e


Poliport, sıvı yük kapasitesini yüzde 60 artırma hedefinde
Coğrafi konumu, depolama kapasitesi ve hizmet yelpazesiyle Türkiye’deki sıvı yük terminalleri içinde kritik bir merkez olan Poliport, yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor. İş süreçlerini dijitalleştirerek operasyonel verimliliğini arttıran şirket, kapasitesini 5 bin 850 metreküplük tank yenileme yatırımıyla artıracak. Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan, “Uzun vadede sıvı yük kapasitemizi 436 bin metreküpe çıkarmayı planlıyoruz” dedi. 




poliportKocaeli Bölgesi’nde stratejik bir konuma sahip olan Poliport, Anadolu yakasında İstanbul’a en yakın ve en büyük liman komplekslerinden biri olarak hizmet veriyor. Türkiye’de tamamen 3. şahıslara ait ürünlere, depolama ve elleçleme hizmeti veren, mal alım satımı yapmayan tek bağımsız kimyasal depolama yapan birkaç şirketten biri olan Poliport, nitelikli kimyasal ürünlerin elleçlenmesinde ve depolanmasında kritik bir merkez haline gelmeye hazırlanıyor. 178 adet tank ve 272 bin 127 metreküplük kapasitesi ile Türkiye’nin kimyasal depolama ihtiyaçlarını karşılayan global yabancı müşterilerine ve dağıtıcılara hizmet sunan şirket, ilave yatırımlarla hem hizmet kalitesini arttırmayı hem de büyümesini sürdürüyor. 
 
‘LİMANLAR MERKEZİ BİR ROL OYNUYOR’ 
Poliport Genel Müdürü Selçuk Denizhan, endüstriyel süreçlerin vazgeçilmez bir parçası olan tehlikeli ve kimyasal maddelerin lojistiğinde, ürünlerin güvenli bir şekilde taşınması, depolanması ve dağıtılmasının hem çevresel sürdürülebilirlik hem de kamu sağlığı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bu tür maddelerin uluslararası ticaretini yöneten limanların, bu karmaşık tedarik zincirinde merkezi bir rol oynadığını vurgulayan Denizhan, “Türkiye’nin limanları, özellikle tehlikeli ve kimyasal maddelerin elleçlenmesi açısından önemli bir kapasiteye sahiptir. Bu alanda rekabet gücünü artırmak için sürekli olarak modernize edilmektedir” dedi. 
Lojistik süreçlerde kullanılan kara, hava, deniz, demiryolu ve iç suyolu taşımacılığı gibi farklı taşıma modlarının, her birinin kendi içinde belirlenen uluslararası konvansiyonlar ile düzenlendiğini aktaran Denizhan, bu taşıma modlarının tümünün, taşıma güvenliğini artırmak, riskleri minimize etmek ve lojistik süreçlerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çeşitli standartlar ve yönetmeliklerle desteklendiğini söyledi. Türkiye’deki limanların gelişiminin, sadece yük miktarlarıyla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda tehlikeli ve kimyevi maddelerin güvenli bir şekilde elleçlenmesi için gerekli standartların oluşturulmasında da büyük bir önem taşıdığını ifade eden Denizhan, “Ülkemizde kıyı tesislerinin çoğu Marmara Bölgesi'nde yer almakta ve toplam yük trafiğinin büyük bir kısmı bu bölgeden sağlanmaktadır. Bu durum, Marmara Bölgesi’ni lojistik operasyonların merkezi haline getirmektedir. Limanlarımızın modernizasyonu, bu bölgedeki operasyonların daha verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
YENİ TANK YATIRIMIYLA BÜYÜMEYİ HIZLANDIRACAK 
Poliport olarak hem nitelikli kimyasalların hem de standart kimyasalların depolanması ve elleçlenmesi için modern tank ve tesisler geliştirmeye devam ettiğini aktaran Selçuk Denizhan, “Özel uzmanlık gerektiren kimyasalların depolanması ve işlenmesi için yeni tanklar devreye aldık. Bu tanklar, ısıtma ve tam otomatik kapalı dolum sistemleri ile donatılmış olup, kimyasalların stabilitesini korumak ve güvenliği sağlamak amacıyla özel olarak tasarlanmıştır. 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanacak olan 5 bin 850 metreküplük tank yenileme yatırımıyla mevcut kapasitemizi artıracağız. Uzun vadede sıvı yük kapasitemizi 436 bin metreküpe çıkarmayı planlıyoruz. Poliport olarak bu yatırımlarla, kimyasal depolama alanında bir terminal üssü olmayı ve sektördeki liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 
 
2023 yılı Lojistik Performans Endeksi’nde Türkiye’nin 38. sırada yer aldığını hatırlatan Selçuk Denizhan, bu sıralamayı daha üst seviyelere taşımak için limanlarda verimliliğinin artırılmasının, gümrük işlemlerinin modernizasyonun ve lojistik süreçlerin dijitalleştirilmesinin kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
 
CRM SİSTEMİYLE VERİMLİĞİ ARTIRIYOR 
Poliport olarak bu strateji doğrultusunda dijital yatırımlara ağırlık verdiklerini ve CRM sistemine geçiş yaptıklarını belirten Denizhan, “CRM sistemi kurumsal hafızanın korunması ve geliştirilmesi, müşteri geri bildirimlerinin etkin bir şekilde takip edilmesi ve iş süreçlerinin verimli hale getirilmesi açısından önemli bir yatırım. Bu sayede müşteri memnuniyetini artırmak, operasyonel verimliliği iyileştirmek ve stratejik karar alma süreçlerini desteklemek için dijital çözümlerden faydalanıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
‘TÜRKİYE’Yİ LPI SIRALAMASINDA YUKARI TAŞIYACAĞIZ’ 
Poliport’un Türkiye’nin kimyasal depolama alanında lider konumunu sürdüren ve uluslararası standartlarda hizmet veren bir terminal olarak dikkat çektiğini belirten Selçuk Denizhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeni yatırımlarımız ve modernizasyon çalışmalarımız ile tehlikeli ve kimyevi maddelerin depolanması ve elleçlenmesinde güvenliği en üst düzeyde tutarak, Türkiye’nin lojistik performansını daha da yukarı taşımayı hedeflemekteyiz. Poliport’un vizyonu, sektördeki liderliğini pekiştirerek kimyasal depolama alanında bir merkez üssü olarak hizmet vermek ve sürdürülebilir bir gelecek için lojistik süreçlerin güvenli ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.” 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat