam etmekte. Sektörde kalıcı ve başarılı olmak yine bu sektörü çok sevmek ile alakalı diye düşünüyorum.  
2020 yılından itibaren tüm dünyanın yaşadığı bu zor dönemde dahi lojistik ve taşımacılık hiç bir şekilde durmadı. Tüm ülkelerde öncelik bu alana verildi ve lojistiğin önemi bir kez daha anlaşıldı. Pandemi döneminde CTT olarak maske, ameliyat giysileri, solunum cihazları ve çeşitli tıbbi malzemenin ihracat ve ithalat taşımalarını yaparak bu zorlu sürecin rahatlatılmasına katkı sunmak bizleri mutlu eden bir diğer konu. 
 
Kariyer yolculuğunuzda nelerle karşılaştınız?
 
Kariyer yolculuğumda genelde destek gördüm. İyi insan ilişkilerinin ve olumlu diyalogların meslekte çok pozitif bir etki yarattığını söylemek isterim. Bir konuyu sonuçlandırmak veya başarılı olmak çok çalışmak ve odaklanmayı gerektiriyor. İyi diyalog, müzakere, her ne olursa olsun bir konuyu konuşabilmenin her şeyin anahtarı olduğunu düşünüyorum. 
 
NEŞEYLE ÇALIŞMA PRENSİBİM VAR 
 
Nasıl bir yöneticisiniz? 
 
Bu soruyu sanırım çalışma arkadaşlarıma sormak lazım. İşine çok bağlı ve çalışmayı seven bir kişiliğim olduğu için yine aynı duyguları paylaşan, işine çok önem veren, insan ilişkileri iyi olan, disiplinli arkadaşlarla çalışmak beni mutlu ediyor. Neşe ile çalışma prensibim var. İşimizin gereği olarak zaman zaman olabilecek her türlü sorun ve problemi, mantıkla, diyalog ve görüşmelerle çözme prensibindeyiz. Ancak çalışma arkadaşlarımızın da öncelikle şirket kurallarına uymaları ve minimum hata ile işlerini eksiksiz yapmaları şirket prensiplerimizin başında gelmektedir. 
 
Kadınların iş yaşamındaki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Neler öneriyorsunuz?
 
Kadınlar iş yaşamlarında daha titiz, detaycı ve dikkatliler. Maalesef Türkiye’de kadınların iş ve kariyer yaşamları batı ülkelerine nazaran daha zorlu geçiyor. Her şeye rağmen ülkemizde Ulu Önder Atatürk’ün biz kadınlara sağladığı haklar sayesinde bu gün farklı sektörlerde iş hayatında aktif olarak bulunmaktayız. Kadın ve erkek ayrımının yapılmadığı ortamlarda çalışmak tüm kadınların en büyük beklentisidir. Başarının anahtarı; çok çalışmak, yaratıcı olmak, işe odaklanmak ve insanları sevmektir. Bunlar uygulandığı takdirde herkese eşit imkanların sağlanabileceğini, varsa dahi ayrımların süratle yok olacağını düşünüyorum. 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat