Banner


Bayraktar'dan müteahhide 'yapacaksın' talimatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da ihale kazanan müteahhitlerin zarar ettiklerini söylemesi üzerine 'zarar etsen de yapacaksın' cevabı verdi..

 




bayraktardan_muteahhide.jpgVan'da ihale kazanan müteahhitlerin zarar ettiklerini söylemesi üzerine "Zarar da etseniz bu evler yapılacak. Bu konutları yaparsan vatandaş da, devlet de kazanacak, senin de yüzün gülecek" dedi.

VAN depreminin yaralarını sarmak için hızlı çalışan ve kalıcı konutları teslime başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ihaleleri alan müteahhitlerin 'sızlanmasına' izin vermedi.

Bayraktar, bir yüklenici firmanın sahibinin, zarar ettiklerini söylemesi üzerine, evlerin zarar da edilse bitirileceğini söyledi. Bayraktar, Van'da geçen yıl yaşanan depremlerden sonra köylerde evi yıkılan ve hasar gören vatandaşlar için inşa edilen köy konutlarını inceledi.

Bayraktar, bazı köylülerin, depremde evlerinin yıkılmasına rağmen hak sahibi olamadıklarını belirtmesi üzerine, bazı köylerde bu tür sıkıntıların bulunduğunu ifade ederek, bu durumdaki vatandaşların, isimlerini köy muhtarına yazdırmalarını istedi.

Depremde evi yıkıldığı halde hak sahibi olamayan depremzedelerle ilgili yeni bir değerlendirme yapacaklarını vurgulayan Bayraktar, vatandaşların mağduriyetini gidermek için gerekenin yapılacağını kaydetti.

Vatandaş evi daha ucuz yapıyor

Alaköy'de deprem konutu inşa eden bir yüklenici firma yetkilisinin, zarar ettiğini dile getirmesi üzerine Bayraktar "Kırımla aldın, şimdi 'zarar ediyorum' diyorsun. Öyle bir şey yok. Almasaydın. İhaleye girip kazandın. Şimdi burada, kendi namusun bilip öyle çalışacaksın.

Bu yörenin çocuğusun, vatanperversin. Artık zarar da etsen bu işi yapacaksın" dedi. Bakan Bayraktar, EYY modeliyle ev yaptıran vatandaşların, evlerini daha düşük fiyata tamamladığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bu evleri biz yaptırdığımız zaman 100-120 bin liraya mal ediyoruz.

Vatandaş yaptırdığı zaman aynı konutu 80-90 bin liraya mal ediyor. O yüzden 'Evini Yapana Yardım' modelini geliştireceğiz. Bu sistemde vatandaşlara verilen para miktarını da artırmak için konuyu Başkanımıza arz edeceğim. Bu sistem daha güzel ve vatandaş daha memnun."




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat