e
Banner


Ulusal Lojistik’te kadın istihdamı %40’a ulaştı
Ulusal Lojistik, sektöründe kadınlara alan açarak fark yaratan şirketlerden. Firma olarak kadın erkek eşitliğini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Ulusal Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Gökhan İskender, bu kapsamda kadın istihdam oranını yüzde 40’a çıkardıklarını ve bunu arttırmaya dönük çalışma yürüttüklerini söyledi. 




ulusal lojistik2001 yılında Halkalı Gümrük Müdürlüğü denetiminde antrepo hizmetleri vermek üzere kurulan Ulusal Lojistik, bugün İzmit İstanbul arasında konuşlanmış 4 ayrı lokasyonda yer alan toplam 110.000 metrekarelik tesislerinde antrepo, depolama, 3PL ve e-ticaret depolama hizmetleri alanlarında faaliyetlerini sürdürüyor. Teknoloji alanında entegrasyonunu tamamlayan, %40 kadın istihdamıyla sektöründe örnek oluşturan şirket, 2021 yılında gerçekleştireceği yeni yatırımlarla Marmara ve Ege bölgelerindeki yapılanmasını tamamlamayı hedefliyor. 
 
YENİ DEPO YATIRIMLARI YAPACAK 
Ulusal Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Gökhan İskender, pandemi sürecinin herkese tecrübe edilmeyen bir deneyim kazandırdığını ve lojistik emekçilerinin ne kadar önemli bir role sahip olduğunun tüm dünyada yakından görüldüğünü söyledi. Ulusal Lojistik olarak bu dönemde tedarik zincirinin devamı için gerekli önlemleri alarak çalışmalarına kesintisiz devam ettiklerini belirten İskender, “15 günlük periyotlarda tüm depolarımızda görevli mesai arkadaşlarımızın Covid testlerini düzenli yaptırarak, aksaklığa mahal vermeden hizmetlerimizi sunduk. Ofis alanlarımızda bulunan mesai arkadaşlarımız ise dijital altyapımız sayesinde evlerinde çalışmalarına devam etti ve halen etmekteler. Pandemi sürecinde mevcut yatırımlarımızı korumak adına tüm ekibimizle elde olanı koruma kararı aldık ve bunu da başardık diyebilirim. Hedeflediğimiz büyüme oranını koruyarak depolama gücümüzü ilave metrekareler ile arttırdık. Pandemi konusunu kapatmadan önce bu süreçte bizlerin konforu ve sağlığı için korkusuzca mücadele eden tüm kamu ve özel sağlık çalışanları ile lojistik zincirde görevli emekçilerimize, tüm kolluk kuvvetlerimize canı gönülden şükranlarımı sunarım” dedi. 2021 yılı için yatırım planlarının hazır olduğunu vurgulayan İskender, öncelikli olarak Batı Trakya ve Ege Bölgesi’nde yeni depo yatırımlarıyla Marmara ve Ege bölgelerindeki zinciri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 
 
KADIN ÇALIŞAN SAYISINI ARTTIRACAK 
Lojistik sektöründe kadın istihdamı konusuna da değinen Osman Gökhan İskender, firma olarak kadın erkek eşitliğini önemsediklerini ve desteklediklerini belirtti. “Sektörde kadın olmanın zorluğu her geçen gün azalmakla birlikte, her geçen gün de yapılan işin sorumluluğu artmaktadır” diyen İskender, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karşımızda ne istediğini bilen, isteğini ifade edebilen güçlü kadınlar var. Organize olma becerileri, kendilerini geliştirmeye yönelik yaklaşımları ile de pek çok başarılı projelere imza atmaktadırlar. Ulusal Lojistik, yüksek farkındalığa sahip olması sebebi ile de kadın çalışanların desteklenmesi, kariyer planlamalarına yardımcı olması ve iş hayatında erkeklerle eşit etkiye sahip olması için destekleyici bir yapıya sahiptir. Ulusal Lojistik’te şu an çalışanlarımızın %60’ı erkek ve %40’ı da kadınlardan oluşmaktadır. Bu oranı artırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Aldığımız yeni projelerde kadın çalışan sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Projelerde kadın işi, erkek işi diye bakmıyoruz. Maaş ödemelerimizde de herhangi bir cinsiyet farkı uygulamıyoruz.” 
 
ALTYAPISINI TEKNOLOJİ İLE GÜÇLENDİRDİ 
Dijital dönüşüm ve teknolojik altyapının sağlam olmasının tüm firmaların en önemli konusu olduğuna dikkat çeken Osman Gökhan İskender,  “Dijital dönüşüm 5 yıl önce de önem arz eden bir konuydu, şimdi de aynı. Tek fark pandemi nedeni ile dijitalleşmede yaşanılan hızlı değişim oldu. 2015 yılı itibari ile başlattığımız teknolojik altyapı revizyonları ve online takip modüllerimizi sıkıntısız bir şekilde dijitali süreçlerimize hızla adapte ederek entegrasyonlarımızı tamamladık. Günümüzün getireceği yeni teknolojik gelişmeleri buna paralel altyapımıza ilave ederek mükemmeliyetçi bakış açımızı tüm tedarikçisi olduğumuz müşterilerimize yansıtmaya gayret edeceğiz” dedi. 
 
“GEÇMİŞTEN GELECEĞE” BİR YENİLENME HAREKETİDİR 
UTİKAD yönetimine adaylığını açıklayan “Geçmişten Geleceğe” ekibi içinde yer alan Ulusal Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Gökhan İskender, “Geçmişten Geleceğe” ekibinin bir yenilenme hareketi olduğunu söyledi. İskender, “Geçmiş tecrübelerini günümüz modernizasyonu ile harmanlayan, ananelerini kaybetmeden geleceği yapılandırmayı hedefleyen bir duruştur. STK olmaktan öte, ülkemizin ekonomik büyümesinde lojistik sektörünün doğru biçimde konumlandırılması adına atılan bir adımdır. Bu ekip sektörümüzün güçlü sesi ve temsilcisi olarak lojistiği ilgilendiren her alanda fikir ve değer üreten bir kuruluş olma amacı ve gayretinde olacaktır” dedi.   
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat