e


TGL, yeni yatırımlarla büyümesine hız verdi
Dökme kimyasal taşımacılığı alanında intermodal taşımacılık, konteyner yıkama ve depolama hizmetlerini bir arada sunan TGL, Romanya’da kurduğu TGL Ro şirketiyle Avrupa’da varlığını güçlendirirken, filo gücünü yeni araç yatırımlarıyla büyüttü. TGL Genel Müdür Yardımcısı Cemil Can Yalçın, gerçekleştirdikleri bu yatırımlar sayesinde operasyonel alanda verimliliği artırırken, müşterilerine daha hızlı, güvenilir ve çevre dostu hizmetler sunabildiklerini söyledi. 




tglAvrupa’daki yatırımlarınıza yönelik nasıl bir yol izliyorsunuz ve bu süreci nasıl yönetiyorsunuz?
Sektördeki faaliyetlerimize yurt içi taşımacılık hizmetleriyle başladık fakat bugün Türkiye ve Avrupa’da yaygın bir lojistik ağı oluşturmuş durumdayız. 300'ü aşkın kendi aracımız, tank temizleme istasyonumuz, intermodal taşımacılık hizmetlerimiz ve tank konteyner depolarımız ile birçok farklı sektöre kapsamlı lojistik çözümleri sunuyoruz. Özellikle dökme kimyasal taşımacılığı alanında uzmanlaştık ve müşterilerimize kara ve deniz taşımacılığı için ideal çözümler sağlıyoruz. Romanya’da kurduğumuz TGL RO ile Avrupa’daki operasyonlarımızı daha etkin şekilde yönetme imkânı bulduk. Brașov’daki bu yeni şirketimiz aracılığıyla bölgede daha geniş bir varlık göstermeye başladık.
 
Avrupa operasyonlarınızda sürdürülebilirlik nasıl bir öneme sahip? Çevresel sorumluluk adına hangi adımları atıyorsunuz?
Sürdürülebilirlik, TGL olarak faaliyetlerimizin merkezinde yer alıyor. Çevresel duyarlılığın yüksek olduğu Avrupa pazarında faaliyet göstermek, sürdürülebilirlik yatırımlarımızı artırmamız gerektiğini bize gösterdi. Filomuzu yönetirken ve operasyonel süreçlerimizde çevreyi korumaya yönelik adımlar atarak sürdürülebilirliği önceliklendiriyoruz. Bu çabalarımız sonucunda "Yeşil Lojistik Sertifikası" almaya hak kazandık. 
Lastik yönetimi alanında Prometeon ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliği, lastiklerimizin kullanım ömrünü uzatmamıza yardımcı oldu. Böylece hem maliyetlerimizi düşürüp hem de çevresel etkimizi azalttık. Avrupa pazarında rekabet edebilmenin en önemli unsurlarından biri, bu tür sürdürülebilir ve yenilikçi çözümleri hayata geçirmektir. 
Tırsan’dan edindiğimiz yeni treylerler ile filomuzu gençleştirerek daha verimli operasyonlar yürütmeye başladık ve karbon ayak izimizi en aza indirdik. Avrupa operasyonlarımızda da çevre dostu uygulamaları sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz. 
Romanya’da faaliyete geçen yeni şirketimiz TGL RO ile birlikte sürdürülebilirlik stratejilerimizi daha geniş bir alana yayma şansını yakaladık. Bölgedeki lojistik çözümlerimiz hem verimliliği artırmayı hem de çevreye zarar vermeden hizmet sunmayı amaçlıyor. Ayrıca, Romanya’daki şirketimiz ve ekibimiz, karayolu yerine intermodal ve karayolu hibrit modeliyle tank taşımacılığı imkânı sunuyor. Bu yaklaşım, karbon ayak izimizi azaltmaya katkı sağlarken, sürdürülebilirlik konusunda en önemli gelişim alanlarımızdan birini temsil ediyor.
 
‘OPERASYONEL VERİMLİLİĞİMİZİ VE HIZIMIZI ARTIRDIK’ 
TGL RO Avrupa pazarındaki rekabet gücünüze nasıl katkı sunacak? 
Avrupa’da rekabet gücümüzü koruyabilmek için müşteri odaklı bir strateji benimsiyoruz. Müşterilerimizin taleplerine hızlı ve etkin şekilde yanıt verme kabiliyetimiz, bizi rakiplerimizden öne çıkarıyor. Romanya’da hizmet vermeye başlayan yeni şirketimiz TGL RO, Avrupa’daki müşterilerimize daha yakın olmamızı sağlarken, operasyonlarımızı daha verimli bir şekilde yönetmemize ve müşteri beklentilerini daha iyi karşılamamıza yardımcı oluyor. 
TGL RO, özellikle zamanında teslimat ve hassas taşıma gerektiren kimya sektörü gibi alanlarda, müşteri memnuniyetini artırma konusunda kritik bir rol üstleniyor. Ayrıca, sadece hız ve verimliliği artırmakla kalmıyor, aynı zamanda operasyonel maliyetlerin de optimize edilmesine katkı sağlıyor. Önemli lojistik koridorlarına da yakın konumda bulunan TGL RO, taşımacılık süreçlerini daha kolay hale getirerek müşterilerimize daha hızlı ve etkin hizmet sunmamıza olanak tanıyor.
 
350 MİLYON TL’LİK FİLO YATIRIMI 
Filo yatırımlarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?  Avrupa pazarında filonuzu nasıl yönetiyorsunuz? 
Filomuzu sürekli olarak modernize edip genişleterek, çevresel sürdürülebilirlik ve yenilikçi teknolojiler üzerine odaklanıyoruz. Son dönemde, 74 adet Ford Trucks marka araç satın alarak toplamda 350 milyon Türk lirası değerinde büyük bir yatırım gerçekleştirdik. Treylerler ise yakıt verimliliği ve ADR standartlarına uygunluğu ile öne çıkan Tırsan’dan tedarik edildi ve sürdürülebilirlik hedeflerimize ciddi katkılar sağlıyor. Bu yatırımlar sayesinde müşterilerimize daha hızlı, güvenilir ve çevre dostu hizmetler sunabiliyoruz. Avrupa operasyonlarımızda filo yönetimi, sürdürülebilir bir perspektifle yürütülen stratejik bir alan olarak önemli rol oynuyor. 
Sadece araçlarımızı yenilemekle kalmayıp, aynı zamanda uzun vadeli sürdürülebilirliği sağlamak adına bakım ve lastik yönetimi süreçlerimize de yoğunlaşıyoruz. Özellikle kimya sektöründe tehlikeli maddelerin taşınmasında sunduğumuz yüksek standartlı hizmetler, Avrupa’daki en büyük rekabet avantajlarımızdan biri. ADR ve SQAS sertifikalı araçlarımız hem tehlikeli hem de tehlikesiz maddelerin taşınmasında en yüksek güvenlik ve kalite standartlarını koruyor. Temizlik ve lojistik hizmetlerinde SQAS sertifikası ile güvenlik taahhüdümüzü daha da güçlendiriyoruz. TGL RO aracılığıyla bu yüksek standartlı hizmetleri Avrupa geneline genişletmeyi ve müşterilerimize en iyi lojistik çözümleri sunmaya devam etmeyi planlıyoruz.
 
SÜRÜCÜ YETİŞTİRME PROJESİ BAŞLATTI 
Lojistik sektöründe yaşanan en önemli sorunlardan birinin nitelikli sürücü eksikliği olduğuna dikkat çeken Cemil Can Yalçın, buna karşın önemli bir projeye başlattıklarını söyledi. Yalçın, “TGL olarak bu soruna çözüm getirmek amacıyla 'Sürücü Yetiştirme Projesi'ni başlattık. Bu proje kapsamında, B sınıfı ehliyete sahip kadın ve erkek adaylara yönelik eğitimler vererek lojistik sektöründe istihdamlarını sağlamayı hedefliyoruz. Proje, yalnızca şoför ihtiyacını karşılamayı değil, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi ve sektörde daha fazla kadın sürücünün yer almasını sağlamayı da amaçlıyor. Kadın ve erkek adaylara eşit fırsatlar sunarak, sektörün şoför açığını kapatmak istiyoruz” dedi. 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat