e


Sabay projedeki operasyonlarını 4 kıtaya yaydı
Proje taşımacılığının iş hacimleri içinde %30’luk bir paya sahip olduğunu belirten Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, geçtiğimiz süreçte Amerika’dan rüzgar türbini, Çin’den fabrika ekipmanı ve otomobil, Almanya’dan fabrika taşıması yaparken, Afrika’ya ise prefabrik ev taşıdıklarını söyledi. 




bulent_aymen_sabayTaşımacılık sektörünün en eski oyuncularından biri olan Sabay Lojistik, 32 yıllık tecrübesi, dünyaya yayılmış geniş acente ağı, uzman kadrosu ile tüm taşıma modlarında hizmet sunuyor. Proje taşımacılığının hizmet sundukları en önemli alanlardan biri olduğunu vurgulayan Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, “Proje taşımacılığının iş hacmimiz içinde %30’luk bir paya sahiptir.  Hem yurtiçi ve hem de yurtdışındaki acentelerimiz vasıtası ile oluşturduğumuz müşteri portföyüne hizmet vermekteyiz. Ağırlıklı olarak fabrika ekipmanları ve enerji santrali taşımaları yapmaktayız. Forwarder mantığı ile hareket etmekte, taşımacılığın organizasyonu ve realizasyonu tarafımızca yapılmakta ve projenin taşımasını ise altyüklenicilerle gerçekleştirmekteyiz” dedi. 
Bülent Aymen, enerjinin hedef sektörleri arasında yer aldığını söyledi. Bugüne kadar özellikle rüzgar enerjisine yönelik önemli türbin taşımaları gerçekleştirdiklerinin altını çizen Aymen, “Bu operasyonlarda üretim yerinden yatırım sahasına kadar tüm taşımalar firmamız tarafından gerçekleştiriliyor. Yurtdışında bulunan iş ortaklarımız ile müşterilerimize gerek zaman ve gerekse maliyet açısından en uygun hizmeti rasyonel bir şekilde vermeye çalışıyoruz” dedi. 
Sabay Lojistik olarak yurtdışında gerçekleştirdikleri proje taşımacılığı operasyonlarının özellikle Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika pazarlarında yoğunlaştığını belirten Bülent Aymen, bu ülkelerdeki firmalar ile yakın ilişki içinde olduklarını söyledi. Aymen son süreçte yer aldıkları önemli projeleri ise şöyle sıraladı: “Osmaniye’de kurulan Türkiye’nin en büyük yassı çelik fabrikası için Çin’den fabrika ekipman taşımasını gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ta kurulan bir bakır üretim tesisi için tüm fabrikayı Almanya’dan Kahramanmaraş’a taşıdık. Azerbaycan’ın yeni model taksilerini Çin’den Bakü’ye taşıdık. General Electric için Houston’dan Samsun’a rüzgar türbinlerinin taşınmasını gerçekleştirdik. Afrika’ya prefabrik ev taşıması yaptık.” Bu süreçte gerçekleştirdikleri en büyük projenin ise, 120 tonluk tek parça fabrika taşıması olduğunu belirten Aymen, Çin’in Xiamen Limanı’ndan gemi ile teslim aldıkları bu dev parçayı, İskenderun Limanı’na oradan da karayolu ile fabrika sahasına taşıdıklarını söyledi. 
Sabay Lojistik Proje Departmanı’nın yeni projeler için çalışma yürüttüğünü vurgulayan Aymen, “Bu konuda vizyonumuz, yurtiçinde yatırımcılara entegre çözüm sunmak ve her tür parçayı proje aritmetiği içinde sorunsuz bir şekilde taşımak. Bu konuda altyapımızda eksik olan yanlarımızı gidermek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” dedi. 
Coğrafi konumuyla Türkiye’nin yabancı yatırımcılar için fırsatlar barından stratejik bir ülke olduğunu vurgulayan Aymen, ekledi: “Bu yüzden ülkemizde sanayi ve enerji alanlarında yatırımların artmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde bu trendin devam edeceği varsayılırsa, proje taşımacılığı cazibesini artıracak bir alan olacak.”
 
 
 
 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat