e


Batu International Logistics’ten entegre çözümler
Batu International Logistics, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında ekspres ve intermodal hizmetlerden depolamaya kadar çok geniş bir yelpazede çözüm sunuyor. Tehlikeli ve kimyevi madde ürünlerinin taşımaları içinde yaklaşık %45 pay aldığını belirten Batu International Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, “Müşterilerimize sunduğumuz en büyük avantajımız 7/24 ulaşılabilirlik” diyor. 




BatuTehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığındaki yapılanmaz ve hizmetleriniz hakkında bilgi verir misiniz? 
Batu International Logistics olarak, müşterilerimize depo/antrepo hizmetlerinden taşıma hizmetlerine kadar çok geniş bir yelpazede entegre tehlikeli madde taşımacılığı ve katma değerli lojistik hizmetleri sunuyoruz. Gebze, Hadımköy, Erenköy, Konya ve diğer depolarımızla birlikte toplamda 120.000 m2’lik depo/antrepo yatırımımız bulunuyor. Buralarda tehlikeli ve kimyevi maddeleri güvenle depolayabiliyoruz. Bu ürünlerin taşınması konusunda da müşterilerimizin performans ve maliyet beklentilerini göz önünde bulunduruyoruz. Bu sebeple kimyevi madde ürünlerinde ekspres taşıma, intermodal hizmetler ve depolamaya kadar çok geniş bir yelpazede lojistik hizmetler sağlıyoruz. Grup şirketlerimiz bünyesinde yer alan 720 adet 45’lik konteyner, 275 adet Swap Body, 90 adet treyler ve çekicilerin yanı sıra, 140 adet ISO Tank ve ADR’li araç filosuna erişebiliyoruz. Bunlara ek olarak Bulgaristan ve Almanya ofislerimize hizmet veren yabancı plakalı araçlardan oluşan filomuz ve minivan araçlarımızla operasyonlarımızı 7/24 kesintisiz olarak yürütüyoruz. 
 
GECİKMEYE GEÇİT YOK 
Müşterilerinize sunduğunuz avantajlar neler?
Lokalden globale kadar geniş ve kapsamlı bir müşteri potansiyeline sahibiz. Müşterilerimize sunduğumuz en büyük avantajımız 7/24 ulaşılabilirlik. Aynı zamanda lojistik operasyonlarımızla entegre olan yazılımlarımızla zamanında ve doğru bilgilendirme yapıyoruz. Örneğin, Kapıkule sınır kapısında yaşanacak olası gecikmelerle ilgili daha durum yaşanmadan müşterilerimize bilgi veriyor, operasyonlarımızı intermodal ile İtalya/Trieste üzerinden gerçekleştirerek olası gecikmeleri bertaraf ediyoruz. Müşterilerimize zamanında, doğru ve güvenilir bilgi sağlamanın yanı sıra, çözüm önerileri ile bilgilendirmek Batu International Logistics’in en önemli misyonunu oluşturuyor.
 
Tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığı operasyonlarınız içinde nasıl bir pay alıyor? Hangi bölgelere taşıma yapıyorsunuz? 
Taşımalarımızın yaklaşık %45’ini tehlikeli ve kimyevi madde ürünleri oluşturuyor. Likit lojistik operasyonlarından, paletli malzemeler dahil kara taşımacılığı kapsamında taşıma izni verilen ADR sınıfı 1, 6.2 ve 7 haricindeki tüm ürünlerin taşımacılığını yapabiliyoruz. Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere, Uzak Doğu’dan, Orta Doğu’ya ve Türki Cumhuriyetlere kadar çok geniş bir coğrafyada taşımalar gerçekleştiriyoruz. Müşterilerimizin transit süre beklentilerine uygun ekspres çözümlerden vadeli taşıma opsiyonlarına kadar çok farklı hizmet alternatiflerimiz bulunuyor.
 
FİLOSUNU CNG’Lİ ARAÇLARLA GENİŞLETECEK 
Bu alana dönük büyüme ve yatırım hedeflerinizden söz eder misiniz? 
Yeni dönemde intermodal operasyonlarımız için yatırımlara devam ediyoruz. Yeni gerçekleştirdiğimiz 5.000 m2 üzerindeki Konya depo yatırımımızla birlikte projelere dedike çalışan CNG’li çevre dostu öz mal yurt içi araç filomuzu da genişletmeye devam edeceğiz. Yaptığımız tüm operasyonlarda CO2 emisyon hacmimizi düşürmeye ve karbon ayak izimizi ölçümlemeye devam ediyoruz. 
 
Türkiye’de tehlikeli madde taşımacılığı ne kadar doğru yapılıyor? 
ADR mevzuatı Türkiye’de 2010 yılından itibaren uygulanmaya başlandığı tarihten itibaren firmamız sürece dahil olmuştur. 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren de tehlikeli maddelerle ilgili iş ve işlem yapan şirketlerin tehlikeli madde güvenlik danışmanıyla çalışması zorunluluğu getirilmiştir. Ancak çok ciddi cezaları olmasına rağmen halen tehlikeli madde güvenlik danışmanı olmayan ve SRC 5 belgesiz sürücüler ile bu hizmetlerin verilmeye çalışıldığını görebiliyoruz. Burada lojistik firma seçiminde çok titiz davranmak gerekiyor. Belge ve sertifikasyon süreçlerini tamamlamış ve tehlikeli madde danışmanı ile çalışan firmaları tercih etmek sorunu en başta çözebilmeyi sağlıyor.
 
MEVZUATA UYMAYAN SİGORTADAN YARARLANAMIYOR 
Kimya ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren firmalara lojistik hizmet alımlarında önerileriniz neler? 
Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olan, tüm belge ve sertifikasyonlara sahip firmalar ile çalışmak oldukça önemli. Keza son dönemde sigorta firmaları herhangi bir hasar durumunda mevzuat hükümlerine aykırı taşıma yapan ve yaptıran firmalara ödeme yapmakta isteksiz davranıyor. Dolayısıyla mevzuat hükümleri ve cezai yaptırımların yanı sıra, sigorta firmalarının yaptırımları da sürece gereken ihtimam ve dikkatin gösterilmesini zorunlu kılıyor.
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat