Hyundai Glovis büyümeye demir attı
28/08/2019 - 13:46:00
Ro-Ro gemileriyle Türkiye limanlarına da hizmet vermeye başlayan Hyundai Glovis, iki gemiyle Uzak Doğu’dan ve Kuzey Avrupa’dan iki haftada bir servis sunuyor. Geçen yıl 20 bin TEU’luk yükü denizden yürüttüklerini aktaran Hyundai Glovis Türkiye SCM Müdürü Gülfem Bilgi, Türkiye’ye önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve en doğru çözümü sunan stratejik iş ortağı olma hedefleri doğrultusunda bunu sürdüreceklerini belirtiyor.
Hyundai Glovis 2007 yılında forwarding & denizyolu taşımacılığı ile başlayan Türkiye yolculuğunu bugün nasıl sürdürüyor?
2007 yılında Hyundai Motor Group bünyesinde Türkiye’de oto taşıma ve denizyolu taşıma hizmetleri ile faaliyetlerine başlamış olan Glovis Turkiye, bugün karayolu & havayolu & proje kargo & intermodal taşımacılık & bitmiş araç stok yönetimi & depolama & malzeme hareketleri yönetimi ve hat besleme hizmetleriyle farklı lokasyonlardaki lojistik ağları ve yeni yatırımları sayesinde sektördeki konumunu güçlendirmeye devam etmektedir. 2018’de ISO kalite belgelelerine ve YYS sertifikasına sahip olan firmamız, 400’den fazla personeliyle hizmet alanlarını günden güne genişletmekte ve müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun hizmetleri verebilmektedir. Trading faaliyetleri kapsamında da demonte oto yedek parçalarının (KD) Güney Kore ve Vietnam’a ihracatını gerçekleştirmektedir. Hyundai Glovis olarak müşterilerimizin yüksek standartlarını koruyacak şekilde tüm tedarik zinciri ihtiyaçlarını değerlendirip maliyetten ve zamandan tasarruf edecek şekilde intermodal taşımacılık ürünlerimizle en uygun çözümleri sunuyoruz.
Türkiye’ye yönelik hizmete soktuğunuz hatlardan söz eder misiniz?
Hyundai Glovis olarak dünya çapında çalışan yaklaşık 70 adet Ro-Ro gemimiz bulunmakta. Dünyadaki birçok limana direkt ya da aktarmalı olarak servis verebilmekteyiz. Türkiye’ye ayda iki gemimiz Uzak Doğu’dan, bir gemimiz de Kuzey Avrupa’dan gelmektedir. Uzak Doğu’dan gelen gemimiz Türkiye’den kalktıktan sonra gemi programına bağlı olarak genelde Livorno, Tarragona, Djen Djen, Casablanca, Koper, Antwerp, Rotterdam, Immingham, La Goulette, Bremerhaven gibi limanlara uğramaktadır. Kuzey Avrupa’dan kalkıp Türkiye’ye gelen gemimiz Türkiye’den sonra Orta Doğu ve Uzak Doğu’da gemi programına göre Aqaba, Jeddah, Jebel Ali, Abu Dhabi, Dammam, Hamad, Sohar, Kuwait, Hambantota, Singapore, Kwangyang, Pyeongtaek, Busan, Shanghai, Tianjin gibi belirli limanlara uğramaktadır. Bunların dışında Kuzey Avrupa aktarmalı dünya çapında birçok liman için çözüm üretebilmekteyiz.
DÜŞÜK MALİYET, HIZLI TESLİMAT
Denizyolu taşımacılığı ile ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? Müşterilerinize sunduğunuz avantajlar neler?
Hyundai Glovis olarak denizyolu taşımacılığı ile ağırlıklı olarak otomotiv ve yedek parçaları, makina, ekipman ve kalıp, demiryolu araç yedek parçaları, çelik ve ağır sanayi sektörlerinde hizmet vermekteyiz. Müşterilerimize sunduğumuz en temel avantajları; piyasa standartlarına göre düşük maliyet, zamanında ve güvenli teslimat, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet şeklinde sıralayabiliriz.
2018’de denizyolunda ne kadarlık bir yük trafiğine ulaştınız?
Tedarik Zinciri Yönetimi departmanı olarak 2018 yılında konteynerde %65’i Uzak Doğu ithalat-ihracat, %35’i Hindistan ithalat olmak üzere toplamda 20 bin TEU’luk bir yük trafiği gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
YATIRIMLARA DEVAM EDECEK
Türkiye’ye ilişkin hedefleriniz ve yatırım planlarınız neler?
Hyundai Glovis Türkiye, Hyundai grubunun globaldeki gücü ve Türkiye’deki 12 yıllık tecrübesini birleştirerek yeni yatırım kararları almayı sürdürmektedir. Bu politikanın bir sonucu olarak da geçtiğimiz yıl Bursa ve İzmir’de açılan şubelerimiz ve bu sene başında merkez ofiste kurulan proje departmanımız faaliyetlerine başlamıştır. Bunun yanında yine 2019 yılında 2. el binek araç ticareti başlamıştır. Yeni yatırımlarına devam eden firmamız, en doğru çözümü sunan stratejik iş ortağı olmayı sürdürerek hedeflerini genişletmeyi planlamaktadır.
Türkiye’nin denizyolu taşımacılığı açısından avantajları nelerdir?
Türkiye’nin uluslararası ulaşım yolları üzerinde bulunması ve yeterli oranda kara ve demiryolu bağlantısına sahip olması Türkiye’yi denizyolu taşımacılığında avantajlı konuma getirmektedir. Ayrıca gümrük işlemlerinde sürekli yapılan geliştirmeler, iyileştirmeler ve basitleştirilmiş usul uygulamaları sayesinde müşterilerimize daha akıcı ve etkili bir hizmet sunabiliyoruz.