e
Banner


Alışan Lojistik globalleşmeye yatırım yapıyor
Alışan Lojistik, enerji lojistiği alanında LNG, motorin, dökme ve ambalajlı madeni yağ gibi geniş bir ürün yelpazesi için lojistik hizmet sağlıyor. 




damla_alisan_lojistikAlışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, sundukları hizmetleri şöyle anlatıyor: “Dökme madeni yağ ve kaplı madeni yağ dağıtımı için Derince’deki tesisimiz ile hizmet veriyoruz. Bu tesisimizde, 2008 yılından günümüze kadar yaptığımız düzenlemeler ile dökme madeni yağ taşımacılığında müşterilerimize 29 dedike tanker hizmeti sağlıyoruz. Müşterilerimizin üst düzey standartlarına uygun hizmet veriyor ve HSE standartlarının uygulanmasına önem veriyoruz. Hizmetlerimizin kalitesini ise KPI raporları ile ölçümlüyoruz. Taşımacılık hizmetimiz sonrasında, filomuz ‘Tank Temizleme İstasyonu’nda’ yüksek standartlarda temizleme operasyonu ile bir sonraki dağıtım için hazır hale getiriliyor. Kaplı madeni yağ dağıtımı ise günlük ortalama 20 tedarik araç hizmeti ile üst düzey HSE ve standartlara uyum içerisinde ve geniş dağıtım ağı içerisinde gerçekleştiriliyor. LNG dağıtımı için Aliağa ve Ereğli’deki tesisimiz,  26 araç ve 65 şoför ve tüm Türkiye’yi kapsayan geniş dağıtım ağı ile 7/24 operasyon devamlılığı sağlıyor.” Türkiye’de başta kimya olmak üzere birçok alanda faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşlarının lojistik iş ortağı olduklarını vurgulayan Alışan, “Başta FMCG, kimya, enerji sektörlerine hizmet verebilen bir lojistik servis sağlayıcı olarak ön plana çıkmak istemekteyiz. Yatırımlarımızı bu amaç doğrultusunda, global pazar tarafından tanınan büyük bir marka haline gelmek üzere planlıyoruz. Enerji lojistiği de büyümeyi planladığımız ve iddialı olduğumuz bir alandır” diyor. 
 
Alışan Lojistik, enerji lojistiği başlığı altında hangi hizmetleri sunuyor? Bu alandaki yapılanmanızdan, araç parkınızdan, lojistik altyapınızdan söz eder misiniz? 
Son yıllarda Türkiye'de sanayi üretimindeki artışla enerjiye olan talebin artması sektördeki yatırımları tetikledi. Birbiri ardına hayata geçirilen enerji projeleri, lojistik sektörüne de yeni bir iş alanı yarattı. Enerji projelerinin taşınması özel bir uzmanlık gerektirdiği için lojistik firmaları, 'enerji lojistiği' birimleri oluşturmaya başladı. Alışan Lojistik olarak Türkiye genelinde enerji dağıtımını yüksek güvenlik standartlarıyla yapmaktayız. Enerji lojistiği denince akla gelen, LNG, motorin, dökme madeni yağ ve ambalajlı madeni gibi yağ gibi geniş bir ürün yelpazesi için lojistik hizmeti sağlamaktayız. Enerji lojistiğinde Alışan olarak, tek-çok bölmeli madeni yağ araçları, özel LNG dorseleri ve çekicileri, liftli ve ekspres kamyon ve kamyonetleri ile taşımacılık hizmeti sunuyoruz.
Dökme madeni yağ ve kaplı madeni yağ dağıtımı için Derince’deki tesisimiz ile hizmet veriyoruz. Bu tesisimizde, 2008 yılından günümüze kadar yaptığımız düzenlemeler ile dökme madeni yağ taşımacılığında müşterilerimize dedike tanker hizmeti sağlıyoruz. Müşterilerimizin üst düzey standartlarına uygun hizmet veriyor ve HSE standartlarının uygulanmasına önem veriyoruz. Hizmetlerimizin kalitesini ise KPI raporları ile ölçümlüyoruz. Taşımacılık hizmetimiz sonrasında, filomuz “Tank Temizleme İstasyonu’nda” yüksek standartlarda temizleme operasyonu ile bir sonraki dağıtım için hazır hale getiriliyor. Kaplı madeni yağ dağıtımı ise üst düzey HSE ve standartlara uyum içerisinde ve geniş dağıtım ağı içerisinde gerçekleştiriliyor. LNG dağıtımı için Aliağa ve Ereğli’deki tesisimiz,  tüm Türkiye’yi kapsayan geniş dağıtım ağı ile 7/24 operasyon devamlılığı sağlıyor. 
 
Enerji sektörüne yönelik özel olarak geliştirdiğiniz hizmetler varsa detaylarıyla aktarır mısınız?  Sunduğunuz çözümlerle müşterilerinize hizmet / zaman / maliyet/ rekabet vb. açısından ne tür avantajlar sunuyorsunuz?
1985 yılında kurulan Alışan Lojistik olarak; Türkiye’nin başta kimya sanayi, FMCG ve enerji olmak üzere birçok alanında faaliyet gösteren; birçok büyük sanayi kuruluşunun lojistik hizmetler konusunda tercih ettiği en önemli lojistik firmalarından birisiyiz. Hizmet sunduğumuz firmaların gelişen ve değişen istekleri doğrultusunda daima kendimizi geliştirmekteyiz. Bu anlamda; her yıl yaklaşık olarak yüzde 10 büyüyen enerji lojistiği alanında da her zaman daha iyisini sunabilmek için kendimiz ile yarışıyoruz. Alışan Lojistik olarak,  enerji lojistiği alanlarında da müşterilerimize güvenli, ileri teknolojiyle donatılmış ve IT çözümleriyle ile desteklenen hizmetler sunuyoruz. 
Enerji lojistiği alanında hangi ülkelere ulaşıyorsunuz? Yurtdışında yer aldığınız projelerden örnekler verir misiniz? Hedefinizde yurtdışında hangi pazarlar var?  
Alışan Lojistik olarak Avrupa hattı iş hacmimizin yüzde ’sine sahip. Benelüks ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa ve İtalya, sevkiyat yaptığımız ülkelerin başında geliyor. Taşımacılık alanında Ortadoğu, Rusya ve CIS ülkeleri ile çalışma kapasitesine ve gerekli knowhow’a sahibiz. Yakın zamanda Balkanlara da yoğunlaşmayı hedefliyoruz. 
Geçtiğimiz 2015 yılında Avrupa – Türkiye hattındaki yük trafiğinde, bir önceki yıla oranla ülke büyümesinin üstünde bir büyüme gösterdik. 2016 yılında güçlü olduğumuz pazarları korumayı ve yeni pazarlara / ürün tiplerine hizmet vermeyi planlıyoruz. Bununla birlikte müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarını takip eden bir firma olarak, gelecekte yatırım planlarımızı müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerine paralel olarak da netleştirmek düşüncesindeyiz.
Alışan Lojistik olarak, 2015’te hangi proje yatırımlarının lojistik çözüm ortağı oldunuz ve ne tür hizmetler sundunuz? Şu anda hangi projelerin lojistiğini üstleniyorsunuz?
Alışan Lojistik olarak Türkiye’nin başta kimya sanayi olmak üzere birçok alanında faaliyet gösteren; birçok büyük sanayi kuruluşunun lojistik süreçler konusunda iş ortağıyız. Başta FMCG, kimya, enerji sektörlerine hizmet verebilen bir lojistik servis sağlayıcı olarak ön plana çıkmak istemekteyiz. Yatırımlarımızı bu amaç doğrultusunda, global pazar tarafından tanınan büyük bir marka haline gelmek üzere planlıyoruz. 
Enerji lojistiği hizmetlerinizde taşıdığınız en büyük ve en ağır yük hangisiydi? Projenin detayları hakkında bilgi verir misiniz?
Enerji sektöründeki hemen hemen bütün büyük oyuncuların tedarikçisi olarak çalıştığımızı söyleyebiliriz.
Enerji lojistiği bugün iş hacminiz içinde nasıl pay alıyor? Bu alana dönük orta ve uzun vadede büyüme planlarınız neler? Sunmayı düşündüğünüz yeni çözümler ve servisler var mı? 
Bu alan bizim büyümeyi planladığımız ve iddialı olduğumuz bir alandır.
 

 




SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat