e
Banner


Lima Lojistik İtalya yatırımıyla otomotiv taşımalarını hızlandıracak
Lima Lojistik, otomotiv lojistiğindeki iddialı geçen yıl İtalya’da (Milano) açtığı ofisle güçlendirdi. Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, İtalya ofisi üzerinden Avrupa otomotiv trafiğini ithalat ve ihracat olarak iki yönlü hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi. 




lima2013 yılında 4 ortak tarafından Bursa’da kurulan Lima Lojistik, havayolu, denizyolu, karayolu, fuar lojistiği, proje taşımacılığı ve uluslararası hızlı kurye taşımacılığı alanlarında hizmet veriyor.  Yüzde 100 yerli sermayeli firma olarak lojistik sektöründeki faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, küresel firma olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl açılışını gerçekleştirdikleri İtalya Milano ofisleriyle Türkiye’nin hizmet ihracatına katkı sağladıklarını vurgulayan Ural, “Katma değerli yeni servislerimizle İtalya-Türkiye ve Türkiye-Avrupa hava kargo trafiğini yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının olumsuz etkilerine rağmen çift yönlü olarak hızlandırıyoruz” dedi. 
 
HAVADAKİ KRİZİ ÜRÜN ÇEŞİTLİĞİYLE AŞTI 
 
Lima Lojistik, havayolunda başta otomotiv sektörü olmak üzere tekstil, yaş meyve sebze ve medikal sektörlerindeki önemli kuruluşlarla yaptığı anlaşmalarla büyümelerine katkı sağlıyor. Türkiye’de adından söz ettiren büyük kuruluşlarla yüksek hacimli kontratlar imzaladıklarını belirten Cenker Ural, “Dünyanın neresinde üretilirse üretilsin tüm otomotiv yedek parçaları, kumaşlar, gıda ürünleri, medikal malzemeler ve her sektörün ihtiyaç duyabileceği üretim malzemeleri 24 saatten daha kısa bir sürede müşterilerimize ithalat ve ihracat servislerimizle ulaşıyor” dedi. Pandemi etkisiyle hava kargo taşımacılığının ciddi bir krizle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Ural, Lima olarak salgın kaynaklı kriz durumundan taşıdıkları ürünlerin çeşitliliğini geliştirerek çıktıklarını vurguladı. Ural, “Bugüne kadar çok fazla taşımadığımız maske, eldiven, önlük, solunum cihazı vb. medikal sağlık ürün taşımalarıyla krizin olumsuz etkilerini hafifletebildik. Pandeminin bu yılın ilk 6 ayında dünya ekonomisine etki etmeyi sürdüreceğini düşünüyoruz. Yılın ikinci yarısıyla birlikte normalleşme sürecine geçmeyi ve tüm dünyada hareketlenme olmasını umuyoruz” dedi.  
 
DENİZYOLUNDA PROAKTİF ÇÖZÜMLER SUNUYOR 
 
Pandemiden başlangıçta en az etkilenen denizyolunun yılın son çeyreğinde en çok etkilenen taşıma modu haline geldiğini vurgulayan Cenker Ural, navlunlardaki ciddi artışın, ekipman sıkıntılarının ve gemi yetersizliğinin deniz taşımacılığında aksamalara ve transit sürelerin uzamasına yol açtığını söyledi. Faaliyete başladıkları ilk günden bu yana tüm hat, acente ve partnerleriyle ilişkilerini üst seviyede tuttuklarını belirten Ural, müşteri bağlılığını ve memnuniyetini her zaman korumaya çalıştıklarını söyledi. Yaşanan krizleri anlık aksiyonlarla doğru yönetmeye çalıştıklarını ifade eden Ural, “Konteyner taşımacılığının doğası gereği, yaşanan küçük bir kriz kısa sürede domino taşı gibi tüm limanları sarabiliyor. Çoğu zaman bu sıkıntıları öngörmek mümkün olamayabiliyor. Uzman ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla müşterilerimizi en doğru servislere yönlendiriyoruz ve sağlıklı hizmetler sunuyoruz” dedi.
Cenker Ural, 2021’de gündemlerindeki en önemli konulardan birinin e-ticaret lojistiği olduğunu söyledi. E-ticaret alanındaki ihtiyaçların hız, rekabet avantajı yaratma, esneklik ve sorun çözme olduğuna dikkat çeken Ural, “Bugüne kadar hizmet verdiğimiz tüm taşıma alanlarında başarılı olduğumuzu gösterdik. Uluslararası arenadaki yaygın acente ağımız, Lima’nın tüm dünyada markalaşmasını sağladı. Müşteriler karşısında bilinilirliğimiz arttı ve bize yeni iş kapıları açıldı. 2021’de hizmetlerimiz arasına e-ticaret lojistiğini eklemeyi planlıyoruz” dedi.
Sektörde araç ve depolama tesisi yatırımı yapmadan sadece insana ve projeye yatırım yaptıklarını söyleyen Cenker Ural, Bursa merkezli olarak çıktıkları yolda 7 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde İstanbul, İzmir, Eskişehir, Balıkesir ve Denizli’de ofisler açtıklarını dile getirdi. Ural, her geçen gün sayıları artan satış ve operasyon ekipleriyle birlikte yeni projeler üzerinde çalışmayı sürdürdüklerini, iş geliştirmeye yönelik yatırımlar yaparak yurtiçi ve yurtdışında yeni pazarlara ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
 
UTİKAD ÇATISI ALTINDA GEÇMİŞTEN GELECEĞE, BİRLİKTE EL ELE…
 
Türk lojistik ve taşımacılık sektörünün çatı kuruluşu UTİKAD’ın yönetimine aday olduklarını belirten Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, “Bugüne kadar yapılanların değerini biliyoruz. Geçmişte UTİKAD için görev yapan her bir kişiye gönülden teşekkür ediyor ve Geçmişten Geleceğe, Birlikte El Ele yaklaşımıyla derneğimizi daha yükseklere çıkarmayı hedefliyoruz. UTİKAD’ın genç üyeleriyle tecrübeli üyelerinin bir araya gelmesini sağlayacak ortamların yaratılması önceliğimizdir” dedi. Üyeleriyle daha fazla iletişimde olan bir UTİKAD yönetimi oluşturmanın ana hedefleri olduğunu ifade eden Ural, dernek içerisinde temsil edilen il sayısını attıracaklarını, temsilcilik sayısını 5’e çıkaracaklarını söyledi.  UTİKAD üyelerinin TOBB, TİM, İTO, DTO, DEİK, İTHİB, İTKİB gibi önemli kuruluşlarda görev alarak derneğin gücünü ve etkisini artırmasını hedeflediklerini belirten Ural, derneğin bilinirliğini artırmak amacıyla her yıl UTİKAD Lojistik Ödülleri uygulaması başlatmayı düşündüklerini vurguladı. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat