Banner


Tepe Home lojistik süreçlerini yeniden dekore etti
Yılda yaklaşık 15 bin ton ürün sevkiyatı gerçekleştirdiklerini belirten Tepe Home Lojistik ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Hakan Öztürk, lojistik süreçlerini daha efektif hale getirmek için araç filolarını periyodik olarak yenilediklerini, personellerini eğittiklerini, tüm operasyonel süreçlerinin anlık olarak takip edilebilir hale getirdiklerini ve İstanbul’daki operasyonlarını outsource ettiklerini söylüyor.  




hakan_ozturk_tepe_home1997 yılında Bilkent Holding’e bağlı olarak kurulan, mobilya ve ev aksesuarı perakendeciliği alanında sektörün en büyük ve önemli oyuncularından biri olan Tepe Home, 6 mağaza, 13 bayi, 1 fabrika, 2 depo ve 110.000 m2’yi aşan satış alanıyla faaliyet gösteriyor. Mobilya ve ev aksesuarı perakendeciliği alanında sektörün en büyük ve önemli oyuncularından biri olan marka, lojistik operasyonlarını yeni yatırımlarla güçlendirmeye devam ediyor. 
Tepe Home Lojistik ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Hakan Öztürk, Ankara ve İzmir’deki lojistik operasyonlarını kendi personelleri ve özvarlıklarıyla yürütürken İstanbul’daki operasyonlarını ise son üç yıldır outsource ettiklerini söylüyor. İstanbul’daki operasyonlar için sektörün en önemli ve öncü mobilya lojistiği firmalarından olan Mobiljet ile çalıştıklarını aktaran Öztürk, “Mobiljet ile yaptığımız sistem entegrasyonu ile satış datalarımızı ve sevkiyatlarımız anlık olarak kendilerine iletilmekte ve yine aynı altyapılarla teslimat, müşteri hizmetleri gibi operasyonlar anlık olarak izlenebilmektedir” diyor. 
 
TÜM SÜREÇLER ANLIK İZLENİYOR 
Ankara’da bulunan fabrikalarından yılda yaklaşık 15.000 ton sevkiyat gerçekleştirdiklerini belirten Öztürk, lojistik ve tüm operasyonel faaliyetleri daha efektif yürütülebilmek için araç filolarını periyodik olarak yenilediklerini, sevkiyat personellerini ise sürekli olarak eğiterek, mesleki yeterliliklerini takip ettiklerini ifade ediyor. 2018 yılı itibariyle süreç optimizasyonunun sağlanabilmesi adına SAP Türkiye ile iş ortaklığına gittiklerini belirten Öztürk, tüm operasyonel süreçlerinin anlık olarak takip edilebileceği sistemler kurduklarını, yine bu doğrultuda filolarındaki tüm araçları anlık olarak izleyebilmek için yatırımlar yaptıklarını aktarıyor. 
Mobilya lojistiğinin olmazsa olmazını; müşterilere verilen sevkiyat tarihlerine uyum, ürünlerin sevk ile montajının azami özen ve dikkatle yapılması olarak açıklayan Hakan Öztürk, “Mobilyaların birçoğu yapısı itibariyle kapıda 3-5 dakikada teslim edilemeyecek nitelikte olduğundan kurulum anında müşterilerimizin bir nevi misafiri konumundayız. Bu misafirlik bazen 4-5 saati de bulabilmektedir. Bu da müşterilerimize karşı sorumluluğumuzu kat ve kat arttırmaktadır. Bu nedenle lojistik iş ortaklarımızı seçerken en çok dikkat ettiğimiz kriterimiz, müşteri memnuniyetini ilke edinmiş olmaları ve yeni teknolojilerle kendilerini sürekli geliştirebilmeleridir. Bununla birlikte müşteri taleplerine karşı hızlı aksiyon alabilmeleridir” diyor. 
 
KALİFİYE ELAMAN SAYISI ARTTIRILMALI 
Hakan Öztürk, lojistik süreçlerde yaşanan en önemli sıkıntının yetişmiş ve kalifiye personel bulmak olduğunu söylüyor. Mobilya lojistiğinin hem fiziksel efor isteyen hem de teknik ve el becerisi isteyen bir operasyon olduğuna dikkat çeken Öztürk, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Maalesef ülkemizde bu ihtiyaca yönelik mesleki liselerin sayısının yetersizliği bunda en önemli etkendir. Beklentimiz hem bu okulların sayılarının hem de ilgili okulların cazibesinin arttırılmasıdır. Ayrıca son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki yükselişler lojistik maliyetlerini de artmakta. Bu nedenle de şirket karlılıkları ciddi oranda düşmektedir. Bu duruma bir de taşıma süreçlerinde meydana gelen hasarlar eklendiğinde faaliyetlerin sürdürülebilirliği zorlaşmaktadır.”  
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat