Banner


İnci Deri lojistik vitrinini yeniledi
Yurtiçinde 99 mağaza, yurtdışında ise 4 ülkede 5 mağaza ile hizmet veren İnci Deri, 2017’de uçtan uca tüm tedarik zincirini yeniledi. Lojistik operasyonlarını “en iyi iş gücü”, “en iyi süreç”, “en iyi iş ortakları” olmak üzere üç ana konu üzerine kurguladıklarını aktaran İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, “Yurtdışı lojistik operasyonlarımız için hem gümrük hem de uluslararası taşıma konusunda çok güçlü iki ayrı iş ortağı ile çalışmalara başladık. Depo operasyonlarımızı da bu doğrultuda yeniden yapılandırdık” dedi. 




ali_murat_kiziltasTasarım gücü yüksek ayakkabı, çanta modellerini ve aksesuarları 100 yılı aşkın süredir moda severlerle buluşturan İnci Deri, Türkiye’nin 36 ilinde 99 mağaza, yurtdışında ise 4 ülkede toplam 5 mağazayla hizmet veriyor. Alternatif satış kanalları dahil 2017 yılını 2 milyon adet satışla tamamlayarak ciroda %20 büyüme sağlayan marka, aynı zamanda uçtan uca tüm tedarik zinciri süreçlerini de yeniden kurguladı. Tasarım, satın alma & tedarik, ürün planlama ve yönetimi, lojistik yönetimi birimlerinde hem organizasyonel hem de operasyonel yapılanmayı yenilediklerinin altını çizen İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, “Müşteri beklentilerini kusursuz karşılayabilmek için sadece lojistik operasyonları değil, ürünün tasarımı, tedariği, stok kontrolü, zamanında teslim ve teşhir gibi tüm fonksiyonları eş zamanlı yönetmek gerekir. Bu aşamaların iyi kurgulanması, doğru ürünü doğru zamanda, doğru fiyatla, doğru kişiye, doğru yerde sunabilmeyi sağlayacaktır” dedi. 
 
3 ANA BAŞLIK BELİRLEDİ 
Tedarik zinciri süreçlerinizdeki yenilenmeyle birlikte belirlediğiniz hedefler neler? 
Bu seneki en temel hedefimizi, müşteri deneyimi üzerine kurduk. 2018 yılından itibaren stratejimizi bu kapsamda “Ebitda, Omni-Channel ve Farklılaşma” başlıklarında birleştirdik. Omni-Channel stratejimiz çerçevesinde alternatif satış kanallarını kullanarak müşterimizle her noktada bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bunları başarmak için, sektörel dinamiklerin de önünde sağlam bir tedarik zinciri yapısı kurgulamak önceliğimiz. Yurtiçi ve yurtdışı lojistik operasyonlarımıza dair yatırımlarımızı ve yapılanmamızı başarılı bir tedarik zinciri için olmazsa olmaz üç ana konu üzerine kurguladık. Bunlar; “en iyi iş gücü”, “en iyi süreç”, “en iyi iş ortakları.” Yurtdışı lojistik operasyonlarımız için hem gümrük hem de uluslararası taşıma konusunda çok güçlü iki ayrı iş ortağı ile çalışmalara başladık. Depo operasyonlarımızı da bu doğrultuda yeniden yapılandırdık.
 
Lojistik iş ortaklarınızı nasıl seçiyorsunuz? Bu şirketlerden ne tür hizmetler alıyorsunuz? 
Lojistik konusunda çalıştığımız ortaklarımız, alanında ve sektöründe lider konumda. Lojistik operasyonlarını otomasyon sistem üzerinden operasyonel süreç ve ekip yönetimi ile sürdürüyorlar. Biz de belirlediğimiz KPI’lar ile süreçlerin takibini sağlıyoruz. 
Envanter yönetimi, mal kabul, elleçleme, finisaj, kalite kontrol, ürün toplama, katma değerli hizmetler, sevkiyat, dağıtım ve ters lojistik, müşteri memnuniyeti gibi tüm depo süreçlerini, lojistik partnerimizin takibinde, kendi yönetimimizde gerçekleştiriyoruz. 
 
Büyüme hedefleriniz neler? İş ortaklarınızdan temel beklentileriniz neler? 
E-ticaret ve yurtdışı operasyonlarımız büyüme hedeflerimizin odak noktalarını oluşturuyor. 2018’de mevcut ve yeni eklenecek satış kanallarımızda toplamda %30 büyümeyi, e-ticaret sitemizin toplam ciro içindeki payını da %7’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Heyecanla söyleyebiliriz ki bu yıl e-ticarette % 132 büyüme hedefimiz bulunuyor. 2018 yılında yurtdışında da yatırımlarımızı artırarak, ihracat ve büyüme hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 2 ay içerisinde Mısır’da 3 mağaza açmayı hedefliyoruz. 4 sene içerisinde Mısır’da toplam 14 mağazaya ulaşacağız.
Müşterilerimize arzu ettikleri mükemmel deneyimi yaşatmak için altyapı hazırlıklarımız devam ediyor. Hedeflerimizin ortak noktası; operasyonel mükemmellik ve sürdürülebilirlik. Bunu başarabilmek için, tedarik zincirinden bilişim teknolojilerine, finans ve mali işlerden e-ticaret yönetimine, marka ve iletişimden satış yönetimine kadar tüm birimlerimizle takım çalışması içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedeflerimiz ve operasyonel beklentilerimiz çerçevesinde en iyi partner ile çalışmak, başarılı bir süreç için olmazsa olmazlardan. Çalışacağımız partnerlere süreçlerimizi, sektör dinamiklerini ve beklentilerimizi aktarıyoruz. Bu hizmetlerin kusursuz temini için elbette partnerimizin de bizden beklediklerini tespit ederek ortak bir anlayışta buluşuyoruz. 
 
MÜŞTERİYİ İYİ TANIMAK GEREKİYOR 
Tekstil ve hazır giyim lojistiğinin riskleri, altın kuralları nelerdir? 
Her sektörün kendine özgü dinamikleri var. Lojistik yönetimini ve planlamayı etkileyen faktörler de sektörlere göre değişim gösterebiliyor. Tekstil ve hazır giyimde, en önemli husus sıklıkla değişen trendler, beklenmedik mevsimsel değişiklikler tüm planlamaları değiştirebiliyor. Dolayısıyla tüm olasılıklara göre projeksiyonu hazırlayıp, değişikliklere hızlı adapte olmak önemli unsurlardan biri. Burada altın kural, müşterimizi iyi tanımaktan geçiyor. Müşterimizi dinlemek, onlara özel yapılar kurgulamak ve bu yapıyı özelleştirilmiş hizmetler ile yönetmek, sağlam ve kalıcı bir tedarik zinciri yönetimini beraberinde getiriyor. 
 
Endüstri 4.0 ne tür fırsatlar yaratacak? 
Çağımız artık dijital çağ. Dijital çağda müşterinin bilgi alma gücü hızla arttı. İnternet ve sosyal medya, en yaygın bilgi akışını sağlar hale geldi. Fabrikalar, otomasyon ile birlikte üretim kapasitelerini artırdı, ürün kaliteleri arttı, ürün inovasyon döngüsü kısaldı. Otomasyon, yapay zeka ve robotlar vazgeçilmez hale geldi. Çünkü devir artık hız devri. Her şeyi çok çabuk tüketiyoruz ve daha yenisini, daha iyisini, uygun fiyata ve hemen istiyoruz. Endüstri 4.0 bir devrim ve bu devrimle birlikte sadece tekstil ve hazır giyim değil, tüm sektörlerde lojistik süreçler hızlı, sistemsel ve hatasız çözümler üretebilmek adına gelişiyor. Yapay zeka ve robotların desteği lojistik sektörü için de önemli bir gelişme. Hatasız, daha hızlı ve daha az maliyetli süreçler kurgulamak mümkün hale geldi. Tüm bu gelişmeler, hizmet alanında, iş yapış şekillerimizi geliştirmek ve mükemmelleştirmek için bizlere büyük bir fırsat sunuyor.
 
“Endüstri 4.0 bir devrim ve bu devrimle birlikte sadece tekstil ve hazır giyim değil, tüm sektörlerde lojistik süreçler hızlı, sistemsel ve hatasız çözümler üretebilmek adına gelişiyor. Yapay zeka ve robotların desteği lojistik sektörü için de önemli bir gelişme. Hatasız, daha hızlı ve daha az maliyetli süreçler kurgulamak mümkün hale geldi. Tüm bu gelişmeler, hizmet alanında, iş yapış şekillerimizi geliştirmek ve mükemmelleştirmek için bizlere büyük bir fırsat sunuyor.”
 
 
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat