e


Alışan Lojistik geleceğe yatırım yapıyor
Proje bazlı terzi dikimi entegre lojistik çözümler geliştirmeye odaklanan Alışan Lojistik, depolama, filo ve katma değerli hizmetlere yönelik yatırımlarını sürdürüyor. İntermodalin gelecekte bir numaralı taşıma modu olacağını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, kapıdan-kapıya hızlı, etkili ve güvenilir çözümler sundukları bu alanda gerekli inovasyon ve değişimleri yapmaya hazır bir altyapıya sahip olduklarını açıkladı. 




alıÅ�anAlışan Lojistik, 2022 yılında hangi yatırımlara imza attı?
 
Bugün 550 adet öz mal araç filosu ve Türkiye genelindeki 32 farklı lokasyonda çalışan bin 600 çalışanı ile uluslararası nakliye, depo ve antrepo hizmetleri, likit enerji taşımacılığı gibi pek çok operasyonu yürüten; sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgulayan, ihtiyaca özel lojistik çözümler geliştiren 37 yıllık bir markayız. Yatırımlarımızı işte bu bilgi, deneyim ve uzmanlık alanlarımızın gerektirdiği noktalarda yoğunlaştırmaya 2022 yılı içinde de devam ediyoruz. 
İstanbul-Tuzla, Kocaeli-Gebze, Konya, Gaziantep, İskenderun’da bulunan “Multi-user Depolama” alanlarımız ile Yalova, Tekirdağ, Bursa, İzmir, Muğla, Ankara, Konya, Antalya, Mersin, Adana, Şanlıurfa, Samsun’da bulunan “Müşteri Dedike Depolama” alanlarımıza ek olarak Eskişer’de bu yıl gerçekleştirdiğimiz yatırım ile müşterilerimizin depolama ihtiyaçlarına yeni bir katkı sağlamak istedik. Bu depomuzu da müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak biçimde tasarladık.
Yıla çekici filomuzu yenileyerek girmiştik, ikinci parti yenilemeyi de 3 çeyrek sonunda tamamladık. Ayrıca treyler ve swapbody filomuz da yeniliyor ve sayılarını arttırıyoruz.
Dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımı konularında ise yatırımlarımız sürüyor. İstanbul ve Konya’da Kurulu Ar-Ge Merkezlerimiz sürekli yeni projeler geliştiriyor. 
Tüm bunlara ek olarak, biliyorsunuz Türkiye'nin ilk tanker ve “Tank Konteyner Temizleme Tesisi” Alışan Lojistik çatısı altında 2005 yılında kurulan ALIŞAN - Den Hartogh tarafından Gebze’de kurulmuştu. Bu yıl da, izinleri henüz tamamlanan ve 12.000 m2’lik bir alan üzerine kurulacak olan ISO Konteyner Depolama, Elleçleme, Paketleme tesisimizi Gebze Muallimköy’de hizmete sunacağız. Uluslararası standartlarda kapalı devre ve otomatik sistemleri, özel havalandırma ve söndürme altyapısı, düşük emisyon ve “0” sıfır döküntü hedefi ile hizmet verecek olan konteyner elleçleme ve paketleme tesisimiz ile bölgeye 35 milyon TL tutarında bir yatırım ve 45’i aşkın yeni istihdam ile katkı sağlayacağız. 
 
‘PROJE BAZLI TERZİ DİKİMİ ENTEGRE ÇÖZÜMLERDE UZMANIZ’ 
 
Yılı nasıl bir büyümeyle kapatmayı planlıyorsunuz?
 
2021 yılı ciromuz, 2020 yılının üstüne yüzde 45’i aşan bir büyüme ile,1 milyar TL olarak gerçekleşmişti. Bu büyüme trendinin daha fazlasını 2022 yılı için hedefliyoruz. Alışan olarak, proje ve yatırımlarımızı belirli başlıklarda toplamış bulunuyoruz. Tüm birimlerimizle iş ortaklığı yaklaşımı içerisinde çalışan insan kaynakları organizasyonumuzda devam eden çok sayıda projemiz mevcut. Operasyonel planlarımızı desteklemek üzere e-ticaret ekosistemi dahil tüm sektörlerin ihtiyaçlarına dönük depolama arz kapasitemizin arttırılması için proje ekiplerimiz sürekli çalışıyor. Depolama ve taşıma çözümlerimizin, Yeşil Mutabakata (Green Deal) tam uyumlu olmasına önem veriyoruz. Şirketimizin en önemli özelliklerinden biri, proje bazlı terzi dikimi entegre lojistik çözümler geliştirme konusundaki uzmanlığıdır. Büyüme ve yatırım sürecimizi tetikleyen temel faktörün bu olduğunu düşünüyorum.
 
İntermodal taşımacılık kapsamında gündeminizde neler var?
 
İntermodal taşımacılık, aynı taşıma aracı ile iki veya daha fazla taşımacılık modu kullanılarak yapılan ve mod değişimlerinde araç içindeki yüklerin herhangi bir elleçlemeye tâbi tutulmadığı taşıma şeklidir. Biz de intermodal taşımacılık hizmetimiz çerçevesinde, ulusal ve uluslararası müşterilerimize katma değer yaratacak, maliyetlerini azaltacak ve onlara sürat kazandıracak çeşitli ulaşım türlerini kullanarak, kapıdan kapıya hızlı, etkili ve güvenilir ulaşım hizmeti sunuyoruz. Entegre olarak kullandığımız taşıma modları, teslimat ve yüklemeler karayolu olmak üzere, denizyolu (Ro-Ro Servisleri) ve demiryoludur. İntermodal taşımacılık alanında partnerlerimizin de katkısıyla dünyadaki bütün güzergâhlar üzerinden taşıma planlaması yapmamız mümkündür.
Ülke çapındaki coğrafi büyümemizi sürdürmek, filomuzu gençleştirmek ve katma değerli hizmet operasyonlarında yenilikler yaratmak olmazsa olmazımız. Bu alandaki kabiliyetlerimizi ve yatırımlarımızı artırmak adına iş geliştirme departmanımız çalışıyor. Kesinlikle gelecekte bir numaralı taşıma modu olmasını beklediğimiz bu alanda Alışan Lojistik olarak gerekli inovasyon ve değişimleri yapmaya hazır bir altyapımız olduğunu düşünüyoruz.
 
‘DENİZ VE DEMİRYOLUNA YATIRIM YAPILMALI’
 
Türkiye, intermodal taşımacılıkta ne tür avantajlara sahip? Bu alan daha fazla nasıl geliştirilebilir?
 
Türkiye, Doğu Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya erişim imkânı sağlayan yüksek lojistik potansiyeli nedeniyle Avrupa Birliği için intermodal taşımacılık alanındaki en stratejik ülkelerden biridir. Ülkemizin intermodal taşıma avantajlarından yararlanabilmesi için deniz ve demiryollarına yönelik yatırımların arttırılması gerekmektedir. Demiryolu ağlarımızın geliştirilmesi, modernize edilmesi ve liman bağlantılarının sağlanmasının yanı sıra özellikle sanayi bölgelerinde modlararası geçişlere imkân verecek altyapıya sahip modern lojistik merkezlerinin kurulması, mevcutların ise intermodal taşıma sisteminin gerekliliklerine göre geliştirilmesi önemlidir. Ayrıca, Türkiye’nin deniz taşımacılığı potansiyelinden daha fazla yararlanması, özellikle büyük limanların altyapı kapasitelerinin arttırılması, karayoluna olan bağımlılığı diğer taşıma modlarına yönlendirecek teşviklerin devreye alınması da önemli adımlar olacaktır.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat