e


Goodyear’dan yakıt tasarrufu sağlayan kamyon ve otobüs lastikleri

Goodyear, Almanya’nın Hanover kentinde düzenlen 2012 Ticari Araç Fuar’ında, uzun araştırmalar sonucunda geliştirdiği ”ilk AA sınıfı kamyon lastiklerini” ve kara taşımacılığı sektöründeki artan maliyetleri karşılayabilmek için gereken verimliliği sunabilecek yeni otobüs lastiklerini tanıttı.

 




good_year.jpg

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Goodyear, 20-27 Eylül 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Hanover kentinde düzenlenen 2012 IAA Ticari Araç Fuarı’nda kara taşımacılığı endüstrisindeki artan maliyetlerden kaynaklanan talepleri karşılamak amacı ile geliştirdiği yeni kamyon ve otobüs lastiklerinin tanıtıyor.

Goodyear’ın ilk AA sınıfı kamyon lastiği ile daha kısa fren mesafesi ve yakıt tasarrufu

Goodyear, IAA Ticari Araç Fuarı’nda AB lastik etiketleme programının belirlediği en yüksek yakıt verimliliği ve ıslak yol tutuşu standartlarını karşılamak üzere geliştirdiği “ilk AA sınıfı kamyon lastiğini” yakında piyasaya çıkaracağını duyurdu. Goodyear mühendisleri, yeni sunulacak lastiğin hedefleri karşıladığından emin olmak için henüz test aşamasının devam ettiğini açıkladılar.

EMEA Ticari Lastikler Teknoloji Direktörü Henk Van Tuyl, Goodyear’ın yakında ilk AA sınıfı kamyon lastiğini piyasaya çıkaracağını duyurmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti “Yeni lastiğimiz, filoların ıslak yol tutuşu ve yakıt verimliliği performanslarını iyileştiren teknolojik bir çığır açacaktır. Somut örnekler vermek gerekirse, tam set A sınıfı lastikler ile F sınıf lastikler arasındaki fark, kamyonun yakıt tüketimini oranında etkiler ve bu da yılda yaklaşık 7000 € değerinde yakıt tasarrufu anlamına gelmektedir. Islak yol tutuşu performansına bakacak olursak, tam fren yapma durumunda bu fark, fren mesafesini %30 oranında düşürmektedir. Bu da, 80 km/s hızla giden standart bir kamyonun fren mesafesini 25 m daha kısa olması anlamına gelir.”

“Goodyear, bir lastiği geliştirirken 50’nin üzerinde kriteri analiz eder”

AB Lastik Etiketlemesi’ne ait standartlardan hem ıslak yol tutuşta hem de yakıt verimliliğinde A sınıfı olan bir lastik üretilerek AA sınıfı lastiğin geliştirilmesi teknoloji adına büyük bir adım olarak nitelendiriliyor. 1 Kasım itibarıyla AB ülkelerinde zorunlu olan etiketleme uygulaması, Türkiye’de de aynı tarih itibarıyla zorunlu hale gelmiştir[1]. Avrupa lastik etiketi görünüşte mevcut enerji etiketlerine (örneğin ev gereçlerinin üzerinde bulunan etiketlere) benzemektedir; A en yüksek performanslı lastiği ve G en düşük performanslı lastiği temsil eder[2]. Etiket, alıcılara üç adet temel performans özelliği konusunda bilgi verir: yakıt verimliliği, ıslak yolda tutuş performansı ve Dış gürültü seviyesi

AB Lastik Etiketleme uygulaması hakkında bilgi veren Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Pazarlama Müdürü Faruk Uslu, “Goodyear’ın ürün geliştirmede hedeflerinin en başında daima güvenlik bulunmaktadır. Yeni lastik etiketleme uygulaması ile aslında lastikler sadece ıslak zemin frenleme, yuvarlanma direnci ve sese göre derecelendiriliyor. Otomobil dergileri, otomobil kulüpleri ve uluslararası bağımsız test kuruluşları, lastiklerin performansını değerlendirirken 15 farklı performans kriteri kullanıyor. Goodyear olarak biz lastiklerimizi geliştirirken, tüketicilerin güvenlik ve performans ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak 50’nin üzerinde kriterin analizini yapıyoruz” dedi.

Goodyear otobüs kullanıcılarının taleplerini karşılıyor…

Goodyear tarafından yapılan araştırma, otobüs kullanıcılarının, kara taşımacılığı endüstrisindeki artan maliyetleri karşılayabilmek için yakıt verimliliği sağlayan lastiklere ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Goodyear tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen araştırmalar, görüşme yapılan otobüs ve şehirlerarası otobüs filolarının %89’unun artan yakıt fiyatlarını kara taşımacılığı sektöründeki en büyük zorluk olarak gördüğünü ortaya çıkardı.

Yeni Goodyear Coach lastikleri otobüs kullanıcılarının araştırmalarda ortaya koyulan ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Dahası, genel performans ve etiket derecelendirmeleri açısından da üstün sonuçlar elde etti.

Goodyear Marathon Coach, tüm yıl ve yol koşulları için tasarlanmış bir lastiktir. Dengeli bir aşınma ve yüksek konfor düzeyinin yanı sıra iyi bir kilometre performansı sağlayan benzersiz asimetrik tasarımı en önemli özelliğidir. Dengesiz aşınma modern otobüslerin lastikleri için ciddi bir sorundur ve bunun sonucunda lastiklerin ömrü azalmaktadır. Goodyear’ın Marathon Coach lastiği için özel olarak geliştirdiği asimetrik tasarım bu soruna çözüm oluyor.

Goodyear UltraGrip Coach, iyileştirilmiş karda çekiş özelliği ile kışa özel bir çeker aks lastiğidir. Bu lastik, Kuzey ülkelerinde ve Alp bölgelerinde, yani buzlu yolların yaygın ve ani kar yağışlarının yaşandığı yerlerde çalışan otobüslere özellikle fayda sağlayacaktır. Lastik, sahip olduğu diş tasarımı ve genişliği ile kış koşullarında hem  mükemmel yol tutuşu hem de düşük gürültü seviyesi sağlayarak tüketicisine yüksek konfor sunuyor.

Yeni Goodyear otobüs lastikleri “TravelMax Teknolojisi” ile geliştirildi.

Yeni Goodyear otobüs lastikleri, “TravelMax” çatısı altında toplanan pekçok teknolojinin kullanılması ile geliştirilmiştir. Bu teknolojilere, asimetrik tasarıma ve en yeni iskelet tasarımlarına sahip Silefex diş birleşimi de dahildir.

Goodyear EMEA Kamyon Lastikleri Pazarlama Direktörü Boris Stevanovic, “Yeni Marathon Coach ve UltraGrip Coach lastiklerimizi denemekte olan kullanıcılarımızdan aldığımız olumlu geri bildirimler konusunda çok heyecanlıyız. Yeni araştırmamız, bu lastikleri geliştirirken üzerine odaklandığımız performans kriterlerinin, otobüs kullanıcılarının taleplerini karşıladığını doğruluyor,” dedi.




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat