e


Mars Logistics 50 milyon euro yatırım yapacak

2016 yılını ’lik bir büyümeyle kapattıklarını belirten Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, “2017’de 30 milyon euro yatırım yaptığımız ve 70 bin m2’lik alana kurulu Hadımköy’deki yeni lojistik merkezimizi tamamlayacağız. Yeni yılla birlikte filomuza da 20 milyon euroluk yatırım yapma planımız var” dedi.

zirve_banner





ali_tulgar_marsTürkiye’de ve globalde farklı taşıma modelleriyle müşterilerine hizmet veren Mars Logistics, yatırımlarla büyümeye devam ediyor. 2016’yı hedefleri doğrultusunda kapatan şirket, 2017’de araç ve depo yatırımlarını sürdürecek.

2016’DA BÜYÜDÜ
2016 yılı Mars Logistics açısından olumlu geçtiğini belirten Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, ’lik bir büyüme yakaladıklarını, cirolarını ise 250 milyon euroya çıkardıklarını söyledi. 2016’da büyüyen iş hacimleri doğrultusunda filo ve depo yatırımı yaptıklarını anlatan Tulgar, şunları aktardı: “Geride bıraktığımız yılda birçok yenilikle sektörümüzde öncü olma rolümüzü sürdürdük. 2016’da yetkilendirilmiş yükümlülük ve FORS belgelerini aldık. Ayrıca milkrun hizmeti vermeye başladık. Almanya-Giengen arasında başlattığımız tren seferleri de markamız adına 2016 yılındaki önemli gelişmelerden birisiydi. Öte yandan Bursa, İzmir ve Mersin ofislerimiz de yeni yerlerine taşındı.”
Tulgar, 2017’de de yatırım yaparak büyümeye devam edeceklerini söyledi. Gündemlerinde depo ve araç yatırımı olduğunu aktaran Tulgar, “2017’de 30 milyon euro yatırım yaptığımız ve 70 bin metrekarelik alana kurulu Hadımköy’deki yeni lojistik merkezimizi tamamlayacağız. Yeni yılla birlikte filomuza da 20 milyon euroluk yatırım yapma planımız var. Ayrıca Asya’dan Avrupa’ya kadar tüm pazarlardaki faaliyetlerimiz de sürecek. Bu yıl da otomotiv ve tekstil başta olmak üzere kimya, enerji ve perakende sektörlerine en iyi şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

LOJİSTİK MASTER PLAN OLUŞTURULMALI
Ali Tulgar, bu dönemde lojistik sektörünün önceki yıllara nazaran duraklama dönemine girdiğini söyledi. Sektörün 2017’yi ülke büyümesinin bir puan üzerinde, %4 ila 4,5’luk bir büyüme performansıyla kapatmasının beklendiğinin altını çizen Tulgar sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye olarak içinde bulunduğumuz coğrafya bizim için bazı zorluklara gebe. Yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantılar, güvenlik riskleri, ticaret yolları üzerinde olumsuz bir etki yaratıyor. Bu da lojistik sektörü için bir dezavantaj yaratıyor.
Sektörümüzün uluslararası pazarlardaki rekabet gücü büyük potansiyeller taşıyor. Ancak tabii ki, potansiyele erişmemiz için daha kat etmemiz gereken yol var. Bu noktada Dünya Bankası’nın geçtiğimiz aylarda açıkladığı Küresel Lojistik Performansı raporunu anımsatmak isterim. 2 yılda bir açıklanan bu rapora göre 2014 yılında bulunduğumuz otuzunculuktan bu yıl otuz dördüncü sıraya düştüğümüzü görüyoruz. Yükleme işlemlerinin altyapı kalitesi, hızı gibi ölçümler 3,23’ten 3,18’e düşmüş gözüküyor. Almanya bu listede her zaman ya ilk sırada ya da ikinci sırada bulunur. Çünkü onlarda iyi bir planlama ve koordinasyon var. Bizim halen ciddi bir lojistik master planımız yok. Devletle sektör arasındaki ilişki yeni gelişiyor. Mesela sınır kapılarımızda ve limanlarımızda ciddi sorunlarımız var. Küresel ekonomi içinde giderek daha önemli bir rol almaya başlayan ülkemizin ciddi anlamda bir lojistik master plana ihtiyacı vardır. Bu plan ile lojistik sektöründeki tehditlerin tespit edilip, kaldırılması ve önlenmesi için hem sektör içinde hem de hükümet bazında aksiyon alınmalıdır.”  

 

 

 

 

 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat