Samsun lojistik köyüne kavuşacak
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, " Şuan lojistik köy kurulmasıyla ilgili önemli bir aşamaya geldik."
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, " Şuan lojistik köy kurulmasıyla ilgili önemli bir aşamaya geldik. Yer sorununu çözerek uluslararası standartlarda lojistik köy kurmaya başlayacağız."
Aksoy, Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği (EURADA)'nin 2012 yılı 2. Agorada Toplantısı'na katıldı. Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA)'nın ev sahipliğinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılışında düşüncelerini bildiren Vali Hüseyin Aksoy, başta Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Hollanda Industriebank LIOF' ile EURADA Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Antoine Platen, EURADA Genel Direktörü Christian Saublens, Kalkınma Bakanlığı ve Avrupa Birliği Türkiye delegasyonu ile çok sayıda yabancı kalkınma ajansları temsilcilerine Samsun'un sektörel, coğrafi, tarımsal ve turistik potansiyelini anlattı.
Samsun'un 1 milyon 252 bin nüfusu ile Karadeniz bölgesinin tek, Türkiye'nin ise 16. büyük ili olduğunu hatırlatan Vali Aksoy, "Samsun birçok konuda önemli potansiyelleri olan bir kent. Bu anlamda ilimiz, lojistik sektöründe 4 ulaşım alternatifine sahip nadir bir kentimiz. Tarımsal, doğal arkeojik potansiyelleri yüksek bir kent." dedi.
Samsun'un Türkiye'de ilk olarak güdümlü projeler sunan ve bunu alan bir il olduğunu vurgulayan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu yolla OKA'dan aldığımız kaynaklarla fuar ve kongre merkezini hayata geçiriyoruz. Kısa zamanda bitirilerek hizmete girecek. Yine lojistik sektörü Samsun için çok önemli sektörden birisi. Samsun'da bu potansiyeli harekete geçirebilmek için OKA'dan destek aldık. Samsun Master Planı'nı hazırladık. Aldığımız kaynaklarla fizibilite çalışmalarını üzerine ekledik. Şuan lojistik köy kurulmasıyla ilgili önemli bir aşamaya geldik. Yer sorunu çözerek uluslararası standartlarda lojistik köy kurmaya başlayacağız. Samsun çok önemli bir kümelenme merkezlerinden birisi. Medikal el aletlerinde önemli bir potansiyel var. Kümelenme merkezine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. OKA'da bununla ilgili fizibilite çalışması yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor." bilgisini verdi.
Toplantıda Avrupa'daki kalkınma ajanslarının deneyimlerini paylaşacak olmasının herkese önemli geri kazanımlar sağlayacağının altını çizen Vali Hüseyin Aksoy, TR 83 bölgesinde ise inovasyon stratejilerinin ele alınacağını kaydetti. İnovasyon kavramının çok önemli bir noktaya geldiğini ve farklı sektörlerde uygulanmaya başlandığını söyleyen Vali Aksoy, inovasyon ve yenilik yapma kapasitesinin bölgelerin ekonomisi, bölgesel kalkınma için ne anlama geldiği, bölgelerin neler yapabileceği, özellikle kalkınma ajansları gibi yerel kurumların bu anlamda nasıl roller alacağı, hangi alanlarda etkin olacağı vüe inovasyonun kurumsal boyutlarının yanı sıra mekansal boyutlarının tartışılmasının büyük yarar sağlayacağını da sözlerine ekledi.