e


Globelink Ünimar hizmet kalitesinde çıtayı yükseltiyor
Globelink Ünimar, faaliyet gösterdiği lokasyon sayısını artırmaya, müşteri yelpazesini genişletmeye, hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Bu yıl 100 yeni destinasyonda daha varlık göstermeye başlayan şirket, aldığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) ile müşterilerine daha hızlı çözümler sunabilmeyi amaçlıyor.




G.ünimarGeniş hizmet ve acente ağıyla tedarik zinciri yönetiminin her adımında uçtan uca lojistik hizmeti sunan Globelink Ünimar, yeni adımlarla hizmet kalitesini yukarıya taşıyor. Bu yıl içinde hem hizmet gösterdiği lokasyon sayısını hem de müşteri yelpazesini ciddi oranda arttıran şirket, son olarak Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı almaya hak kazandı. 
 
‘YARATTIĞIMIZ GÜVENİ YYS İLE TAÇLANDIRIYORUZ’ 
 
Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, 30 yıla yaklaşan tecrübeleriyle hem yurt içinde hem de yurt dışında müşterilerine yüksek kalite standartlarında lojistik hizmeti sunduklarını söyledi. 32 gibi genç bir yaş ortalaması ve 32 ülkede bulunan 110’dan fazla Globelink ofisinin de gücüyle dinamik ve enerjik bir yapıya sahip olduklarını vurgulayan Çıtak, bu sayede yenilikleri daha yakından takip ederek, teknolojik gelişmelere hızlı bir şekilde uyum sağladıklarını belirtti. Koşulsuz müşteri memnuniyeti anlayışı ve hizmet ağını genişletmenin, faaliyetleri içinde ön plana çıkardıkları konuların başında geldiğini vurgulayan Çıtak, “Bugün dünyanın birçok farklı noktasında, farklı modlarla operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz hizmet ağının gücünü ithalat ve ihracat yapmak isteyen müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Böylece farklı lokasyonlarda kendisine pazar yaratmayı amaçlayan paydaşlarımıza geniş bir vizyon sunuyoruz. Müşterilerimize yeni pazarlarda yer alma fırsatı tanırken mevcut hizmetlerimizde sunduğumuz kaliteyi de artırmak için yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu çabaların bir meyvesi olarak da en son Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası almaya hak kazandık” dedi. 
Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nın faaliyetleri için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Koray Çıtak, sertifikanın avantajlarını şöyle sıraladı: “Bu sertifikayla birlikte kalite standartlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı, uluslararası lojistik ve ticaret faaliyetleri yürüten ve gümrük yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren işletmeler alabiliyor. Öte yandan sertifikaya sahip olabilmek için gereken şartlar bununla sınırlı değil. Türkiye Gümrük Bölgesi sınırları içerisinde en az 3 yıldır faaliyet gösteriyor olmak, ISO 9001 ve ISO 27001 başta olmak üzere çeşitli kalite belgelerine sahip olmak da aranan şartların başında geliyor. YYS sahibi şirketler yalnızca Türkiye’de değil dünyanın pek çok bölgesinde gümrük otoriteleri tarafından güvenilir şirket olarak kabul ediliyor. Bu da hizmetimizden yararlanan müşterilerimiz için ekstra bir avantaj demek. Bu bağlamda şirket olarak müşterilerimize otuz yıla yaklaşan tecrübemiz ve alanında uzman profesyonel kadrolarımızla yarattığımız güven ortamını YYS gibi sertifikalarla da taçlandırıyoruz. Ancak burada durmayacak, her zaman olduğu gibi gelişmeye ve ilerlemeye devam edeceğiz. Somut anlamda da zaten Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası’nı izinli alıcı ve izinli gönderici unvanları takip ediyor. YYS sahibi şirketler gerekli yükümlülükleri karşıladıkları takdirde izinli gönderici ve izinli alıcı olarak faaliyetlerini sürdürebiliyorlar. Bu da ithalat ve ihracat yapan şirketlerin yüklerini gümrüklü alan olarak kabul edilen kendi tesislerinde yükleme veya boşaltma yaparak lojistik süreçlerinin hızlanmasını sağlıyor. Biz de bundan sonraki süreçte müşterilerimize daha hızlı, daha güvenilir ve daha kaliteli hizmet verebilmek adına ulusal ve uluslararası tüm şartları sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”
 
G.ünimarHİZMET AĞINA 100 YENİ DESTİNASYON EKLEDİ 
 
Sundukları hizmetleri daha fazla lokasyona ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Koray Çıtak, “Küreselleşme, teknolojik gelişim, e-ticaretin hızlı büyümesi, global ticaretin etkisinin artması gibi birçok faktör hızlı bir değişimi de beraberinde getirdi. Ticaret de dolayısıyla bu durumdan etkileniyor. İnsanın olduğu her yer şirketler için potansiyel bir pazar konumunda. Ancak bu pazarlara ulaşımın yolu lojistikten geçiyor. Biz Globelink Ünimar olarak sektörümüzün ve faaliyetlerimizin kritik bir öneme sahip olduğunun farkındayız. Plan ve stratejilerimizi belirlerken de bu farkındalıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün mevcut hizmet kalitemizi daha fazla lokasyona ulaştırmak için yoğun çaba harcıyoruz. Bu kapsamda, 2022 yılının ilk dokuz ayında faaliyet gösterdiğimiz destinasyonlara yaklaşık 100 yeni eklemede bulunduk. Hizmet ağımıza yeni eklediğimiz lokasyonlar içerisinde Birleşik Krallık’tan Lüksemburg’a, Çin’den Azerbaycan’a kadar birçok destinasyon yer alıyor” dedi.  
 
MÜŞTERİ SAYISI YÜZDE 40 ARTTI
 
Koray Çıtak, hizmet kalitesini geliştirmelerinin ve destinasyon sayındaki artışın karşılığını da aldıklarını söyledi. 2022 yılının ilk dokuz ayında müşteri sayısında yüzde 40 oranında ciddi bir artış kaydettiklerini belirten Çıtak, “Küresel ticaretin dalgalandığı bu dönemde böylesi bir büyüme gerçekleştirmemiz uyguladığımız politika ve stratejilerin doğruluğunu ortaya koyuyor. Bundan sonraki dönemde de benzer politikalar paralelinde gelişim sağlayarak küresel ticarete olan katkımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.  
 
İHRACATÇILARI DÜNYAYA TAŞIYOR 
 
Globelink Ünimar, yurt dışı faaliyetleriyle dış ticaretin gelişimine katkıda bulunuyor. Müşterilerine tüm taşıma modlarında hizmet sunduklarını belirten Çıtak, “Ana hizmet kalemlerimiz olan denizyolu, havayolu ve karayolu taşımacılığına ek olarak depolama, e-ticaret lojistiği, yurtiçi taşımacılık & parsiyel dağıtım ve katma değerli servislere ağırlık veriyor, uçtan uca çözümler sunuyoruz. Sunduğumuz bu çözümler neticesinde de ülkemizin dış ticaretine doğrudan katkıda bulunuyor, ülkemizdeki ihracatçıların ürünlerini dünyanın her noktasına gönderebilmesine destek oluyoruz. 2022 yılının ilk dokuz ayında ihracatta Avrupa Birliği, Kuzey Amerika ve MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesine yoğunlaşırken, yine aynı dönemde en çok ithalatı ise Çin’den gerçekleştirdik” dedi.  
 
SEKTÖREL ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRACAK 
 
Hizmet sundukları sektörlere ilişkin de bilgiler veren Koray Çıtak, şunları aktardı: “Lojistik, yapısı gereği diğer sektörlerle çok yakın bir ilişki içerisinde. Bu vesileyle de doğrudan temas ettiği sektörlerdeki tüm gelişmeler lojistik sektörünü de etkileyebiliyor. Aynı şekilde lojistikte yaşanan gelişmeler de bu sektörlere etkide bulunuyor. Konjonktürü yakından takip etmek, gelecek okumasını iyi yapmak ve paydaşlarla iletişimi güçlendirmek küresel tedarik zincirine entegrasyonun başarısı için gerekenler listesinde başı çekiyor. Biz de tüm iş planlarımızda gerekli öngörüleri yaparak uygulamalarda bulunuyoruz. Birçok sektörle yakından bağlantı kuruyor ve onlara lojistik anlamında güvenli bir hizmet sunuyoruz. 2022 yılı hizmet sunduğumuz sektörlerin çeşitliliği bakımından da oldukça canlı geçiyor. Tekstil ve tekstil aksesuarları, makina ve endüstriyel sistemler, gıda, dış ticaret ve elektrik-elektronik gibi sektörler ise temaslarımızın nispeten daha yoğun olduğu sektörler olarak öne çıkıyor. İlerleyen dönemde hem temasta olduğumuz sektörlerle bağlarımızı güçlendirmeyi hem de yeni sektörlerle iş yaparak dış ticaret içerisindeki konumumuzu geliştirmeyi amaçlıyoruz.” 
 
DİJİTALLEŞME ÇALIŞMALARI İVME KAYBETMEYECEK 
 
Globelink Ünimar, dijital altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. “Yaptığımız tüm çalışmaları ve temel faaliyetlerimizi teknoloji odaklı bir şekilde sürdürüyoruz” diyen Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, bu konuya ilişkin şunları aktardı: “Özellikle dijitalleşme bu süreçte üzerine zaman ve emek harcadığımız bir konu. Çünkü sadece geleceği yakalamanın değil bugünün gerekliliklerini karşılayabilmenin de yolunun dijitalleşmeden geçtiğini düşünüyoruz. Pandemi bize bu durumu net olarak kanıtlasa da bizim bu alandaki çalışmalarımız ise pandemi öncesine dayanıyordu. Pandemi sürecinde de dijitalleşme ve dijital dönüşüm projelerimize hızla devam ettik. Bu kapsamda; sanal pos sistemi üzerinden kredi kartıyla online ödeme, web sitesi üzerinden teklif alma, track&trace sistemi ve QR kod ile yük takip sistemi gibi çalışmalarımızı yürürlüğe koyduk. Öte yandan yeni iş zekası uygulamamız UNIBOX BI’ı devreye aldık. Bu uygulamayla da müşterilerimize sunduğumuz çözümlerdeki verimlilikte, hızlı karar vermede ve strateji belirlemede gelişim kaydediyoruz. Bundan sonraki süreçte de hem kurum içi hem de dışarıya yönelik dijitalleşme çalışmalarımıza ivme kaybetmeksizin devam edeceğiz.” 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat