e
Banner


Marshall Logistics proje lojistiğinde know how ihraç ediyor
Proje lojistiğinde markalaşan Marshall Global Lojistik, Uzakdoğu’dan Amerika’ya, Afrika’dan Orta Asya’ya kadar birçok bölgede başarılı projelere imza atıyor. Şirket olarak kuruldukları günden beri coğrafi ya da fiziki engel teşkil eden işlere yoğunlaştıklarını vurgulayan Marshall Global Lojistik Proje Direktörü Cem Kürşat Aşan, bugün sayısız coğrafyada gerçekleştirdikleri operasyonlarla proje lojistiğinde know how ihraç ettiklerini söyledi. 




MarshallMarshall Global Lojistik’in yoğunlaştığı alanlar ve lojistik altyapısı hakkında bilgi verir misiniz? 
 
Marshall Global Lojistik A.Ş., 2016 yılında özellikle proje taşımacılığı konusunda bilgi ve deneyim sahibi bir ekip tarafından sektörde yeni bir hizmet anlayışı ile farklılık  yaratmak amacıyla kuruldu. Yurt içi ve yurt dışında bir çok farklı sektörden gelen talepleri karşılamak ve aynı zamanda butik ve kişiye özel hizmetler sunmaktayız. İlk günden bu yana bizim için her proje, her müşteri yeni bir heyecan. Bu bağlamda genç ve dinamik bir ekip ve yönetim kadrosu ile özellikle yakın takip ve mühendislik becerisi gerektiren süreçlerde fark yaratıyoruz. İstanbul, Bursa, İzmir, Mersin ve İskenderun şubelerimizdeki toplam 55 kişilik ekibimiz ile yolumuza devam ediyoruz.
Enerji, proje ve ağır yük lojistiğinin yanı sıra denizyolu freight forwarding hizmeti başta olmak üzere, karayolu ve havayolu forwarding alanlarında hizmet veriyoruz. Bu yıl özellikle Denizyolu Forwarding alanında çok ciddi bir gelişim ve büyümeye imza attık. 2021 yılında özellikle gıda ve FMCG ile ve demir & çelik lojistiği alanlarına yoğunlaştığımız söylenebilir. Zaten Marshall olarak kurulduğumuz günden itibaren bazı sektörlere yoğunlaşmamız gerektiğini ve stratejimizin de bu yönde oluşacak müşteri talepleri ile paralel olacağını öngörmüştük. 
 
Marshall‘ALTERNATİF ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ’
 
Enerji, proje ve ağır yük lojistiğinde teknolojik altyapınız ve hizmetleriniz neler? 
 
Marshall Global Lojistik A.Ş., kurulduğu günden itibaren herhangi bir coğrafi ya da fiziki engel teşkil eden işlere yoğunlaşmaktadır. Başlıca uzmanlık alanımız, birden fazla taşıma modeli içeren karmaşık süreçlere çözüm odaklı yaklaşıp, hızlı ve ekonomik bir şekilde sonuçlandırmaktır. Bu bağlamda farklı özel ekipmanlar, taşıma araçları ve mühendislik hizmetlerini teknolojik bir altyapı ile birleştirerek alternatif çözümler üretiyoruz.
Standart kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığının yanında, ağır ve gabari dışı yüklerin kombine bir şekilde elleçlenmesi konusunda mühendislik ve lojistik danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Projelerin gerçekleştiği sahalarda, yükleme ve tahliyelerin yapıldığı liman ve depolarda mevcut operasyonlarımıza nezaret ederek operasyonel süreçleri kontrol altında tutuyoruz.
 
CİRONUN YÜZDE 50’Sİ PROJEDEN GELİYOR 
 
Enerji, proje ve ağır yük lojistiği cironuzda nasıl bir paya sahip? Hangi sektörlere hizmet sunuyorsunuz? 
 
Proje lojistiği, cirosal olarak toplam iş hacmimizin yüzde 50’sini oluşturmaktadır. Bunun dışında standart hava, kara, deniz ve demiryolu forwarding hizmetleri ile depolama, dağıtım ve gümrükleme süreçlerinde müşterilerimiz ile iş birliği sağlamaktayız.
Yurt içi ve yurt dışında başta enerji (petrol, doğalgaz ve yenilenebilir enerji), inşaat, otomotiv ve makina olmak üzere birçok farklı sektörde genellikle global ölçekli firmalar ile çalışmaktayız. Bu sebep ile müşterilerimizin büyük bir çoğunluğu yurt dışında bulunmaktadır. Bu vesile ile ülkemizin de gelişmesine katkıda bulunarak aslında bir know how ihraç ediyoruz.
 
Referans listenizde yer alan ve bugün sürdürdğünüz projeler hakkında bilgi veriri misiniz? 
 
Geçtiğimiz yıl, başta Irak olmak üzere, Türkmenistan, İran, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve Mısır’da çok çeşitli alanlarda farklı projelere imza attık. Özellikle komple bir endüstriyel tesisin, elektrik santralinin ve petrol rafinerilerinin kurulum ve geliştirme/yenileme süreçlerinde aktif olarak rol aldık. 
2021 yılında, bir proje kapsamında 6 adet gemi kiralama operasyonu ile Marmara Bölgesi’nden Amerika Birleşik Devletleri’ne endüstriyel alanda hizmet veren bir fabrikanın kapasite artışına bağlı olarak gerçekleştirdiği bir yatırım sonucu 45.000,00 CBM hacminde gabari dışı malzemelerin sevkiyatını başarılı bir şekilde tamamladık.
Hali hazırda Uzakdoğu’dan Ortadoğu ülkelerine multimodal taşımacılığını kullanarak elektrik santrali yenileştirme ve geliştirme projelerini sürdürüyoruz. Ayrıca Çin ve Kore’den Singapur’a enerji alanında dünya devi olan bir firmanın proje çözüm ortağı olarak rol alıyoruz. Projelerde hem nehir yolu ile barge operasyonunu hem liman ve vinç organizasyonunu hem de denizyolu ve tahliye organizasyonunu kendi ekiplerimiz ile gerçekleştirdik. Bu projelerde hem taşıdığımız yüklerin boyutları ve ağırlığı bakımından hem de taşıma yapılan coğrafyalar bakımından 2021 yılında gerçekleştirilen başlıca projelerin arasında değerlendirebiliriz.
 
AFRİKA, UZAKDOĞU VE AMERİKA’DA YATIRIM YAPACAK 
 
2021 yılını nasıl kapattınız? 2022 yılı için büyüme ve yatırım planlarınız neler?
 
2021 yılını hedeflediğimiz rakamların yüzde 20 fazlasını gerçekleştirerek kapattık. Bu motivasyon ile 2022 yılına da güzel bir başlangıç yaptık. Mevcut durumda yurt içinde bulunan 5 ofis sayımızı, Ankara bölgesine yeni ofis açarak artırmayı planlıyoruz. Yurt dışında ise Kuzey Afrika, Uzakdoğu ve Amerika’da yeni yatırımlar yaparak büyümeyi hedefliyoruz.
Güncel politik sorunlar sonrası oluşacak ekonomik genişleme ile yeni altyapı projelerinin hızlanacağını, buna bağlı olarak hem taşıma taleplerinin hem de tüketimin artış eğilimi göstereceğini umut ediyoruz. Malumunuz ülke olarak krizlere alışkın olduğumuz için kriz dönemlerinde cesaretli ve akılcı adımlar atılırsa, uzun vadeli olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyoruz.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat