Marshall Global Lojistik enerjisini proje lojistiğinden alıyor
18/11/2019 - 14:36:00
Proje lojistiğinde uzmanlaşan Marshall Global Lojistik’in cirosunun yüzde 60’ı buradan geliyor. Enerjiden inşaata, otomotivden makineye kadar birçok farklı sektörde global ölçekli firmalara sundukları hizmetlerle bu alanda know-how ihraç ettiklerini vurgulayan Marshall Global Lojistik Proje Direktörü Cem Kürşat Aşan, büyüme hedefleri kapsamında yurt içinde 4 ayrı bölgede ofis açmaya, yurt dışında ise Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Orta Doğu’da yeni yatırımlar yapmaya hazırlandıklarını açıklıyor.
2016 yılında özelikle proje taşımacılığı konusunda bilgi ve deneyime sahip bir ekip tarafından sektörde yeni bir hizmet anlayışı ile farklılık yaratmak amacıyla kurulan Marshall Global Lojistik, yurt içi ve yurt dışında birçok farklı sektörden gelen talepleri karşılayarak, aynı zamanda butik ve kişiye özel hizmetler sunuyor. İmza attığı dev projelerle adından söz ettiren şirket, yurt içi ve yurt dışında önemli yatırımları devreye almaya hazırlanıyor. “Bizim için her proje, her müşteri yeni bir heyecan” diyen Marshall Global Lojistik Proje Direktörü Cem Kürşat Aşan, genç ve dinamik bir ekip ve yönetim kadrosu ile özellikle yakın takip ve mühendislik becerisi gerektiren süreçlerde fark yarattıklarının altını çiziyor.
Proje lojistiği alanında ne tür hizmetler sunuyorsunuz?
Marshall Global Lojistik A.Ş., kurulduğu günden itibaren coğrafi ya da fiziki engel teşkil eden işlere yoğunlaştı. Başlıca uzmanlık alanımız, birden fazla taşıma modeli içeren karmaşık süreçlere çözüm odaklı yaklaşıp, hızlı ve ekonomik bir şekilde sonuçlandırmaktır. Bu bağlamda farklı özel ekipmanlar, taşıma araçları ve mühendislik hizmetlerini teknolojik bir altyapı ile birleştirerek alternatif çözümler üretiyoruz. Standart kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığının yanı sıra ağır ve gabari dışı yüklerin kombine bir şekilde elleçlenmesi konusunda mühendislik ve lojistik danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Projelerin gerçekleştiği sahalarda, yükleme ve tahliyelerin yapıldığı liman ve depolarda mevcut operasyonlara nezaret ederek operasyonel süreçleri kontrol altında tutuyoruz.
KNOW-HOW İHRAÇ EDİYOR
Proje lojistiği alanında hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz? Müşterilerinize ne tür avantajlar sağlıyorsunuz?
Yurt içi ve yurt dışında başta enerji (petrol, doğalgaz ve yenilenebilir enerji), inşaat, otomotiv ve makina olmak üzere bir çok farklı sektörde genellikle global ölçekli firmalar ile çalışmaktayız. Müşterilerimizin büyük bir çoğunluğu yurt dışında bulunmaktadır. Bu vesile ile ülkemizin de gelişmesine katkıda bulunarak aslında bir know-how ihraç ediyoruz. Müşterilerimize sağladığımız avantajların aslında en önemlisi zaman. Karmaşık proje süreçlerinde genellikle müşterilerin beklentisi hızlı ve etkin aynı zamanda ekonomik çözümler üretilmesidir. Biz de bilgi ve tecrübemizi bunun için kullanıyoruz.
Çözüm ortağı olduğunuz önemli projelerden söz eder misiniz? 2019 yılında hangi projelere imza attınız? Şu anda hangi projelerin lojistiğini üstleniyorsunuz?
Geçtiğimiz dört yıl boyunca başta Irak olmak üzere, Türkmenistan, İran, Fas, Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur ve Mısır’da çok çeşitli alanlarda farklı projelere imza attık. Özellikle komple bir endüstriyel tesisin, elektrik santralinin ve petrol rafinerilerinin kurulum ve geliştirme/yenileme süreçlerinde aktif olarak rol aldık. 2019 yılında, bir proje kapsamında 4 adet gemi kiralama operasyonu ile Marmara Bölgesi’nden Mısır’a endüstriyel alanda hizmet veren bir fabrikanın kapasite artışına bağlı olarak gerçekleştirdiği bir yatırım sonucu 20.000,00 CBM hacminde gabari dışı malzemelerin sevkiyatını başarılı bir şekilde tamamladık.
Hali hazırda multimodal taşıma modelini kullanarak Uzakdoğu’dan Ortadoğu ülkelerine elektrik santrali yenileştirme ve geliştirme projelerini sürdürüyoruz.
DEV PROJELERE İMZA ATIYOR
Bugüne kadar taşıdığınız en büyük ve en ağır yük hangisiydi? Projenin detayları hakkında bilgi verir misiniz?
Bugüne kadar sevkiyatını gerçekleştirdiğimiz en büyük yükler arasında Çin’den Singapur’da bir tersaneye gemi ve barge kiralama operasyonları ile elleçlediğimiz 130 ton ağırlığında 12 metre çapında LNG tankını sayabiliriz. (16metre x 11metre x 12metre @130.000,00 kgs) Ayrıca 2019 yılı içinde deniz ve karayolu taşıma şekillerini kullanarak Birleşik Arap Emirlikleri’nden 33 metre uzunluğunda 180 ton ağırlığında dört adet petrol arıtma kulesini Kuzey Irak’a sorunsuz bir şekilde teslim edilmiştir.
Proje lojistiği iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? Büyüme hedefleri kapsamında ajandanızda neler var?
Proje lojistiği, cirosal olarak toplam iş hacmimizin yüzde 60’ını oluşturmaktadır. Bunun dışında standart hava, kara, deniz ve demiryolu forwarding hizmetleri ile depolama, dağıtım ve gümrükleme süreçlerinde müşterilerimiz ile iş birliği sağlamaktayız. Mevcut durumda yurt içinde İstanbul ve Bursa’da bulunan ofis sayımızı; İzmir, Mersin, İskenderun ve Ankara’da açacağımız yeni ofislerle artırmayı planlıyoruz. Yurt dışında ise Kuzey Afrika, Uzak Doğu ve Orta Doğu’da yeni yatırımlar yaparak büyümeyi hedefliyoruz. 2019 yılında yüzde 30’luk bir büyümeyi şimdiden yakalamış bulunmaktayız. 2020 için ise beklentilerimiz 2019’da yakalamış olduğumuz büyüme hızımızın üstüne koyarak, geleceğe dair emin adımlar atmaktır.