Otomotiv sektörü OMSAN’ın yaratıcı çözümlerine emanet
OMSAN Lojistik, otomotiv endüstrisine sunduğu entegre lojistik hizmetlerini farklı ve yaratıcı çözümlerle destekliyor. Yılda yaklaşık 670 bin bitmiş araç taşıması gerçekleştirdiklerini belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, Acil ve Stok Yedek Parça Taşımacılığı, Milk Run Projesi ve İntermodal Taşımacılık çözümleriyle sektörün rekabet gücünün artmasına da katkı sağladıklarını söylüyor.
OMSAN Lojistik yetişmiş insan gücü, otomotiv endüstrisindeki 35 yıllık tecrübesi, bilgisi, teknolojik-operasyonel altyapısıyla otomotiv ana ve yan sanayisine entegre lojistik hizmeti sunuyor. Yurtdışındaki stratejik iş ortakları vasıtasıyla otomotiv lojistiğinde çok geniş bir coğrafyaya uzanabilen şirket, farklı ve yaratıcı çözümleriyle sektörün rekabet gücünün artmasına da katkı sunuyor.
OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, bitmiş araç lojistiği kapsamında; özmal ve tedarikçi araç filolarıyla uluslararası karayolu ve denizyolu nakliyesi, yetkili satıcılara dağıtım, araç stok ve PDI hizmeti, gümrükleme, sigorta ve hasar yönetimi hizmetleri verdiklerini vurguluyor. Sektörün öncü firmalarına lojistik hizmet sağladıklarını belirten Küçükertan, yılda yaklaşık 670 bin bitmiş araç taşıması gerçekleştirdiklerini söylüyor.
HER AN MÜŞTERİSİNİN YANINDA
Müşterilerine farklı ve yaratıcı çözümler sunmayı hedefleyen OMSAN Lojistik'in otomotiv sektörünün kullanımına sunduğu en önemli hizmetlerden birisinin “Acil ve Stok Yedek Parça Taşımacılığı” olduğunu belirten Osman Küçükertan, “Bu hizmet kapsamında, müşteri depolarından yetkili servislere yedek parçaların dağıtımı gerçekleştirilmekte. Bunun dışında yetkili servislerin acil yedek parça ihtiyaçları da karşılanmakta” diyor.
OMSAN’ın yurtiçi karayolu yedek parça taşımacılığı kapsamında sunduğu bir diğer hizmetin ise “Milk Run” taşımaları olduğunu vurgulayan Küçükertan, şunları aktarıyor: “2002 yılından beri yürüttüğümüz bu proje çerçevesinde müşterilerimizin tedarikçilerinden malzemeler toplanmakta, ihtiyaç halinde bu malzemeler aktarma merkezlerinde konsolide edilmekte, daha sonra doğrudan üretim hattına sevk edilmektedir. Ana sanayiye yapılan sevkiyatlardan sonra boş ambalajlar için süreç tersine işletilmekte, boş ambalajlar ana sanayiden alınarak kullanılmak üzere tedarikçi firmalara teslim edilmektedir.”
OMSAN’LA ARABALAR DA TATİLDE
Omsan Lojistik olarak otomotiv sektörünü intermodal taşımacılıkla da buluşturduklarına dikkat çeken Küçükertan, 2002 yılından bu yana 340 adet swap body ve 205 adet vagon ile İzmit Köseköy demiryolu hattına paralel gümrüklü ve gümrüksüz 13 bin metrekarelik bir terminal alanı üzerinde intermodal taşımacılık operasyonlarını gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, yıllık 16 bin swap body taşıma hacmine ulaştıklarına dikkat çekiyor.
2010 yılında otomotiv lojistiği kapsamında “Arabam Tatilde” projesini devreye alan OMSAN Lojistik, tatil yolunda araç kullanmak istemeyen ancak tatil süresince araçlarını yanlarında isteyen tatilcilere güzel bir fırsat sunuyor. Bu yenilikçi çözümü 2010 yılında sadece Bodrum için sunan OMSAN Lojistik, hizmet noktalarına Ankara, İzmir, Antalya ve Dalaman’ı da ekledi. Osman Küçükertan, müşteri memnuniyetinin üst düzeyde olduğu bu projeye ilginin her geçen gün arttığını belirtiyor.
ÇEVRECİLİKTE ÖNCÜ OLMA HEDEFİNDE
OMSAN Lojistik, yeşil lojistik uygulamalarıyla da sektöre örnek oluyor. “OMSAN olarak amacımız, sektörümüzde çevre bilincinin oluşturulmasında öncü olmak ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak” diyen Osman Küçükertan, karbon salımlarını azaltmak için; taşıma modları arasında değişim yapılması ve çevreye daha az zarar veren modların tercih edilmesi, çevre dostu motor/araç teknolojilerinin tercih edilmesi, sevkiyat planlarının yeniden düzenlenmesi, sürücülere sürüş eğitimleri verilmesi, beyaz ve mavi yaka çalışanları bilinçlendirmeye yönelik eğitimler düzenlenmesi ve yeşil bina uygulamaları gibi çevre dostu çözümler ürettiklerini söylüyor.
2012 yılında Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali desteğiyle OMSAN mühendisleri tarafından “Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü” geliştirildiğini hatırlatan Küçükertan, projeye ilişkin şu bilgileri veriyor: “Bu proje ile OMSAN, simülatör kullanımı ile sürücülerin yetkinliğini artırarak yakıt sarfiyatının azaltılması, sürüş hatalarından kaynaklı araç ve ekipmanlarda meydana gelen aşınma ve yıpranmaların minimal ölçeğe indirilmesi, hasarların/kazaların en aza indirilmesi ve karbon salımının azaltılmasını hedeflemekte.”
ATIK YAĞLARIN YÖNETİMİ PROJESİNE AVRUPA’DAN ÖDÜL
Temiz bir dünya ve yeşil bir gelecek için sorumluluk taşıyan OMSAN’ın uzman olduğu diğer bir alan ise atık yağ taşımacılığı. OMSAN, “Geri Dönüşüm Lojistiği” kapsamında petrol ürünlerinin, madeni yağların kullanımı sırasında ve kullanımı sonrasında oluşan atıkların toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafı ile ilgili Petrol Sanayi Derneği (PETDER) tarafından 2004 yılında başlatılan “Atık Yağların Yönetimi” projesine, nakliyeden sorumlu iş ortağı olarak destek veriyor. Bu alandaki hizmetlerini sağlık, emniyet ve çevre kurallarına uygun olarak gerçekleştirdiklerini belirten Osman Küçükertan, “Atık Yağların Yönetimi” projesinin, 2012 Yılında Avrupa Tedarik Zinciri Mükemmellik Ödülleri Yarışması’nda Avrupa’nın en başarılı 5 çevreci lojistik projesinden biri olarak seçildiğini söylüyor.
OTOMOTİVDEKİ PERFORMANSINI ÖDÜLLERLE TESCİLLEDİ
• Toyota Motor Europe tarafından iki yıl üst üste “Araç Lojistiği İş Ortaklığı Ödülü”ne layık görüldü,
• TOFAŞ tarafından “Performans Ödülü”ne layık görüldü,
• Dünya Lojistik Ödülleri’nde, Karayolu Yük Taşımacılığı kategorisinde birincilik ödülünü kazandı,
• Payment Systems Magazine’in düzenlediği Yılın Starları yarışmasında Yılın Lojistik Şirketi kategorisinde “Yılın Starı” seçildi.
• “Arabam Tatilde” hizmeti ile LODER ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği 2. Ulusal Lojistik Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı,
• Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Turkish Time’ın ortaklaşa düzenlediği İnovasyon Konferansı kapsamında, “Arabam Tatilde” hizmeti ile Türkiye’nin En İnovatif Şirketleri listesine giren tek lojistik şirketi oldu.