e
Banner


Batu Logistics otomotivdeki tecrübesini yeni pazarlara taşıyacak
Otomotiv sektörüne yönelik çok geniş bir hizmet yelpazesine sahip olan Batu Logistics, bu alandaki yatırımlarını hızlandırdı. Almanya’da depolama kapasitesini, milk-run taşımalarda araç sayısını, Doğu Avrupa ülkelerine yönelik sefer sayısını artıracaklarını ve Fas pazarına yoğunlaşacaklarını belirten Batu Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, önümüzdeki 5 yılda bu alandaki tecrübelerini Avrupa ve ötesindeki ülkelere taşıyacaklarını vurguladı. 




batuOtomotiv endüstrisinin JIT ve JIS hizmet taleplerine hangi çözümlerle cevap oluyorsunuz? 
Otomotiv yedek parça taşımalarını yaptığımız müşterilerimizden gelen JIT ve JIS hizmet talepleri için üretim hacmi, ürün çeşitliliği, depolama alanı, bütçe ve teslimat sıklığı gibi faktörlere bağlı olarak farklı seçenekler sunuyoruz. Modüler Depolama Sistemleri, Otomatik Depolama ve Alma Sistemleri (AS/RS), otomatik taşıyıcılar, paletli yük taşıyıcılar veya hava yastıklı taşıyıcılar, Yüksek Frekanslı Tanımlama (RFID) Teknolojisi, 3PL (Üçüncü Parti Lojistik) Hizmetleri, Son Mil Teslimat Çözümleri gibi lojistik çözümlerle ithalatçı ve ihracatçılara hizmet veriyoruz. 
Özellikle Ekspres, Süper Ekspres ve Minivan olmak üzere kara yolu taşımalarımız otomotiv sektöründen büyük ilgi görüyor. Yüksek teknolojili araç ve ekipmanlar kullandığımız, Avrupa’da yaygın bir lojistik ağına sahip olduğumuz için müşterilerimize anlık konum bildirimi, sorunları önceden öngörme ve hızla müdahale etme, kapıdan kapıya zamanında ve hasarsız teslimat gibi avantajlar da sunuyoruz.
Kara yolu dışında, hand carry ve charter dâhil geniş bir yelpazede hava kargo hizmetleri de veriyoruz.
Esneklik, verimlilik ve sürdürülebilirlik odaklı çözümlerimizle üretim süreçlerinin optimize edilmesini ve maliyetlerin düşürülmesini sağlayarak, müşterilerimize rekabet avantajı kazandırıyoruz.
 
YILDA 5 BİNİN ÜZERİNDE TAŞIMA YAPIYOR 
Yıllık yük hacminiz nedir? En çok taşıma yaptığınız bölgeler hangileri? 
Toplam iş hacmimizin yüzde 30’’unu otomotiv endüstrisi oluşturuyor. Otomotiv sektörüne yönelik yıllık taşıma sayımız 5000’in üzerinde. Bu taşımalarımızı kara, hava, deniz ve demir yolu ile gerçekleştiriyoruz. En çok Almanya başta olmak üzere, Doğu Avrupa ve Benelüks ülkelerine taşıma yapıyoruz. Avrupa’da üçüncü ülke taşımalarının yanı sıra Avrupa içi ülkeler arasında da taşımalar organize ediyoruz. 
 
Otomotiv lojistiğine yönelik gerçekleştirdiğiniz yatırımlar neler? 
Son dönemde artış gösteren milk-run taşımalarımızla dedike araç sayımızı sözleşmeli araçlar dahil olmak üzere artırmayı planlıyoruz. Doğu Avrupa ülkelerine artan intermodal taleplere istinaden Çekya, Macaristan ve Polonya başta olmak üzere sefer sayılarımızı arttıracağız. Otomotiv sektörüne yönelik depo ve antrepo taleplerine istinaden bu alanda yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Ayrıca son dönemde açtığımız Bulgaristan depomuza ek olarak sektör ihtiyaçlarına yönelik buffer stock yönetimi yaptığımız depolarımıza Almanya’da bir yenisini daha ekliyoruz. Bunun haricinde müşterilerimizden gelen talepler ve artan ihtiyaca istinaden Fas, önümüzdeki dönem yoğunlaşmayı planladığımız ülkelerden biri olacak. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor.
 
‘ZORLUKLARI ÇÖZÜM ÜRETME KAPASİTEMİZLE FIRSATA ÇEVİRİYORUZ’ 
Otomotiv lojistiği pazarında büyüme planlarınız neler?
Türkiye otomotiv sektörünün popülerliği gelecek yıllarda da artarak devam edecek. Bizler de sektör ihtiyacını önceden görerek hızlı yatırım kararları alan ve sektörün ihtiyaçlarına özel çözümler üretme kabiliyetinde olan bir markayız. Bu anlayış, bizi sektör için popüler bir lojistik firması olarak değerlendirilme imkanına kavuşturdu. Ayrıca en önemli özelliğimiz, zorlukları bir fırsat olarak değerlendirip çözüm üretebilme kabiliyetimiz. İnovatif yaklaşımlarımız ve deneyimli ekibimiz sayesinde sektörün devlerine, OEM firmalara entegre hizmetler sağlıyoruz. Önümüzdeki 5 yılda bu bilgi ve referanslarımızı Avrupa ve ötesine taşıyarak, arzu edilen yaklaşımı Avrupa ve ötesindeki ülkelerde de sergilemeyi hedefliyoruz. Sadece Türkiye’de değil yurtdışında da aranan ve tercih edilen bir firma konumuna geleceğiz.
 
Otomotiv pazarında son süreçte yaşanan gelişmelere göre nasıl pozisyon alıyorsunuz? 
İthalattaki artış eğilimi nedeniyle ithalat taşımalarımıza yönelik yatırım ve bağlantılarımızı artırıyoruz. Otomotivde Türkiye’nin dış ticaretinde önemli paya sahip olan Almanya, Polonya, Romanya ve Çekya gibi ülkelerde lojistik altyapımızı güçlendiriyor, ağımızı büyütüyoruz. Bu ülkelerdeki tedarikçi ağımızı da genişleterek, ithalat ve ihracat taşıma taleplerine hızla yanıt veriyoruz. Böylece Türk tır sürücülerine yönelik vize engeline de takılmıyoruz. İthalat taşımalarımızın payını giderek daha da artırıyoruz.
 
OTOMOTİV LOJİSTİĞİ YENİ ÇÖZÜMLERE GEBE 
Otomotiv endüstrisinin gündeminde neler var? Bu lojistik sektörüne nasıl yansıyor? 
Otomotiv endüstrisinin gündemini, elektrikli ve hibrit araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve bağlantılı araçlar gibi teknolojiler ile sürdürülebilirlik ve çevresel kaygılar belirliyor. Sektördeki bu dönüşüm, lojistik süreçlerini de derinden etkiliyor, yeni trendleri beraberinde getiriyor. Veri analitiği, robotik, sürdürülebilirlik ve modüler üretim gibi kavramlar, geleceğin otomotiv lojistiğini şekillendirecek konular olarak öne çıkıyor.
Elektrikli araçların bataryaları gibi büyük ve hassas parçaların depolanması için yeni çözümler gerekiyor. Bu parçaların güvenli ve verimli bir şekilde saklanması büyük önem taşıyor. Aksi takdirde ciddi sorunlar yaşanabiliyor.



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat