Banner


EKOL POLONYA büyümesini sürdürüyor
Ekol Lojistik, beş yıl önce girdiği Polonya pazarındaki konumunu güçlendiriyor. Spor ve outdoor ürünleri markası Regatta ile iş birliğinin kapsamını genişleten Ekol Polonya, şirket ile altı yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ekol, e-ticaretteki etkinliğini artıracak olan anlaşma ile Avrupa’daki büyüme ivmesini hızlandıracak. Yeni operasyonla Ekol Polonya, 63 bin metrekare dağıtım merkezine ulaşacak. 




EkolYaklaşık iki buçuk yıl önce başlayan iş birliği ile Ekol, Regatta için e-ticaret, iadeler ve katma değerli işlemler (VAS) gibi geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Ekol, Regatta’ya 10 bin metrekare depo alanı ve stok takiplerinin kolayca yapılabilmesi için 28 bin stok kodu (SKU/Stock Keeping Unit) sağlıyor.
 
İki şirket arasındaki iş birliğinin geliştirilerek sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ekol Polonya Ülke Müdürü Arkadiusz Jastrzębski, Temmuz 2020’de başlayacak yeni sözleşme ile mevcut depolama alanının 23 bin metrekare genişletileceğini söyledi. 
Ekol’ün intermodal taşımacılıkta çok güçlü olduğunu belirten Jastrzębski, “Entegre, esnek ve etkin çözümler sunan lojistik sağlayıcısı olarak müşterilerimize özel sıfırdan operasyonel çözümler tasarlıyoruz. Sürekli geliştirdiğimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde cevap verebildiğimiz depo yönetim sistemine (WMS) sahibiz. Ekol’ün sektördeki 30 yıllık deneyimi, çeşitli ürün gruplarının depolanmasına imkan sağlayan bir milyon metrekarenin üzerindeki dağıtım merkezine sahip olması Polonya’da ulaştığımız başarının arkasındaki güç.” değerlendirmesinde bulundu. E-ticaretin, iş birliğinin en dinamik kısmını oluşturduğunu ifade eden Jastrzębski, “Regatta’nın çoğu Avrupa Birliği ülkesindeki toptancılarına ve mağazalarına gönderiler hazırlarken, bazı ülkelerdeki alıcılar için e-ticaret hizmetini üstleniyoruz. Yeni sözleşmenin Ekol’ün Polonya'da kontrat lojistiğini daha da geliştirebilmesi için büyük bir şans olduğunun farkındayız. İş birliğimizin başlamasından bu yana depolama kapasitemiz yaklaşık 15 kat arttı.” diye konuştu. 
 
Ekol’ün müşterilerine kusursuz operasyon geliştirdiğini ifade eden Regatta Ltd. Grup Ticari Müdürü John Mulvihill ise “Daha büyük bir tesise genişleme zaten çok başarılı bir operasyonun doğal bir ilerlemesidir. Yeni depo tasarlarken, Avrupa’daki operasyonlarımızın büyümesine ve geleceğe hazırlanırken Ekol ekibiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. ”dedi. 
40 bin metrekare dağıtım merkezi bulunan Ekol Polonya; kapsamlı lojistik hizmetleri, e-ticaret, intermodal ve karayolu taşımacılığı faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, yüksek düzeyde gümrük hizmetleri sağlayan Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (AEO) sertifikasına sahip.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat