e


M&M Türkiye, tekstil için lojistik üs kuracak
Global büyüme hedeflerinde Türkiye’ye de önemli bir rol biçen Militzer&Münch, bu kapsamda yatırımlarını hızlandırırken, sektörlere özel çözümleriyle de öne çıkıyor. Entegre hizmet sundukları tekstil lojistiğinde müşteri odaklı ve tecrübeli takımlarıyla portföylerini genişletmeye devam edeceklerini söyleyen M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, kısa vadede tekstil lojistiği merkezlerini hayata geçireceklerini açıklıyor.




mm38 ülkeye yayılan güçlü ağı ile dünya lojistik sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Militzer&Münch, Türkiye’de de büyüme maratonunda. Türkiye’de forwarder olarak geniş bir hizmet yelpazesiyle faaliyet gösteren M&M, lokal ağını güçlendirme çalışmalarını sürdürürken, yoğunlaştığı sektörlerdeki iş hacmini de artırmaya odaklandı. Mersin-Adana, Bursa ve İzmir’in yanı sıra çok yakında açacağı Ankara ofisiyle de müşterilerine ulaşacak olan şirketin portföyünde tekstil sektöründen ağırlığı var. İş hacminin %40’ı tekstil sektöründen oluşan M&M Türkiye, başta Fransa, Almanya ve Kuzey Afrika’ya olan tekstil ihracatında da önemli bir oyuncu. 
2011 yılı sonundan itibaren, teknoloji ve altyapı yatırımlarına hız verdiklerine dikkat çeken M&M Türkiye Genel Müdürü Cem Ulusoy, “Hedeflerimizi revize ederken, kısa vadede bir tekstil lojistiği merkezi yatırımını da hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuşuyor.

M&M’in global deneyimi ve yaygın networkü tekstil lojistiğinde size ve müşterilerinize ne gibi avantajlar sağlıyor?
M&M Türkiye’nin tekstil lojistiği alanındaki avantajı, mevcut networku ile her ülkede yerinde hizmet ve müşteri odaklı çözüm stratejileri üretebilmesinden geçiyor. M&M Türkiye olarak üretimden, varış ülkesindeki alıcıya veya perakende satış noktalarına kadar entegre bir lojistik hizmeti veriyoruz. Bu da müşteri portföyümüze önemli ölçüde bir fiyat avantajı sağlıyor.

Tekstil sektörüne yönelik operasyonlarınızda ağırlıklı olarak hangi ülkelere/ülkelerden taşıma yapmaktasınız?
M&M Türkiye’nin mevcut potansiyeli içerisinde tekstil lojistiği hizmeti %40’lık bir pay oluşturmakta. M&M Türkiye olarak, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda tüm taşıma alternatiflerini kullanmak suretiyle üretimden son teslime kadar hizmet vermekteyiz. Etiketleme ve ambalajlamanın yanı sıra askılı taşımaları da gerçekleştiren M&M Türkiye, Almanya, Hollanda, Belçika, Kuzey Afrika ve Fransa olmak üzere birçok noktaya hızlı ve güvenli taşıma servisi sağlıyor.

ALTERNATİF TAŞIMA MODELLERİYLE PORTFÖYÜNÜ BÜYÜTTÜ

Müşteri portföyünüz kimlerden oluşuyor? Bu alanda sunduğunuz katma değerli hizmetlerden de örnekler verir misiniz?
Mevcut hizmetlerimize ek olarak son dönemde geliştirdiğimiz alternatif taşıma modellerinin avantajları ile Almanya’da yerleşik iki ciddi ithalatçıyla el sıkışmış bulunmaktayız. 2013 yılı içerisinde müşteri odaklı, profesyonel ve tecrübeli takımımız sayesinde portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz.

Avrupa’daki küresel kriz, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki siyasi gerginlikler nedeniyle zorlu bir sınavdan geçen Türk tekstil sektörüne nasıl destek oluyorsunuz? Sizce Türk lojistik sektörü tekstil sektörü için hangi bölgelere, ne tür yatırımlar yapmalı?
M&M Türkiye olarak, müşteri beklentileri doğrultusunda alternatif taşıma modelleri ile fiyat ve sefer süresi anlamında kesintisiz mal akışının sağlanması adına, doğru planlama ve etkin kaynak kullanımıyla çeşitlilik yaratarak müşterilerimize bir mana da danışmanlık hizmeti vermekteyiz.
Türkiye, coğrafik konumunun avantajlarını kullanarak lojistik bir üs olma adayıdır ancak ülkemizde lojistik sektörü uluslararası standartları daha yeni yakalamaya başladı. Globalleşen dünyamızda Türkiye’deki lojistik şirketlerinin başarılı olmaları için uluslararası anlamda network oluşturma mecburiyetleri var. Hem her çeşit taşıma alternatifine hakim olan, yükleme-boşaltma depolama, bakım-onarım gibi faaliyetlerin gerçekleştiği alanların artmasıyla, hem de özel sektör-üniversite işbirliklerinin geliştirilmesi ile Türkiye, Avrupa ile arasındaki sektörel açığı kapayacaktır.

TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERİLMELİ
Türkiye’de tekstil lojistiğinin geleceğini nasıl görüyorsunuz? M&M Türkiye’nin bu alanda orta ve uzun vadeli hedeflerini de paylaşır mısınız?
Batılıların lojistik tecrübeleri yüzyılın üstünde olmakla birlikte Türkiye bu konuda henüz 50 yıllık bir geçmişe sahip… Aradaki bu farkı kapatabilmek adına Türk firmalarının network çalışmalarını artırarak, teknolojik yatırımlara önem vermeleri gerekiyor. Bu bağlamda, müşteri odaklı yaklaşımı temel alarak, kalite yönetimi süreçlerinin aktif olarak takip edilip, uygulanmasının da sektörün yaşadığı sorunları azaltacağını düşünüyorum.
2023 yılı için Türkiye’de hedeflenen ihracat rakamının ışığında, M&M Türkiye bir tekstil lojistiği merkezi yatırımı planlamakta. Genç ve dinamik işgücümüzden de yararlanarak yakın gelecekte yatırımımızın temellerini atmayı hedefliyoruz.

2013 CİRO HEDEFİ 20 MİLYON EURO
İsviçreli Transinvest Grubu’na bağlı bir holding olarak 1880 yılında kurulan Militzer&Münch, kısa sürede ciroda 1 milyar Euro’ya ulaşmak için yönünü niş pazarlara çevirirken, Türkiye’de de önüne iddialı hedefler koyuyor. Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Afganistan ve Dubai’nin yönetim merkezi olarak da Türkiye’yi seçen şirket, yine Türkiye’de kısa sürede imza attığı büyük başarılarla da adından söz ettiriyor.
2012 yılında cirosunu 700 bin Euro’dan 12 milyon Euro’ya ulaştıran, sadece İstanbul’da 50 kişilik bir ekiple hizmet veren M&M Türkiye, yükseliş grafiğini bu yıl da sürdürmeye kararlı. 2013 için 20 milyon Euro’nun üzerinde ciroya ulaşmayı hedefleyen şirket, yine bu yıl yurtiçindeki ofis ağına Ankara’yı da dahil etmeyi planlıyor. Türkiye’de henüz depo ve filo yatırımı yapmayan, iş ortakları ile yıl alan M&M Türkiye, karayolu taşımacılığının yanı sıra intermodal ve kombine taşımacılığı da yoğun olarak kullanıyor. Çin’deki güçlü yapılanmalarına paralel olarak da deniz ve havayolu taşımaları eşgüdümlü olarak gerçekleştiriliyor. Bunların yanısıra, yine M&M Türkiye’ye bağlı olarak Irak/Erbil’de de ofis açma hazırlıkları sürdürülüyor.

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat