e
Banner


ERKPORT, otomotiv lojistiğinde vites yükseltti!
Liman operasyonları ve yönetimi, lojistik operasyonlar, depo yönetimi, bitmiş araç lojistiği ve Ro-Ro hizmetleri sunan Erkport, 2023’te giriş yaptığı otomotiv lojistiğinde başarı grafiğiyle dikkat çekiyor. “Uluslararası araç taşımacılığı alanında Türkiye merkezli tek firmayız” diyen Erkport Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Emrah Gezgin, kurdukları PDI merkeziyle aylık ortalama 90 bin aracın pazara girişinde rol oynadıklarını, 2024’te de bu alanda büyümeye dönük yatırımların devam edeceğini vurguladı. 




erkportErkport ne zaman kuruldu? Bugün nasıl bir lojistik altyapısına sahip? 
Erkport, eski ünvanıyla Busserk Liman İşletmeciliği, 2013 yılında İzmir’de kuruldu. Genel kargo ve dökme katı yüklerde uzmanlaşan Erkport, aynı zamanda dökme sıvı, taşmalı ve proje yükleri için yenilikçi ve esnek uygulamalarıyla tahmil ve tahliye (stevedoring) hizmetleri veriyor. 500’ün üzerindeki çalışan sayımız, 500 bin ton depolama, 25 milyon ton yük elleçleme kapasitemiz, sektördeki köklü tecrübelerimiz ve uzman operasyonel gücümüzle kurulduğumuz günden beri başarılara imza atmayı sürdürüyoruz. Liman içi operasyonlar, nakliye ve depolama alanında deneyim kazanmanın yanı sıra, 2023 yılı itibari ile araç lojistiği operasyonlarında da öncü firmalar arasında yerimizi almış bulunmaktayız. 
 
Beş temel alanda sunduğunuz hizmetleri ayrıntılandırır mısınız? 
Erkport olarak; liman operasyonları ve yönetimi, lojistik operasyonlar, depo yönetimi, bitmiş araç lojistiği operasyonları, Ro-Ro hizmetleri olmak üzere 5 temel alanda faaliyetlerimizi yoğunlaştırmış durumdayız. 
Liman içi nakliye hizmetlerimizi; tüm yük türlerinde dökme, genel kargo, proje kargo, kargo lashing/unlashing, saha terminal hizmetleri (istifleme/yükleme) olarak özetleyebiliriz. İskenderun’un gözde limanlarından Yazıcı Limanı’nda gemi yükleme, Atakaş ve İsdemir limanlarından da tahliye ve uluslararası kodlar kapsamında lashing hizmetlerinin yanı sıra terminal hizmetleri ile liman içinde her türlü katma değerli hizmeti veriyoruz. 
Lojistik departmanımızla tedarik zincirindeki müşteri taleplerini karşılayarak liman dışında da nakliye, antrepo veya gümrüksüz depolarda depolama hizmetleri, paketleme hizmetleri ve ilgili sevkiyat süreçleri ile müşterilerimizin lojistik konusunda tüm taleplerini uygun maliyet, emniyet ve kalite hedefleri içinde tek elden yerine getirerek hem limanların hem de müşterilerimizin çözüm ortağı oluyoruz. 
Denizyoluyla araç taşımacılığı ve PDI hizmetleri konusunda uzun yıllara dayanan deneyimimiz bulunmamasına rağmen çok kısa sürede büyük bir başarı elde ettik. Özellikle, uluslararası araç taşımacılığı alanında Türkiye merkezli tek firmayız. Sunduğumuz hizmetler arasında, iyileştirilmiş rota seçenekleri, Türkiye’de limanlar arası kabotaj taşımacılığı, araçların üretim tesislerinden limanlara taşınması, denizyoluyla güvenli bir şekilde nakledilmesi ve Haydarpaşa Limanı’nda Teslim Öncesi Kontrol (PDI) süreçlerinin gerçekleştirilmesi bulunmaktadır.
 
erkportPDI MERKEZİYLE GÜNDE 500 ARAÇ TESLİMATI 
İddialı bir giriş yaptığınız otomotiv lojistiğinde hangi bölgelere ulaşıyorsunuz? Taşıma kapasitesiniz ve katma değerli hizmetleriniz neler? 
2023 yılında, binek ve ticari araç markalarının uluslararası ticari süreçlerini desteklemek üzere filomuza dahil ettiğimiz gemilerimizle Araç Taşıma Projemizi başlattık, böylece geniş kapsamlı bir taşımacılık ağı oluşturduk; pazarda ihtiyacını fark ettiğimiz ve hızlıca çözüm ürettiğimiz fırsatlardan bir tanesi de bu oldu. Yüksek taşıma kapasitemiz ve artan gemi sayımız ile Avrupa, Kuzey Amerika, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu bölgesinde 8 düzenli hatta anlık 16 bin yüzer kapasitesi ile araç taşımacılığı yapmaktayız. 18 adet gemimiz ve aylık 90 bin araç taşıma kapasitemizle; İstanbul Haydarpaşa Limanı’nı ana dağıtım noktamız olarak; Slovenya, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, Hollanda, Cezayir, Fas, Meksika, Amerika, Kanada, Çin, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere 16 ülkeye kesintisiz araç taşıma hizmeti sağlıyoruz. Müşterilerimize Türkiye bağlantılı rotaların dışında; İspanya-Cezayir, Belçika-İngiltere, Fas-İtalya, Fransa-Suudi Arabistan gibi farklı ülke kombinasyonlarında da hizmet üretmekteyiz.
İstanbul Haydarpaşa Limanı ve diğer Türkiye limanlarına yapılan taşımalarda, araçların teslimat öncesi son kontrollerini ve alıcılar için PDI (Pre-Delivery Inspection) hizmetini de kendi bünyemizde oluşturduğumuz deneyimli ekibimiz ile sağlamaktayız. Erkport olarak liman içinde bulunan PDI merkezi ile günde 500 aracı teslime hazır hale getiriyoruz.
 
Ağırlıklı olarak hizmet verdiğiniz sektörler hangileri? 
Aslında otomotivden kimyaya kadar geniş bir skalada, farklı sektörlerden birçok referansımız var. Hizmet verdiğimiz sektörün ihtiyaçlarına en uygun, en hızlı operasyonel ve iş gücü çözümlerini sunuyoruz. Liman operasyonları, indi/bindi (tahmil/tahliye), ardiye ve lashing/unlashing hizmetleri sağlıyoruz. 
 
GEMİ FİLOSUNU VE DEPOLAMA KAPASİTESİNİ BÜYÜTECEK 
2023 yılını nasıl kapattınız? 2024 yılında hangi alanlara yoğunlaşacaksınız? 
Erkport olarak müşterilerimizin memnuniyetini esas alarak çalışmalarımıza ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2023 yılında Haydarpaşa Limanı’nda PDI merkezi kurduk. Ayrıca antrepo yatırımlarımızı da hızlandırdık. 2023 yılını oldukça iyi bir büyüme ile hedeflerimize uygun şekilde kapattık diyebilirim.
2024 yılına hedef ve beklentilerimiz arasında en öncelikli konu; Haydarpaşa Limanı’ndan yürütülen binek araç ve yüksek hacimli araç taşıma işi, PDI kapasitesinin artırılması bulunuyor. Bu konudaki çalışmalarımızı da son derece özenli ve sürdürülebilir şekilde yürütmekteyiz.
Ayrıca 2024’e ilişkin planlarımız arasında; tarama gemisi filomuza dahil ederek başladığımız tarama projelerimizi sürdürmek, proje ve ağır yük tarafına yönelmeye devam etmek, araç lojistiğine yaptığımız gemi yatırımlarımızı artırmak ve bunlarla ilgili yeni görüşmelerimizi olumlu şekilde sürdürmek var. 
Son olarak, halihazırda İskenderun’da işletmekte olduğumuz 10.000 metrekarelik antrepomuza ilave olarak 2024 yılı içerisinde işletmeye alacağımız yeni 18.000 metrekarelik antrepomuz, ilave ekipman ve uzman çalışanlarımız ile hizmetlerimizi arttırarak yatırımlarımıza devam ediyoruz.
 
Sektördeki temel sorunlar neler? 
Temel sorunlardan ziyade zaman zaman sadece bizim değil sektörün zorlandığı alanları söyleyebiliriz. Altyapı, operasyonel süreçler, güvenlik gibi konu başlıkları sektör için olduğu kadar bizim için de hassas konular. 
 
ÇEVRECİ ADIMLARINI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORUYLA TAÇLANDIRACAK 
“Erkport olarak, toplumsal sorumluluklarımızın bilincinde olarak çevremize ve topluma olumlu bir etki sunma amacını güdüyoruz” diyen Erkport Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Emrah Gezgin, bu kapsamda eğitim, çevresel sürdürülebilirlik, toplum gelişimi ve iyileştirmenin öncelik verdikleri alanlar olduğunu söyledi. Eğitime erişimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı görev edindiklerini vurgulayan Gezgin, “İnci Vakfı ve DEFMED Derneği’yle beraber denizcilik sektöründe eğitim projelerinin desteklenmesi, okullara kaynak ve öğrencilere mentorluk sağlanması konusunda, geleceğin liderlerine desteklerimizi sürdürüyoruz. Genç sporcularımıza duyduğumuz derin inançla, Bornova Altındağ Spor Takımı ve İskenderun Spor Takımı’na destek olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Çevresel sürdürülebilirlik ilkelerine bağlı olarak iş süreçlerini gözden geçirdiklerini, enerji verimliliğini temel alarak atık yönetiminde sorumlu bir yaklaşım benimsediklerini vurgulayan Gezgin, şunları aktardı: “Yaşanabilir bir dünya için şirketlerimizde Çevre Yönetim Sistemi (ISO 14001) ilkelerine bağlı olarak operasyonlarımızı yürütüyoruz. Küçük adımların büyük farklar yaratabileceğine inanıyor, şirket içinde gerçekleştirilen geri dönüşüm çalışmalarına ek olarak araç filomuzun yüzde 85’ini elektrikli araçlar ile güncelleyerek, karbon ayak izimizi küçültme yolunda adımlar atıyoruz. Ayrıca tüm bu çalışmalarımızı alacağımız sürdürülebilirlik raporumuzla taçlandırmak için de adımlarımızı atmış bulunuyoruz.”  
 
ADRES 
ERKPORT 
www.erkport.com 
İzmir Merkez: Adalet Mahallesi, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi, No: 4 K:29 Novus Tower, Bayraklı / İzmir / Türkiye
Tel: +90 232 422 09 69
E-mail: info@erkport.com
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat