Barsan deniz yolu taşımacılığında da iddialı…
24/08/2020 - 13:50:00
Dünyanın gayri safi milli hasılası en büyük ülkelerinde faaliyet gösterdiklerini ve 81 lojistik merkeziyle hizmet verdiklerini belirten Barsan Global Lojistik (BGL) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Müşterilerimizin transit süre ihtiyaçlarına göre gerekli analizleri yaparak, alternatif rota ve armatör opsiyonlarla butik hizmet veriyoruz. Uzak Doğu ve Amerika’da sahip olduğumuz NVOCC belgeleri ile deniz yolu taşımacılığında iddialıyız” dedi.
Kurulduğu 1982 yılından bugüne birçok ilke ve başarıya imza atan Barsan Global Lojistik (BGL), deniz yolu taşımacılığında da iddialı. Uzak Doğu, Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Shanghai, Shenzhen, Hong Kong, Seul, New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Houston, Chicago, Barcelona, Nurnberg, Coventry, Toronto, Sao Paulo gibi dünyanın en önemli liman ve ticaret şehirlerinde kendi depolarıyla hizmet veren şirket, deneyimli Türk ve yabancı kadrolarıyla müşterilerinin transit süre ihtiyaçlarına göre en uygun çözümleri sunuyor. Deniz yolu taşımacılığına ilişkin sorularımızı cevaplandıran Barsan Global Lojistik (BGL) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, dünyanın gayri safi milli hasılası en büyük ülkelerinde faaliyet gösterdiklerine dikkat çekerek, “Dünya’da 81 lojistik merkezimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm dünyada oluşturduğumuz geniş hizmet ağı ile tüm müşterilerimizin uluslararası deniz yolu taşımaları ve tamamlayıcı servis taleplerini karşılayacak hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.
UZAK DOĞU-AMERİKA-AVRUPA HATTINDA SÖZ SAHİBİ
Barsan Global Lojistik deniz yolu taşımacılığında ne tür çözümler sunuyor?
Global coğrafyadaki tüm limanlarla ilgili çalışmamız var. Başta Uzak Doğu, Amerika ve Avrupa olmak üzere Shanghai, Shenzhen, Hong Kong, Seul, New York, Los Angeles, San Francisco, Miami, Houston, Chicago, Barcelona, Nurnberg, Coventry, Toronto, Sao Paulo gibi dünyanın en önemli liman ve ticaret şehirlerinde kurduğumuz konsolidasyon ve dağıtım depolarımızla, deneyimli Türk ve lokal yabancı kadromuzla müşterilerimize geniş hizmet yelpazesinde maliyet odaklı çözümler sunuyoruz. Rotterdam ve Anvers (Antwerp) limanlarındaki toplam 100.000 m2’nin üzerindeki depo yatırımlarımızdan sonra Uzak Doğu ve Amerika’dan Avrupa’ya gelen ve giden konteyner operasyonlarında ciddi bir söz sahibi olduğumuzu söyleyebilirim.
Deniz yolu taşımacılığı ile ağırlıklı olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
FMCG, otomotiv, perakende ve tekstil özellikle önemli operasyonlar gerçekleştirdiğimiz sektörler. Uzak Doğu ve Amerika’daki konsolidasyon merkezlerimizde perakende ve otomotiv sektöründen birçok müşterimize kalite kontrol, parsiyel konsolidasyon, başta olmak üzere birçok konuda hizmet vermekteyiz.
TRANSİT SÜRE VE MALİYET AVANTAJI
Müşterilerinize sunduğunuz en temel avantajlar neler?
Müşterilerimizin transit süre ihtiyaçlarına göre gerekli analizleri yaparak, alternatif rota ve armatör opsiyonlarla butik hizmet veriyoruz. Uzak Doğu ve Amerika’da sahip olduğumuz NVOCC belgeleri ile deniz yolu taşımacılığında iddialıyız.
Çin’den Amerika’ya, Türkiye’den tüm dünyaya, Avrupa - Çin - Amerika arası çıkış ve varış limanlarında sahip olduğumuz lojistik altyapımız sayesinde kapıdan kapıya; fabrikadan mağazaya, tedarikten üretim bandına kadar çeşitli formatlarda sevkiyat ve katma değerli servisler sağlıyoruz. Dünya genelinde Barsan depolardan Barsan depolara taşıyarak stok maliyetimizi düşürüyor; sipariş bazında sevkiyatlar yaparak teslimat sürelerini kısaltıyoruz.
2019’da deniz yolunda nasıl bir yük trafiğine ulaştınız? Bu yılı nasıl kapatmayı hedefliyorsunuz?
2019 yılını globalde 300.000 TEU ile kapattık. 2020 senesinde de tüm dünyadaki Covid19 salgınının etkileri ile bu seneyi 300.000 TEU bandında kapatmayı hedefliyoruz.
DENİZ YOLU GELİRLERİNİ ARTTIRACAK
Deniz yolu taşımacılığı iş hacminiz içinde nasıl bir pay alıyor? Bu alan dönük hedefleriniz neler?
Şu anda global konsolide gelirimizin %30’u deniz yolu taşımalarından geliyor. Ancak özellikle Rotterdam ve Anvers (Antwerp) limanlarına yaptığımız büyük yatırımlar ve Amerika’nın Doğu ve Güney bölgelerindeki yeni yatırımlarımızla 2023 senesinde hedeflerimizin üzerine çıkmayı öngörüyoruz. Dubai, Avustralya ve Japonya’daki Barsan şirketleri düşündüğümüzden hızlı büyüyorlar. Bu bölgelerin özellikle Amerika’yla olan trafiğinde söz sahibi olmak istiyoruz.
COVID-19 sürecinde nasıl aksiyon aldınız? Gerçekleştirdiğiniz özel operasyonlar oldu mu?
Covid-19 birçok iş kolunda durgunluğa yol açarken beraberinde yeni fırsatları da getirdi. Bu dönemde özellikle Uzak Doğu’dan çok büyük oranda hava yolu ve charter operasyonları gerçekleştirdik.
TÜRKİYE BÜYÜME POTANSİYELİNE SAHİP
Türkiye’nin deniz yolu taşımacılığı açısından avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Limanlarımızın operasyonel kalitesi ve hacminin arttırılması yanında bürokrasinin de azaltılması ve işlemlerin hızlanmasıyla Türkiye’nin özellikle Mersin & İskenderun başta olmak üzere çok büyük bir büyüme potansiyeli olduğunu söylemem gerekiyor.