e


Yılın lojistik ödülü SARAS’ın

Yeni yatırımları ve ortaklıklarıyla uluslararası bir marka olmayı hedefleyen SARAS Lojistik’ten büyük başarı. SARAS, C2 alanında 2012 yılı Lojistik Ödülü’ne layık görüldü.





saras_lojistik2.jpg

Saras, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in yanı sıra, lojistik sektörünün de büyük ilgi gösterdiği ödül töreninde, sektörün en prestijli ödülüne layık görüldü. Ödül, C2 olarak adlandırılan, uluslararası  taşımalar dalındaki başarıları temsil ediyor.

Yeniden yapılanma süreci başlatan SARAS, kurumsallaşmasının yanı sıra, yeni yatırımlar ve yeni işbirliği anlaşmalarıyla, gerek Türkiye’deki konumunu, gerekse uluslararası konumunu güçlendiriyor.  SARAS, 5 yıllık süreçte, 800 olan araç sayısını 2 bine çıkarmayı ve bütün taşıma modlarında, dünyanın her tarafına taşıma yapmayı hedefliyor. 

10 adet toplama-dağıtım deposu, 3 adet de merkez deposu bulunan SARAS, toplam 485 uzman çalışanıyla kesintisiz lojistik hizmeti sunuyor. Günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilmek için bundan böyle kombine taşımacılık şirketin öncelikleri arasında yer alacak. Geçtiğimiz günlerde Alman Allgeier Group ile işbirliği anlaşması yapan Saras, uluslararası konumunu güçlendirmek için yakın gelecekte uluslararası başka firmalarla da işbirliği anlaşması yapacak.     

Günümüzde yeni hatlarla yeni fırsatların oluştuğunu vurgulayan SARAS Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras, “Yeni araç ve depo yatırımlarımızın yanı sıra, uluslararası lojistik şirketleriyle işbirliği anlaşmaları yapıyoruz. Bu uluslararası marka olma hedefimizin bir parçası. Yakın bir gelecekte bütün taşıma modlarında, dünyanın her tarafına taşıma yapıyor olacağız. Ayrıca yakın gelecekte, İstanbul’da Marmaray’ın devreye girmesi ve Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun tamamlanmasıyla bu bölgede yepyeni fırsatlar açılacak. Ayrıca yeniden canlandırılmaya çalışılan tarihi İpekyolu’nun devreye girmesi, Asya-Avrupa arasında çok büyük fırsatlar doğuracak. Biz SARAS olarak bütün bu fırsatları değerlendirmek üzere hazırlık yapıyoruz” dedi.

SARAS ilk etapta 800 olan araç sayısını, 2 bin adete çıkarmayı hedefliyor. Yurt içinde ve yurtdışındaki depoların da yeni yatırımlarla üç yıl içinde 150 bin metrekareye çıkarılması planlanıyor. Ayrıca hava, deniz ve demiryolu taşımalarında entegre bir sistem oluşturulması için de yatırımlar yapılacak.

Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğuna dikkat çeken  Turgay Aras, bu hedefe ulaşmanın sadece üretim ve ihracatla değil, bunu destekleyen lojistik sektörü ile başarılabileceğini vurgulayarak, hükümetin bu konuda sektörün sıkıntılarını gidermesi ve geleceğe yönelik gerekli yatırımları yapması gerektiğini kaydetti.

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat